Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý filmový experiment. A až na "I" a "O" a snad i "F", byl zbytek koukatelný. Každá z 26 částí byla v první řadě neskutečně orginální, zajímavá a většinou i krásně natočena. Pravdou zůstává, že jednotlivé díly mají zcela rozdílnou kvalitu a každý z nich si jistě najde obdivovatele i kritiky. Každý frajer dostal údajně na realizaci svého kraťase 5000 dolarů a přišlo mi, že někteří si za tyto peníze koupili alkohol a drogy, zatímco jiní museli obrovský obnos ještě doplácet. Celkově příliš nechápu brutálně nízké hodnocení. K vidění je spousta nahoty a vražd a člověka jistě potěší i nějaká ta nechutnost. Tak kde byl kurva problém? Já to vidím skoro na 4*. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Námet sa mi pozdával a to že jeden režisér má 1 písmeno abecedy a že sa na tom podieľalo 26 režisérov je tiež sila.Hovoriť tu o každej poviedke zvlášť by bolo nekonečné.Ale už ten začiatok ukázal že film sa bude sustredovať hlavne na krvavé scény ale hlavná podstata filmu mu unikla a to zaujať niečim výnimočným.Ale časť psie zápasy bola dokonalá,lebo v tých pár minutách bolo všetko čo očakávam v horore.A tá pointa bola tiež dobrá len škoda že takýchto dobrých poviedok je len naozaj máličko.Lebo ostatné sú mizerné a tupé a niektoré boli totálne jeblé.Ta stým Japonským prdom bola hrozná,veľa poviedok bola komediálnych a to aj trápnych.Jeden z najhorších poviedkových filmov aké som kedy videl. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Většina z příběhů stojí za hustou dávku podpažního smradu a z některejch je mi trapně, jak je to blby. Na druhou stranu se tam najdou tak 3 vyjimečny. Ale to je z 26 docela málo. Taky je tam dost takovejch pruměrně dobrejch, pak dost podpruměrně suchejch a chvilema mě to aji bavilo. Ale pak dycky přišlo něco, u čeho sem trpěl. ()

lestyna 

všechny recenze uživatele

Je velmi těžké hodnotit film jako celek. Jelikož část příběhů se mi líbila a potěšila mě, druhá naopak zklamala, či dokonce znechutila. Ale, jelikož musím udělit hodnocení všech dohromady, dávám 2*. Bohužel víc si to nezaslouží. Už z důvodu, že těch horších bylo podstatně víc. Ovšem byly tam příběhy, které stály zato např.: X Is for XXL- Velmi povedené dílo i když pěkně nechutné. B Is for Big foot- Ani nebylo potřeba přílišné brutality, přesto děsivé a poutavé. K Is for Klutz- Ani ne tak horor, jako vtipná animace. T Is for Toilet - Další velmi zábavná, dobře udělaná, krvavá animace. To jsou příběhy, které si u mě získala plus. Ovšem nemůžu a ani nechci opomenou toto dílo: F Is for Fart- Nechápu, že něco takového do filmu vůbec dali. Stupidní, hloupé a totálně nesmyslné !!! ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Toto byla celkově docela náročná zátěžová zkouška, jestli vydržím i ty nejdebilnější (z většiny asijské) debility, co kdy kdo natočil. Jen některé povídky se docela vyvedly. Uvedu zde jen ty, které i docela překvapily. Například D is for Dogfight, vcelku originálně natočené zpomalenými záběry a alespoň se snahou udělat nějakou pointu. Q is for Quack, chytře pojatý film o filmu oblíbeného režiséra Adama Wingarda. T is for Toilet, absolutní špička celého toho maglajsu, překrásně navržená, vtipná a vizuálně vypracovaná. U is for Unearthed, taky docela nevídaná prácička, stačí jen jedna malá vymoženost a hned se na to všem dívá lepším pohledem. Doslova. A nakonec X for XXL, velice gore záležitost, trošičku předvídatelná, i když asi jak u koho. Ale mám to ráda pěkně načerveno, takže palec nahoru. A naopak ty sračkomagorské guláše jako bylo F, O, H, W, Y a Z, které nestály ani za starou, smradlavou, prašivou belu. Některé povídky by možná měly naději, kdyby se nad nimi lépe a déle přemýšlelo, nebo kdyby dostaly lepšího režiséra. Musím se tu také přidat k názoru udivené většiny nad výkonem Ti Westa, který neměl absolutně žádný smysl, šmrnc, pointu, prostě vůbec nic. Z většiny jsem režiséry neznala, ale West mi dával pomyslnou jistotu, že aspoň jeho příběh by mohl za něco stát. Bohužel nic. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Dítě na filmovém plakátu je syn režiséra Karee Andrewse. Objevilo se také v jeho režijní sekvenci. (Dr Lizal)
  • Každý režisér dostal 5,000 amerických dolárov na natočenie svojho dielu. (LV.Helter)
  • Tento horor bol v Nemecku zakázaný kvôli násilnému obsahu a možnému vplyvu na mladistvých divákov. (Marceloo)

Reklama

Reklama