Reklama

Reklama

Železná opona - Česko-bavorská hranice 1948-1989

všechny plakáty

Recenze (3)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Vedle utěšených záběrů na šumavskou přírodu tento dokument nabízí i pohled na činnost komunistických sturmführerů při tzv. "ostraze" státní hranice, včetně zmínky o zcela zřejmě psychicky narušených práskačích z obcí nedaleko hranic...v zásadě se mi to celé líbilo. ()

sator 

všechny recenze uživatele

200 zastřelených při pokusu o přejití hranic, 100 zabitých v elektrické oponě.A na druhé straně 700 mrtvých pohraničníků... Dokument je to ryze amatérský ale má svou důležitost. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Amatérský dokument, pocházející myslím ze Západočeské univerzity, s nezapomenutelným hudebním doprovodem nejlépe shrnula mamka: Hezký, ale skáčou pořád sem a tam. Vyprávění někdy zajímavých informací o česko-bavorské hranici za minulého režimu je sice chronologické a musím poznamenat, že občas i depresivně podané, ale protože do Říše doslova dohlédnu z okna a nafilmovaná místa mám za humny, ocenil bych systematičtější skladbu záběrů a především více o místech, která byla od uzavření po dlouhá léta ponechána na pospas přírodě a obraně socialistické vlasti (proti svobodnému pohybu a životu obyvatel). Kvalita záběrů trochu kolísá a hlavně filmu chybí profesionální uhlazenost. Na druhou stranu kvalitních dokumentů o tomto tématu je pomálu, takže i tohle se počítá. ()

Reklama

Reklama