Reklama

Reklama

Svobodná umění

  • USA Liberal Arts
Trailer 1

Třicátník Jesse se kvůli rozlučkové oslavě vrací na svou bývalou univerzitu. Setkává se tu se studentkou Zibby a netrvá dlouho, než mezi začne vznikat intenzivní pouto. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Kto si zväčšuje vedomosti, ten si zväčšuje aj bolesť... Taký smutno-pekný film, ktorý bol o všetkom možnom, a napokon si človek uvedomí, že vek nie je až tak úplne všetko. Ale aj o tom, že teoreticky môže mať niekto perfektný prehľad, ale prakticky je úplne mimo... No nemôžem vysloviť takú spokojnosť ako by som od filmu s týmto potenciálom očakával, obzvlášť keď prvý Radnorov film HappyThankYouMorePlease bol absolútne vynikajúci kúsok. O niečo podobné sa snažil aj tu, akurát že to až tak úplne nevyšlo. Bolo to dobré, zaujímavé, dokonca by som povedal, že na zamyslenie, ALE niečo dôležité tomu chýbalo - zvýraznenie deju a aj celého posolstva. Dialógy a zmeny charakterov postáv boli zvládnuté nadpriemerne, ale to prevedenie príbehu bolo také trochu fádne. To je celkom škoda, lebo ako som už povedal - potenciál to malo určite vyšší. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Od filmu s podobným názvem bych čekala trochu liberálního přístupu i ke scénáři. Takhle je to jen hodinu a půl trvající rozprava o něčem, k čemu vůbec nedojde. Devadesát minut, ve kterých jsem si přála, aby přišla nějaká zápletka (jakákoliv!) a aby Radnorův nesympatický, plochý, pasivní hrdina, který se chová nesmyslně dětinsky, nějakým zázrakem zmizel z děje. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivím tomu sinusoidovému hodnocení, protože se jedná o film, na který musí být svým způsobem i to správné naladění a nenechat se možná zmást i trochu akčně vypadajícími plakáty na tenhle film. Osobně bych taky uvítala pár živějších momentů, ale jinak to byl moc hezký film se spoustou podnětných a zajímavých myšlenek. Ústřední dvojice Jesse a Zibby nebyli žádní superhrdinové, ale normální lidi, kteří se náhodně potkali na jedné ze svých životních křižovatek a oběma tohle střetnutí pomohlo odrazit se dál tím správným směrem. Já jim věřila úplně všechno a kulisa, kterou tvořili postavy, také s různými životními trablemi, prolínající se příběhem, byla až na jednu výjimku skvělá. Pro mě to byl takový sympatický film ze života a Josh Radnor u mě podruhé zabodoval. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Na Radnorovi se mi líbí především jeho přístup k filmotvorbě jako takové, ale určitě bych se vyhýbal srovnávání s Allenem, sice zvládne napsat si sám scénář, ten scénář si zrežírovat a zahrát hlavní roli a trochu se tématicky shodují, ale přece jenom do takové persony má ještě dost daleko. Navíc by neuškodilo vyzkoušet spolupráci se zkušenějším scénáristou, který zachová myšlenky, ale vyplní ty obrovské mezery, kterých má zrovna Liberal Arts víc, než bych snesl. A kazí to dojem z celého filmu, protože základní poselství, které by měl film předat na druhou stranu obrazovky, aspoň tak, jak jsem ho pochopil já, jistě nezůstane bez divácké odezvy a postavit prakticky všechny scény na pouhé konverzaci, to chce taky koule. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Herecky je na tom Radnor dobře, režijně film zvládl poměrně bez potíží, ovšem scénář měl buďto ještě dopilovat nebo nechat zkušenějším. Na intelektuální univerzitní romanci to bylo málo hluboké a Radnor brouzdal po povrchu aniž by z tématu vytěžil nějakou kloudnou pointu nebo silný příběh, na hravou letní romantiku to však zase bylo příliš upovídané a bez vtipnějších momentů. Tyhle filmy napůl bohužel často nemají šťávu a tento patří mezi ně. Vyloženě špatné to sice není, ale příště hlubší nápad prosím. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Na samom začiatku filmu, počas série rýchlych strihov označujúcich plynutie času, nemení žiadna z položiek na nábytku svoju pozíciu. (Marek1991)
  • Kníha, o které se Jesse (Josh Radnor) a Dean (John Magaro) baví v kavárně a nemocnici, je "Infinite Jest" od Davida Fostera Wallace. Wallace spáchal v roce 2008 sebevraždu. (Marek#33)
  • Film sa natáčal prevažne na alma mater herca Josha Radnora (Jesse Fisher) Kenyon College a v malej škole v meste Gambier v štáte Ohio, kde študovala herečka Alison Janney (Judith Fairfield). (Marek1991)

Reklama

Reklama