Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (269)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Larry Clark mi svým Ken Parkem značně znechutil den, Šikana ovšem nebyla vůbec špatná a Kids předčily mé očekávání. Připojuji se ke všem, kteří zde navrhovali promítání tohoto filmu na středních školách. Nerada bych, aby si většina těch roztomilých a nevinných dětí někde po x-tém probuzení z prohýřené noci plné drog, alkoholu a sexu s kdekým také neřekla: "Jesus Christ, what happened?" ()

Othello 

všechny recenze uživatele

New York, I Love You: Clark-Korine edition. Zpocený, špinavý, dehtem i na břiše zachlou mrdkou smrdící průtah vnitřnostmi (a nikoli duší) Velkého jablka, kde se pod klimatizačními skleníky vaří neukotvený sotva zletilý low life, jehož jediné pojítko se skutečným světem je HIV v krevním oběhu. Instantní láska a zhulení filmem. Clark byl samozřejmě kontroverzní klasika, kterou jsme jeli ve škole na přelomu milénia, očekávaje, že takhle bude ta naše puberta vypadat, ale New York není Praha I guess. Po letech jsem se k režisérovi vrátil poté, co jsem propadl jeho fotografiím ze série Tulsa a asi mu ještě hodně dlužím. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Film v mých očích snižuje hlavně fakt, že jsou zde naprosto černobílé postavy. Co tímhle chtěl Clark říct jsem tak nějak pochopil a neříkám, že některé charaktery mladých má přečtené, bohužel se zřejmě stýkal jen s blbečky. Totiž není zde nikdo vyloženě kladný nebo někdo, kdo by se snažil o víc a to sorry, nevím, jestli takhle ztratil víru v dnešní mládež (kterou nechci obhajovat, vlastně k ní stále patřím a proto vím, jak to alespoň u nás chodí/chodilo) anebo prostě nikoho jiného z tehdejších mladých neznal, nevím. Co vím je, že tohle si už určitě nebudu chtít nikdy pustit. 40 %. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

O něco dřívější, notně syrovější a realističtější Prci, prci, prcičky... No jo, generace dnešních rodičů, co doufá, že to mají jejich děti jinak. Zase ale na druhou stranu z vlastní zkušenosti vím, že minimálně půlka z toho vyroste. Blbé je, že půlka ne. Takový ten film, který je dobrý svou nepříjemností. Hlavní hrdina je až nádherně nesympaticky na pěst. Chlöe byla neskutečná... Poslední půlminuta filmu je top. V podstatě shrnuje celý děj. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

S Larrym Clarkem jako režisérem jsem se seznámil díky filmu Ken Park, na který jsem tehdy zašel do kina a dodnes si pamatuji jak mě zaujalo, že tenhle režisér se nebojí ve filmech ukazovat věci, které v normálním kině běžně neuvidíte (především tedy sexuálního rázu). Proto jsem byl v případě filmu Kids připraven téměř na cokoliv, a tak mě dá se říci překvapilo, že zde není detailně zabrán nějaký penis, že se zde neobjevují zvrhlosti, atd. Zkrátka režisér Clark asi netočil vždy jen úchylárny (kterou Ken Park bezpochyby je), a o to více mě tedy překvapilo, jak kvalitním a zajímavým filmem snímek Kids je. Zde je totiž úžasný a dá se říci i reálný vhled do života dnešních teenagerů (a neymslím, že by těch 15 let filmu jakkoliv ubralo na aktuálnosti) a do toho, jak to mezi nimi chodí. Nechráněný sex, holky, které jsou pannami se nechají ukecat na laciné řečičky a pak jim mohou zbýt jen oči pro pláč, do toho občas nějaká ta pařba a zmlácení někoho, kdo se jim náhodou připlete do cesty, to je docela zajímavě a hlavně reálně viděný odraz reality života dnešních mladých lidí. A musím říci, že obzvláště při záběrech z té závěrečné pařby jsem si představoval, že takhle nějak v pubertě žila i moje ségra (aspoň z toho, co jsem se o ní dozvídal), a o to více na mě film dokázal zapůsobit. Tohle je hodně kvalitní film o mladých a nejen pro mladé, a proto ho hodnotím velmi vysoko, jsou to čtyři zasloužené hvězdy. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (21)

  • Zákaz na dva roky dostal snímek v Jihoafrické republice, později byl změněn rovněž na přístupnost od 16 let. [Zdroj: časopis Cinema 04/2019] (ČSFD)
  • Britská rada pro klasifikaci filmů trvala na tom, aby bylo 40 sekund vystřiženo ze scény, kdy se malý chlapec probudí na pohovce a najde znásilněnou dívku. [Zdroj: časopis Cinema 04/2019] (ČSFD)
  • Harmony Korine napsal scénář v osmnácti letech. (hot_spot)

Reklama

Reklama