Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (269)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Najreálnejší obraz skazenej mládeže. Kids nie sú iba polodokumentárnym bordelom o tupých deckách. Sú hlavne znepokojivou, bezútešnou sondou do života mladých a treba podotknúť, že forma je tu v prospech veci. Oproti Gummovi a hlavne Ken Parkovi tu funguje a robí svoje, a prirodzení neherci tomu ešte pridávajú. Ku koncu už som si pripadal jak v nákazovom horore; či to Jennie stihne alebo nie, či Telly pripraví o panenstvo / život ďalšie dievča, alebo také hromadné podávanie rúk, keď jeden má AIDS... Silné a neuveriteľne nepríjemné. Najlepší Clark. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Príšerný film o príšerných deckách. Zaslúžili by si zmlátiť do modra a poslať na ryžové plantáže niekam do Vietnamu. Pri pozeraní tohto filmu som cítila narastajúcu zlosť. Jeho filmová hodnota spočíva iba v snahe pobúriť dospelých a poučiť puberťákov. Zatiaľčo prvý zámer zaručene funguje, druhý je len výstrelom do prázdna. ()

Reklama

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Mám z toho smíšené pocity. Z jedné strany je to syrové a realistické, z druhé strany chybí příběh a celý film díky tomu vyznívá tak trochu naprázdno. Jako kdyby se režisér nemohl rozhodnout, jestli chce točit dokument, nebo drama, a zůstal někde na půli cesty. Je to škoda, protože důsledněji propracovaný scénář a postavy by v divákovi možná zanechali mnohem hlubší dojem než tahle splácanina. Každopádně, jestli mají v Americe takovéhle "kids", tak se dost divím, že ještě nedopadli jako v Dr. Divnoláskovi... ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

A takhle to mezi mladými chodí, dnes už i u nás. Přikreslené? Bohužel absolutně ne. Tvrdá realita. Problém je v tom, co se snažil film sdělit, jestli vůbec něco. Jestli je to propagace bezpečného sexu či antridrogová agitka, či pravděpodobně jen prostý příběh. Ono nebýt tam totiž těch pohlavních nemocí, šlo by o celkem... obyčejné dospívání :) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

v čase uvedenia kontroverzný, dnes už nie až tak, no stále výpovednou hodnotou aktuálny film, ktorý síce rozpráva o špecifickej nálade a atmosfére akejsi stratenosti generácie tínedžerov v polovici deväťdesiatych rokov v new yorku (alebo zovšeobecnime "vo veľkomeste"), ale s istými posunmi môžeme túto minidrámu o AIDS (všimnite si tú hračku s názvom KIDS/AIDS) preniesť aj na súčasnosť s tým, že si rôzne premenné zameníme: napríklad AIDS za rôzne iné choroby (mentálne či fyzické) alebo závislosti, neduhy . . . a subkultúru skaterov za rôzne iné, ktorých je dnes predsa len o čosi viac, než v polovici deväťdesiatych rokov. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (21)

  • Uvedení filmu bylo provázeno různými protesty a demonstracemi, obzvláště ve Velké Británii, kde byl film rychle odsouzen parlamentem. (-bad-mad-wolf-)
  • Část výtěžku z tohoto filmu byla věnována krizovým organizacím dospívajících. [Zdroj: časopis Cinema 04/2019] (ČSFD)
  • Postava, ktorú stvárnil Justin Pierce mala meno Casper. Toto meno prebrala od inej filmovej postavy z rovnomenného filmu. Aj preto Casperovi vo filme niektorí účastníci párty neveria, že je to jeho skutočné meno. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama