Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Boj na dvanácté pohraniční základně moskevských pohraničníků v Tádžikistánu proběhl v úterý 13. 7. 1993. Afghánští a tádžičtí ozbrojenci se pokusili proniknout na území této základny. Ruské jednotky jedenáct hodin odrážely útoky protivníků. Zemřelo 25 lidí. Poté Rusové ustoupili. Šesti mužům z posádky byl udělen titul Hrdina Ruské federace, čtyřem z nich posmrtně. (Snorlax)

(více)

Recenze (11)

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Ani si nevybavuji, že by tento film měl nějaká hluchá místa, která by mě nudila ... Velmi dobře vyvážený film o životě základny na samotném kraji Sovětského svazu. S dnes více než aktuální problematikou islámských radikálů. Běžný život vojáků, radosti i strasti, zábava i povinnosti. A co rozhodně nesmí scházet ve válečném filmu, to je akce a té si naše Tichá (klidná) základna užije ... akční scény ne-li lepší těch amerických. Odhodlání, obětavost a statečnost hlavně v závěru! Komu se líbila 9. rota, kde si mimo jiných zahrál také Alexej Čadov (tady jako šéf základny), určitě si oblíbí i tenhle snímek! ()

Ruslan 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem krása. Je radost se dívat , jak celý film graduje až k tvrdému finálnímu střetnutí. Na tu minometnou palbu asi jen tak nezapomenu , protože si s ní opravdu báječně pohráli. Nepřítel byl rozstřílen, bohužel se to ovšem neobešlo bez těžkých ztrát na straně Ruské armády. Základna byla rozstřílena , ale rudá vlajka vlaje hrdě dál. Musím uznat že Ruští pohraničáři jsou frajeři. 95%. ()

Reklama

sorondo 

všechny recenze uživatele

Ďalší z ruských vojenských filmov založený na skutočnej udalosti z roku 1993, ktorá sa odohrala na hraniciach Afganistanu a Tadžikistanu. Film by som prirovnal k ďalším ruským filmom - 9. rota alebo štvordielny film Grozovye vorota. Myslím si, že fanúšikov podobných žánrov tento film nesklame. K dokonalosti mu podľa mňa ešte niečo chýba, ale dávam **** ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kluci z Ruska tu jsou pořád stejně naivní, jako snad v každém válečňáku o tehdejším Sovětském svazu (byť zde končící). Nevím, jestli je to tím, že takoví opravdu jsou, jako spíš tím, že tvůrci je tak chtějí zpodobňovat. Naivní postavičky s precizním vojenským drilem, který nemá obdoby. Tichá základna má ale to štěstí, že navíc obsahuje dobrý námět, zajímavé prostředí a průběh, který stojí za to vidět. Tedy hlavně v případě, že máte rádi válečné filmy. Jakmile se totiž rozjede napětí a následně válka, tak se Vám všechny ty naivní postavičky spojí v jednu četu a rozjede se absolutní boj o přežití, ze kterého stříkají emoce jak na běžícím páse. Konečně po dlouhé době upřímný válečný film z Ruska. Dobrý kousek! ()

Kajuga 

všechny recenze uživatele

Trochu nenápadný film s výbornou atmosférou, dobrými bojovými scénami a s překvapivě malým množstvím patosu. Odehrává se v období, kdy mudžáhedínii nebyli oficiálně teroristi, ale bojovníci za svobodu. Pokud srovnáme ruské vojáky v tomto filmu s americkými z amerických filmů, tak ruští vojáci: - nejsou takový namakaný a vykreslený krasavci, jako amíci - nemají takové cool hlášky a cool humor - nepůsobí tak super profesionálně přesto se na to dalo skvěle dívat. Určitě lepší film, než třeba zmiňovaná devátá rota nebo železná srdce. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama