Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominik je normální kluk. Má mnoho přátel, tu nejvíce sexy holku na škole, bohaté rodiče a dostatek finančních prostředků na nákup značkového oblečení. Ale jeden nevinný polibek všechno změní. Začíná se stranit okolí, všechen svůj čas tráví u počítače. Schází se s neznámou dívkou, která ho zavede do „místnosti sebevrahů“, ze které není úniku. Chycen do pasti utkané z jeho vlastních emocí, se Dominik zaplétá do sítě intrik a postupně ztrácí to, čeho si nejvíce vážil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Film vypráví o klukovi jménem Dominik. Na první pohled se zdá úplně normální. Všechno se ovšem jednou zvrtne. Spolu s ostatními spolužáky popíjejí alkohol a provokují se navzájem, dokud nedojde na polibek dvou holek a potom Dominika s dalším klukem. Všechno to zaznamenávají na video a než se naděje, video je na facebooku. Později se objeví ještě další věci a všichni si z něj dělají srandu. Díky tomu nechce chodit do školy, upne se na internet, kde potká tajmenou růžovovlasou dívku Sylvii. Ta ho přivede do 'místnosti sebevrahů'. Je to místo plné mladých lidí s problémy, kteří už nechtějí žít. I když je to jenom chat, přes internet, je to jako závislost. Všechno se rázem změní, Dominik přichází o všechno co kdy měl, nepoznává sám sebe, nechodí do školy ani ven a je jasné že tohle nemůže skončit dobře. Tento film má děj, je realistický, procítěný a nemá happyend. Je to zase trochu jinak pojatý a určitě stojí za to se na to kouknout. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

První část fakt dobrá, měl jsem chuť dát čtyři hvězdy, ale jakmile se tam začala prolínat i ta virtuální hra, přestávalo mě to pomalu bavit. A dorazilo mě nekonečně končení - měl jsem pocit, že film trvá tak tři hodiny. Takže spíše palec dolů, ale scéna, kdy ten týpek (vypadá trochu jako Justin Bieber!) dává francouzáka bustě Michelangelova Davida, je nezapomenutelná... Dodatek: ještě nechápu, že hlavní hrdina pořád říká, že je gay, ale v podstatě celý film dělá věci kvůli nějaké holce a líbá se s ní a kdovíco ještě. Polská kinematografie je na tom ale podstatně líp než česká. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečná filmová póza. Jediné, co potěší, je na středoevropské poměry docela dobře zvládnuté technické řemeslo, jinak je to ale bída s nouzí. Vyčpělé téma emo-kultury, které je zde předloženo tak vážně, že sklouzává do karikatury, k tomu hry jako droga a problémy se sexualitou. Víc už sem toho narvat nešlo. Třešničkou na dortu je ovšem ústřední dvojice, která přehrává tak nemístným způsobem, že film definitivně posunuje do polohy směšné tragikomedie. U dramatického závěru jsem se srdečně rozesmál. Tragédi. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Jan Komasa natočil velmi alarmující film o problémech současné dospívající mládeže, v němž hlavní roli ztvárnil Jakub Gierszał, který podal neskutečně přesvědčivý až dechberoucí výkon. Není tedy divu, že za něj byl nominován na Polish Film Awards. Na snímek Místnost sebevrahů by se povinně měli podívat všichni rodiče, kteří žijí v mylné představě, že finanční zabezpečení a hmotné statky jejich dětem vynahradí lásku a péči, jež jim nechtějí nebo nemohou dát, jelikož si na ně prostě nedokážou udělat čas. Přiznejme si na rovinu, kolik času v dnešní uspěchané době trávíme se svými nejbližšími... (85%) ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

V první čtvrtině filmu mi hlavní hrdina nebyl moc sympatický a že bych ho v realitě asi moc nemusel, ale jak čas plynul dál, tak se moje vědomí nořilo hlouběji do myšlenky filmu a film jako celek mi začal připadat dost dobrý. Je tu nádherně vidět jak je reálný svět zkažený a jak se snaží kazit život i všech v něm. Naštěstí není tak těžké se z něho občas dostat (i když ne pro každého) a je trochu ironické si uvědomit, že hodně lidí doopravdy žije št'astně jen někde, kde opravdový život není (sám mám na život maličko odlišný názor, ale myšlenka filmu se mi i tak líbí). Hlavní hrdina mi nejdříve připadal maličko jako kretén a to i po "líbacím incidentu". Jenže jakmile přišla Místnost sebevrahů, tak jsem ve filmu konečně našel smysl. Postava Silwie mi taky byla chvílemi sympatická a chvílemi ne, ale je nutno uznat, že dobrou úroven filmu v podstatě dává právě ona. Závěr mi přišel trochu unáhlený, ale vymyšlený byl dobře, byl emotivní a vlastně v něm byla taky ironie. Rozhodně zajímavý snímek! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film získal na 19. ročníku Art Film Festu (Trenčianske Teplice, Trenčín) ocenenie Modrý anjel za najlepšiu réžiu. (rudeboy)
  • V hudobnom podklade filmu sa objavila aj skladba „Nothing To Lose“ od kanadskej kapely Billy Talent. (metal.storm)
  • Když se Dominik (Jakub Gierszał) poprvé podívá do místnosti sebevrahů, lze si povšimnout různých hrobů. Jeden z nich uctívá památku frontmana skupiny Nirvana Kurta Cobaina, který spáchal v roce 1994 sebevraždu. (vyfuk)

Reklama

Reklama