Reklama

Reklama

Svobodná umění

  • USA Liberal Arts
Trailer 1

Třicátník Jesse se kvůli rozlučkové oslavě vrací na svou bývalou univerzitu. Setkává se tu se studentkou Zibby a netrvá dlouho, než mezi začne vznikat intenzivní pouto. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Několik dialogových a myšlenkových scén, které zaujmou i pobaví (u mě třeba rozbor vážné hudby v moderním světě, sračkoidnost Twilightu, nebo rozhovor s pančitelkou po doslovném proniknutí do jejího nitra), ale bohužel jsou obalené vesměs nudným brouzdáním od ničeho k ničemu. Možná za to můžou ty vousy, ale Radnor mi tu taky moc neseděl. Radši poslouchám tlachání Ethana Hawka a Julie Delphy. 50% ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Na Radnorovi se mi líbí především jeho přístup k filmotvorbě jako takové, ale určitě bych se vyhýbal srovnávání s Allenem, sice zvládne napsat si sám scénář, ten scénář si zrežírovat a zahrát hlavní roli a trochu se tématicky shodují, ale přece jenom do takové persony má ještě dost daleko. Navíc by neuškodilo vyzkoušet spolupráci se zkušenějším scénáristou, který zachová myšlenky, ale vyplní ty obrovské mezery, kterých má zrovna Liberal Arts víc, než bych snesl. A kazí to dojem z celého filmu, protože základní poselství, které by měl film předat na druhou stranu obrazovky, aspoň tak, jak jsem ho pochopil já, jistě nezůstane bez divácké odezvy a postavit prakticky všechny scény na pouhé konverzaci, to chce taky koule. ()

Reklama

Iggy 

všechny recenze uživatele

Hodně milý a povedený film, i když některé scény působí trochu zbytečně, vynucené scénářem, aby do sebe všechno zapadalo. Ale to zdaleka vynahradí ohromná upřímnost a otevřenost příběhu, nehledě k tomu, že mi je Radnor i jeho postavy neuvěřitelně sympatický. Vzhledem k tomu, že si Josh Radnor oba své filmy sám napsal, zrežíroval i zahrál hlavní roli, tak se mi příjemně věří, že i sám tvůrce je skutečně takový, jako jeho hrdinové, včetně Teda Mosbyho z How I Met Your Mother. Neumím si představit, že by někdo točil pořád takovéhle postavy, aniž by jimi sám do značné míry byl, podobně jako třeba Woody Allen. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[SFF 2012, Sydney] Allenovská príchuť je mňam, zvolený humor je z tých poživateľnejších a ceľkovo sa to naproti stovkám "z vody varených" vzťahoviek radí medzi neškodný materiál. Len škoda toho okatého "z rady chcem vybočiť", ktoré si nepotrebne vypomáha alternatívnymi klišé aby tak došlo k uspokojeniu aj menej požadovačného diváctva. To neodsudzujem, ale akosi ma to aj napriek tomu čiastočnému neromantizovaniu neberie. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Účelem fikce je boj se samotou. Na druhou stranu,strávení většiny času čtením 1100 stránkové knížky trochu omezí tvůj společenský život. Osamělost se současně zvětšuje i zmenšuje.. (Musím sdílet česky, protože je to něco,co si zaslouží přečíst i neangličtináři). Typický tříhvězdičkový film, který zanechá v člověku neskutečně dobrý pocit, ale vyloženě ho nenadchne. Ale já musím přihodit jednu * navíc za ty krásné myšlenky, jimiž mě film obohatil. Vlastně je to velice inspirující film.("Štěstí se na tebe neusměje, když budeš říkat ne", "Jste nekuřák,gratuluju, dožijete se sta let, ale jaký to má význam, když si života neužijete?") Po shlédnutí mám neovladatelnou chuť si nechat změnit život klasickou hudbou, jít s knížkou jen tak ven do přírody anebo si s někým dopisovat. Kromě toho zde Radnor vyjádřil svou averzi ke Stmívání, diskuze o knížkách byla velice zábavná. Efron jako milovník stromů překvapil a Elizabeth Olsen? Ta strčila svoje sestry do kapsy. Jen mi nepřipadalo úplně logické, když měl hlavní hrdina proslov o morálce a o pět minut později se válel v posteli se svou bývalou profesorkou. Nicméně na to, že nemám ráda Allena, HIMYM a Radnora taky dvakrát nemusím, film se mi zamlouval. Dobrý film je koneckonců ten, který vám změní život :) Anebo vás k tomu alespoň motivuje.... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Jessemu (Josh Radnor) je ve filmu 35 let a Zibby (Elizabeth Olsen) 19 let. V době natáčení bylo ovšem hercům přesně o tři roky více, tedy 38 a 22 let. (korbitch22)
  • Kníha, o které se Jesse (Josh Radnor) a Dean (John Magaro) baví v kavárně a nemocnici, je "Infinite Jest" od Davida Fostera Wallace. Wallace spáchal v roce 2008 sebevraždu. (Marek#33)
  • V jednom z prvých záznamov v záverečných titulkoch chýba "s" - "First Assitant Camera". (Marek1991)

Reklama

Reklama