Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

raimi 

všechny recenze uživatele

Jako celek je tenhle guláš celkem tragédie, ale trocha libovýho se z něj vyzobat dá. Největší chuťovka je určitě D is for Dogfight, to je prostě paráda. Velice působivý je i U is for Unearthed, tenhle hon z pohledu loveného, má sakra drajv. T is for Toilet, to už je internetová klasika, ta pobaví vždycky. Potěšil i futuristickej flák V is for Vagitus, takovýhle nářezový akční inferno, to já můžu. Stylová pedofilní Y Is for Youngbuck taky pěkně odsýpá. To byly segmenty, ke kterým nemám prakticky žádný výtky. Z těch povedenějších ještě musím zmínit prasárnu L is for Libido, od tvůrců mého velice oblíbeného Darah/ Macabre. Zmínku si zaslouží X Is for XXL, to je prostě klasickej, zlej humusák Gens. Tvůrci Ameru se nezapřeli v O is for Orgasm, úplně vidím, jak panjosef chrochtá blahem. A Spasojevičovo R is for Removed, to je dost osobní artovka. Zbytek je buď slabší průměr, nebo nechutná sračka (ty bohužel převládají). A ty japonský kokotiny ani nebudu komentovat... Těch negativ je bohužel víc, jak pozitiv. Jo a doufám, že Ti West vrátí ty love co na natáčení dostal, tohle bych natočil na foťák i zadarmo. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Až na několik příběhů hraje forma abecedy čistě účelovou roli. Sedmadvacet tvůrců se předhání v tom, kdo si za extrémně krátký čas urve více divákovy pozornosti. Není divu, že někteří sahají po osvědčených splatter prvcích, jiní sází na tabuizovaná témata a zejména asijští tvůrci se příznačně topí v ultra-absurdních situacích. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Moc nechapu ta nizka hodnoceni ale asi to bude tim ze tohle je skutecne dilko pro fajnsmekry dlouho sem se na to tesil a bavil jsem se skvele samozrejmne ze ne vsechno se povedlo proto tomu nemuzu napalit plnej pocet i kdyz bych moc chtel ale musim to hodnotit jako celek nicmene klady prevazuji takze je tu par nevyraznych pribehu kde jsem lehce nepobral o co slo ty zminovat nebudu vylozenej pruser je jenom M a to dite vyprdnuty do hajzlu to bylo fakt neodpustitelne odflaknuty tak a ted ty nejlepsi urcite D cili Dogfight skvele zpracovany z dobrou pointou navrch E z tim pavoukem taky slusnej ulet F je mozna sracka ale ja se u toho neskutecne gebil vzdycky me zajimalo jaky to je nekomu doslova naprdet do drzky L cili Libido to je stylova honici spermobrutalnost N a papousek co moc keca mne taky totalne zabil Q to je poradna davka cernyho humoru R cili Removed co dodat Spasojevic je pan uchylak a splnil presne to co sem od nej ocekaval navic jak ten chlap pracuje z detaily to je vec neskutecna S cili Speed tak to bylo megafuj i na mne nedoporucuji nikomu kdo se boji injekcnich jehel T cili Toilet snad nepotrebuje ani komentar to je proste chutovka a na hajzlu uz tak klidne sedet nebudu U cili Unearthed tomu rikam zpracovani koncepce budoucnosti takhle mozna jednou budou filmy vypadat W cili WTF je plny vyznam tohoto slova v Y cili Youngbuck se dozvime ze pedofila lze zabit useknutou jeleni hlavou a pak s jeho hlavou hrat basket X cili XXL to je proste krutej naser tomu rikam z tlustoprdky modelkou snadno a rychle no a Z cili Zetsumetsu to uz je jenom takova zvracena ulitla stylovka na zaver takze takto jo a jinak bych jeste dodal ze ani pres tu dvouhodinovou delku neni sance se nudit protoze kazdej pribeh byt tam jsou i slabsi je o necem jinym tudiz zvedavost divaka posunuje porad dal navic ty jednoznacne nejlepsi kousky prijdou az na konec takze dosud nizkemu ratingu filmu se podivuji ale je mi to fuk jak sem psal tesil jsem se hodne a myslim si ze v dnesnim cim dal tim vic zatuchlym svete hororu neuskodi svezi vanek napaditosti a kreativity zkratka z moji strany velka spokojenost a vsem milovnikum podobnych silenosti co chteji videt neco novyho a neokoukanyho vrele doporucuji! ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

The ABCs of Death je skutočne ambicióznym a nápaditým počinom - natočiť poviedkový horor, zložený z 26 nezávislých príbehov, zoradených podľa abecedy, pričom každý z nich má na svedomí iný režisér, to je vcelku odvážna myšlienka, bohužiaľ jej realizácia nakoniec dopadla omnoho skromnejšie, než som dúfal. Napriek tomu, že do projektu sa podarilo dotiahnuť niektoré zaujímavé filmárske mená ako Gens, Nishimura, Jake West či Ti West, výsledok nie je nijak svetoborný, nakoľko tvorcovia si toho na ramená naložili viac než dokázali uniesť a niektoré sotva párminútové epizódky ma absolútne nezaujali a z môjho pohľadu mali asi takú výpovednú hodnotu ako bežná televízna reklama s koncom, snažiacim sa byť za každú cenu vtipný a originálny. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Ufff.. dost jsem se na tenhle kousek těšila. Jména režisérů pro mě byla největší lákačkou, ale to co někteří předvedli... jsem nasraná. Ale vážně nasraná, protože po celou dobu sledujete plýtvání potenciálu. Režiséři měli ''volnou ruku'' a rozpočet 5000 dolarů, se kterým dostali za úkol natočit krátký film, který by zachycoval jakýkoli způsob smrti. No a když vidím tu promarněnou šanci, tak jsem akorát rozčílená. Největší zklamání bylo M is for Miscarriage od Westa, protože to co vytvořil.. to mi hlava nebere. A F is for Fart snad ani chápat nechci, to je opravdu nad mé chápání. Nebudu tu rozepisovat každou povídku zvlášť, ale nejvíce se mi líbilo D is for Dogfight, L is for Libido, T is for Toilet, U is for Unearthed, X is for XXL a Y is for Youngbuck. Ty špatné části ale převažují a pár velmi dobrých částí to bohužel nezachrání. Takže jako celek to působí nevyrovnaně a celkový dojem je zklamání. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Dítě na filmovém plakátu je syn režiséra Karee Andrewse. Objevilo se také v jeho režijní sekvenci. (Dr Lizal)
  • V příběhu "W is for WTF!" je možné vidět na zdi studia pověšenou repliku meče z filmu Barbar Conan (1982). (Beckett51)
  • Každý režisér dostal 5,000 amerických dolárov na natočenie svojho dielu. (LV.Helter)

Reklama

Reklama