Reklama

Reklama

Kravaťáci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2019), 98 h 27 min (Minutáž: 41–90 min)

Tvůrci:

Aaron Korsh

Hrají:

Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan, vévodkyně ze Sussexu, Sarah Rafferty, Gina Torres, Andrea Parker, David Costabile (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(134)

Ze školy vyhozený student svojí inteligencí zaujme velkého právníka a získá práci koncipienta, přestože pro ni nesplňuje právní podmínky. (Netflix)

Recenze uživatele M.i.k.e k tomuto seriálu (9)

Série 1 (2011) (S01) 

většinu první série sem viděl cca deset let zpátky, ale ačkoliv mě už v té době hodně bavila, tak nakonec zůstala zastrčená v zapomenutí. Teď sem si jí dal znova od začátku a je to přesně tak dobrá právnická konverzačka, kterou sem si (matně) pamatoval. Do reality sice budou mít tihle všeznalí géniové celkem daleko, ale zábava to je i po těch letech parádní...90% ()

Série 2 (2012) (S02) 

hlavně první polovina série výborná a držící laťku zatraceně vysoko. Ve druhé polovině to sice jde trochu dolů, přišlo mi že některé scény jsem viděl hned několikrát v různých epizodách a začíná to trošku allymcbealovatět (bez výstředností a humoru), ale stále se to drží v rozumných mezích. I Louis mi tu přijde jako podstatně menší slizoun než sem si ho původně pamatoval, často dokonce působí jako člověk a spolu s Donnou se stává mojí nejoblíbenější figurou...85% ()

Série 3 (2013) (S03) 

pořád dobré, ale kulometná právnická konverzačka je postupně vytlačována vztahovými dramaty a ty tady až taková zábava nejsou. Tím spíš, že se tady hodně věcí motá v kruhu a jestli sem už ve dvojce měl pocit, že jsem některé scény viděl několikrát v různých epizodách, tak tady je to ještě horší. Špičkování Mika s Harveym je stále zábavné, ale na druhou stranu Mikův vývoj mě zas tak nebavil, nemluvě o všem tom haló kolem jeho tajemství, které už znají skoro všichni. I když bych to na začátku úplně netipoval, tak v téhle sérii Louis potvrdil pozici nejoblíbenější postavy...80% ()

Série 4 (2014) (S04) 

Tak tahle série zabolela. Když jde o právnické věci, tak Suits stále umí být velmi zábavní, ale po hříchu je tady toho čím dál méně a otěže naplno přebírají vztahy a snahy tvůrců naservírovat divákovi nejeden šokující zvrat. To by samo o sobě až tak nevadilo kdyby to ovšem nepůsobilo tak strašně moc na sílu a nečouhala z toho scénáristická nemohoucnost. Už jen ty veletoče u charakterů některých postav jsou dost zarážející a třeba to co tvůrci provedli s Louisem sem kousal docela těžce. Ještě pořád to sice není úplný průser, ale kvalitativní sešup od jedničky a dvojky je opravdu razantní...50% ()

Reklama

Série 5 (2015) (S05) 

Pětka je určitě lepší než čtyřka. Sice by na pokrytí toho zásadního stačila polovina epizod, protože zbytek je střídavé dohadování postav neustále o tom samém dokola, ale i tak bylo zajímavé sledovat jak se to konečně začíná alespoň částečně hroutit. Jenže pak přijde závěr ve kterém Mike (toho času nejotravnější postava seriálu) přejde do full retard módu a jak pravil klasik - "Never go full retard!". Bohužel do svého záchvatu spravedlivosti částečně stáhne i zbytek osazenstva a posledních pár epizod byla nechtěně směšná křeč, která přizabila do té doby jinak celkem slušnou sérii.  Škoda...60% ()

Série 6 (2016) (S06) 

šestá série už je regulérní telenovela, a některé dialogy a názorové veletoče jednotlivých postav by se neztratily ani v Tak jde čas. Hlavně Mike je tady extrémně na ránu a udržel si post nejotravnější postavy, který získal v závěru předchozí série (jeho nemůžu být právník - chci být právník - nechci být právník, protože sem charakter - chci být právník ať to stojí co to stojí - mě dostávalo do mdlob), ale zdatně už mu začíná sekundovat i Rachel. Z předchozích sérií sem si celkem zvykl, že na řádný děj by stačila polovina epizod a zbytek je jen dohadování postav o čemkoliv stále dokola, ale tady to bylo zatím  úplně nejhorší a dlouho sem váhal jestli ještě hvězdu neubrat. Jasně nejslabší řada i přesto že vedla k odchodu Jessicy (což je nesporně plus)...50% ()

Série 7 (2017) (S07) 

na kvalitativní sešup sem si u Suits celkem zvykl, ale jakkoliv sem k předchozím sériím měl kupu výhrad, tak v nich vždycky bylo něco co mě bavilo. Sedmička je tak první série která mě nebavila prakticky vůbec (snad až na linku s Jessicou). Jediné opravdové pozitivum tak tahle řada přinesla v odchodu Mika a Rachel z jejichž vztahu se úplně vytratila chemie (nepřekvapivě) a navíc se z Mika stala v posledních sériích extrémně otravná figura, která měla do té zábavné na začátku set sakra daleko...40% ()

Série 8 (2018) (S08) 

V prvních dvou sériích sem Suits miloval, v dalších čtyřech respektoval a i přes výhrady se víc bavil než nudil a v posledních dvou ten seriál regulérně přestávám mít rád. Osmá série je sice lepší než sedmá, prospěl jí odchod Mika a Rachel a Katherine Heigl mám rád a sedí mi sem, ale jako celek je to už jen mlácení prázdné slámy. Nedá se říct že by mě v téhle sérii něco vyloženě štvalo tak jako předtím, ale už to prostě není taková zábava a z břitké a vtipné právničiny zůstala jen telenovelácká slupka. Tu poslední sérii už nějak doklepu, ale vzpomínat budu jen na první tři série...50% ()

Série 9 (2019) (S09) 

některé zvraty jsou opět extrémně na sílu, ale po tolika sériích sem si na to už celkem zvyknul. Na konci mě každopádně lehce přepadla nostalgie a jako uzavření něčeho co jsem zkraje miloval a v závěru pomalu nenáviděl mi devátá řada přišla vlastně docela v pohodě. Podařilo se uzavřít všechny linky, Harvey konečně skončil s Donnou a všichni jsou po všech těch "fakapech" happy a free. Ten úplný konec kdy Harvey definitivně vyměkne a odcválá s Donnou do slunce západu konat dobro je sice hardcore sci-fi i na Suits, ale když nad tím člověk tak přemýšlí, tak to celkem zapadá do všech těch krkolomných zvratů co tahle show přinesla...60% ()

Související novinky

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama