Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominik je normální kluk. Má mnoho přátel, tu nejvíce sexy holku na škole, bohaté rodiče a dostatek finančních prostředků na nákup značkového oblečení. Ale jeden nevinný polibek všechno změní. Začíná se stranit okolí, všechen svůj čas tráví u počítače. Schází se s neznámou dívkou, která ho zavede do „místnosti sebevrahů“, ze které není úniku. Chycen do pasti utkané z jeho vlastních emocí, se Dominik zaplétá do sítě intrik a postupně ztrácí to, čeho si nejvíce vážil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Rozmazlený spratek, který je buzerant, a ještě k tomu se zamiluje do špinavkyně přes internet. Opravdu je to takový, jak to zní. První deset minut jsem tomu chtěl dát dát ihned odpad a několikrát jsem si řekl, že je to totální blbost. Jenomže ono je to ve skutečnosti dost dobře natočený. Hnedka po mrdkostřelecké scénce to začne být postupně víc zajímavější. Tolik, že budete chtít vědět, jak jeho příběh skončí. Nejdřív jsem se bál, že to bude nějaká animovaná blbost, ale ono je to velice ukázkově smíchané. Největší plusko má samotný herec Gierezal. Kompletně celou roli zahrál mistrovsky. Sám jsem mu měl s největší chutí dát facku. Je velká škoda, že postavy mi přišly docela ironický. Jak už jsem říkal, chlapec je homosexuál, ale pak z ničeho nic mu holka nevadí. Každopádně budu chápat, že se bude film někomu hodně líbit. Obzvláště teenagerským holkám, protože člověku, co má už něco za sebou si myslím, že nic moc nepřinese. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Když chceš moc, nemáš nic. Místnost sebevrahů se snaží obsáhnout vše: vyprázdněné rodinné vztahy, přistěhovalectví, sebepoškozování, přemíru financí, závislost na počítačových hrách, citovou vyprahlost, přezíravost, špatnou výchovu, snobismus, neohleduplnost, bla bla bla, blablabla,... Snaží se to zobrazit moderně, šokantně, zároveň umírněně (aby na to mohly koukat děti), didaktivně, artově, bla bla bla, blablabla,... Pak se divte, že výsledek stojí za starou bačkoru. Jediné, co bych filmu přiznal jako plus, ač nechtěné, že skrz tento galimatyáš ukazuje, v jakém zmatku žijeme. ()

Reklama

Rosana 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který zachycuje niterné pocity chlapce, Emo. Vysvětluje, co to vlastně znamená, obnáší, jak se může člověk stát emo, jak snadno lze upadnout do deprese, stát se závislým na internetu a jak je možné, že člověk ze zajištěné rodiny ztratí jakoukoliv motivaci k životu. Realistický film s pocity rodičů chlapce i všech ostatních hrdinů laškující s motivem sebevraždy natočený s lehkostí a poetikou. Film krásně doplňují animace ilustrující virtuální svět, do kterého hrdinové unikají. Člověk až žasne nad dokonalostí díla a mladým režisérem, který toho tolik ví. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Anti-emo pamflet přetažený do tradicionalistického (polského) hávu vyhrocené moralitky o špatných rodičích a ještě horším synovi, která vlastně říká, že homosexualita je psychická porucha dostavující se v pubertě a lze jí léčit dobrým rodinným zázemím, Naopak když idylka u domácího krbu chybí, vede to k sebevražedným sklonům. Exploatačně pojaté postavy (rodiče jsou charakterizováni zálety, rochněním se v penězích, snobskostí a zaměstnáním nelegální pracovní síly), nerealisticky schematické chování (závěr s holkou s růžovými vlasy) a fantaskně přepjatá imaginace internetových diskusních fór jako něco na pomezí Second Life a Final Fantasy jsou jen některé z řady prvoplánově efektních prostředků, které se zde používají ve službě apelativní funkce. "Místnost sebevrahů" ve výsledku nejvíce zaujme tím, že podvratně využívá prostředky a estetiku emo subkultury pro vyprávění, které emo démonizuje jako zpovykané, sexuálně nejisté spratky. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

První část fakt dobrá, měl jsem chuť dát čtyři hvězdy, ale jakmile se tam začala prolínat i ta virtuální hra, přestávalo mě to pomalu bavit. A dorazilo mě nekonečně končení - měl jsem pocit, že film trvá tak tři hodiny. Takže spíše palec dolů, ale scéna, kdy ten týpek (vypadá trochu jako Justin Bieber!) dává francouzáka bustě Michelangelova Davida, je nezapomenutelná... Dodatek: ještě nechápu, že hlavní hrdina pořád říká, že je gay, ale v podstatě celý film dělá věci kvůli nějaké holce a líbá se s ní a kdovíco ještě. Polská kinematografie je na tom ale podstatně líp než česká. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Když se Dominik (Jakub Gierszał) poprvé podívá do místnosti sebevrahů, lze si povšimnout různých hrobů. Jeden z nich uctívá památku frontmana skupiny Nirvana Kurta Cobaina, který spáchal v roce 1994 sebevraždu. (vyfuk)
  • V hudobnom podklade filmu sa objavila aj skladba „Nothing To Lose“ od kanadskej kapely Billy Talent. (metal.storm)
  • Film získal na 19. ročníku Art Film Festu (Trenčianske Teplice, Trenčín) ocenenie Modrý anjel za najlepšiu réžiu. (rudeboy)

Reklama

Reklama