Reklama

Reklama

Svobodná umění

  • USA Liberal Arts
Trailer 1

Třicátník Jesse se kvůli rozlučkové oslavě vrací na svou bývalou univerzitu. Setkává se tu se studentkou Zibby a netrvá dlouho, než mezi začne vznikat intenzivní pouto. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Výborný nezávislý filmeček se sympatickým obsazením. Elizabeth Olsen ukazuje, že jí to herecky jde, ani při tom nemusí využívat svých schopností coby Scarlet Witch:) Diskuze mezi ní a Joshem Radnorem o Stmívání stojí za to. Zac Efron coby věčně zhulený hippísák se svými proslovy o světě, existenci a lidech je fakt terno:D Za zmínku stojí také postava duševně nemocného kluka v podání Johna Magaro, ten se mi moc líbil. Jenom jsem si říkala, ať neudělá nějakou blbost. Ideální oddechový snímek pro všechny, co milují hudbu, kulturu a knihy. ()

zoe.x 

všechny recenze uživatele

Co dělat, když máte pocit, že vám sice někdo dokonale rozumí, ale nakonec je to právě “rozumnost“, co vám nedovolí si tu krásnou iluzi uchovat? Já Joshe chápu, vím, co chce svými filmy sdělit, ale přesto neumím umlčet onen rozum, který poukazuje na všechna ta předvídatelná a hluchá místa... A moc mě to mrzí. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Reiner, Brooks, Burns... Viac režisérov už napodobňovalo Allena a zo všetkých mi Radnor vadí najmenej. Jeho Liberal Arts je veľmi podobné (a cituje) a zároveň iné, no stále príjemné a nenásilné. Stále pripomína jeho prvotinu a stále je to absolútne klasický nezávislák, ale zároveň tak nejak dospelejší; Ako keby sa od Happythankyoumoreplease posunul o desať rokov dopredu v čase a snažil sa riešiť problémy, ktoré ho časom začnú trápiť. Ako keby dospieval spolu so svojim filmom... PS: Zatmievačka sa vracia !!! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nádhera, nádhera a ještě jednou nádhera. Nevím jestli je to tím, že jsem tak vyspělý, nebo že je ten film tak pozadu ale zkrátka to asi bude láska na první shlédnutí. 100% PS. Elizabeth Olsen je neskutečně překrásná, Ted je hroznej sympaťák a Zac Efron tu měl pravděpodobně životní roli. EDIT:// "Life happened." A ten film zbožňuju čím dál tím víc! ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Hodně milý a povedený film, i když některé scény působí trochu zbytečně, vynucené scénářem, aby do sebe všechno zapadalo. Ale to zdaleka vynahradí ohromná upřímnost a otevřenost příběhu, nehledě k tomu, že mi je Radnor i jeho postavy neuvěřitelně sympatický. Vzhledem k tomu, že si Josh Radnor oba své filmy sám napsal, zrežíroval i zahrál hlavní roli, tak se mi příjemně věří, že i sám tvůrce je skutečně takový, jako jeho hrdinové, včetně Teda Mosbyho z How I Met Your Mother. Neumím si představit, že by někdo točil pořád takovéhle postavy, aniž by jimi sám do značné míry byl, podobně jako třeba Woody Allen. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Jessemu (Josh Radnor) je ve filmu 35 let a Zibby (Elizabeth Olsen) 19 let. V době natáčení bylo ovšem hercům přesně o tři roky více, tedy 38 a 22 let. (korbitch22)
  • V prvních verzích filmu byla v závěrečných titulcích chyba, kdy u First Assistant Camera chybělo "S" ve slově Asssistant. (klingr)

Reklama

Reklama