Reklama

Reklama

Buranský masakr

všechny plakáty
Trailer

Čtyři mladiství delikventi tráví víkend spolu se svými sociálními pracovníky v odlehlé vesnici Yorkshire Mortlake, kde to vypadá jako by se zastavil čas. Po menším incidentu s místními obyvateli začnou brutální krvavé nájezdy starousedlíků, které se změní v nepředstavitelnou noční můru. (mosnak)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

JFL 

všechny recenze uživatele

Základní chyba "Inbred" spočívá ve scénáři, který je vystavěný jako klasický slasher, ale chtěl by současně přinášet absurdní a explicitní gore humor ve stylu "Brain Dead" a působit na diváky bizarní atmosférou hnusácké zvrácenosti ala "Pink Flamingos" i hutně hororové hrůzy z rozpadajících se jistot každodenní reality ala "Calvaire". Tyhle zásadně protichůdné věci prostě nejde skloubit tak, aby to sedělo dohromady. Slasherová dramaturgická výstavba, kdy se první třetinu představí postavy, následně se třetinu rozvíjí ohrožení, aby vše vyvrcholilo vypjatým bojem o přežití hlavní postavy, by šlo dohromady s hororovou atmosférou. Pro přehlídku excesivních krvavých a hnusáckých atrakcí to ovšem je kontrapoduktivní vyprávěcí model, čistě z prostého důvodu, že nedovoluje vršit lákadla od samého začátku. Je navíc nesmysl nutit diváky půl hodiny sledovat hrstku nezajímavých postav, když všichni jen čekají na to, jaké zvrácené a degenerované rednecky jim film postaví do cesty. Tvůrci asi doufali, že jim z toho vyjde něco na styl grandiózního remaku "Hory mají oči", ale ten fungoval právě díky tomu, že byl prostý humoru a veškerý gore nechával vyznít krajně fyzicky. Prostě snaha udělat ideální splácanici všech žánrových podob buranských bijáků vyústila v "Inbred" do nesourodého mišmaše, který se snaží být vším, ale navzdory spoustě drobných nápadů se prostě nemůže rovnat svým inspiracím. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Presne takáto forma hixploitationu mi chýbala ku šťastiu. Je tam trocha toho texaského masakru a domu 1000 mŕtvol. Mám slabosť k vidlákom ku ktorým ešte nedošla železnica a ktorý si skracujú dlhé chvíle zabíjaním nevinných mešťanov. v Inbred sa nájdu parádne vsuvky ako napríklad starý porno časák s 50´s rokov ktorý má oblepené hlavy modeliek obrázkami zvierat. Sú to iba momenty ale tie sú na tom najlepšie. To by bolo tak k forme čo sa týka obsahu tak ten ma totálne sklamal. Príbeh aj keď mal niečo do seba, jeho rozuzlenie, scénky nestáli za nič. Akoby to bolo vymyslené počas natáčania. Komédiou by som to nenazval aj keď to smiešne je.Avšak nechcene. úplne najhoršie boli CGI efekty to túto snímku pochovali až k vodám Céčka. Pre mňa veľmi rozporuplný film. 2,5* ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ja som vedel, že sa mi to bude páčiť. Inbred je totiž presne mojou krvnou skupinou - skupinka ľudí sa ocitne v buranove a môže sa začať masaker. Pomalší rozbeh, vzápätí však krvák ako sa patrí. Vidláci likvidujú tých nešťastníkov na cirkusových predstaveniach, a to pekne krvavo, všetci sa na tom výborne bavia, divák takisto. Hlavní hrdinovia bojujú o život a "odstraňujú" vidlákov, tí sú však v presile, a za každú vybuchujúcu či odseknutú hlavu, príp. explóziu celého tela si tvorcovia zaslúžili môj nadšený aplaus. Je to pekne nakrútené, gore pecka a je ho kvantum - čiže pre nerozmýšľajúcich divákov, ktorí sa radi nechávajú unášať na krvavých vlnách, je to to pravé orechové. Jediné mínus boli pre mňa postavy. Bolo síce jasné, že zmutovaní, škaredí a neviem akí burani si sympatie sotva získajú (môžu akurát tak pobaviť), ale tie kladné postavy na tom neboli o nič lepšie. Navyše by mi omnoho viac sadlo, keby sa to bralo aspoň trochu vážnejšie, tej komediálnosti a debilných buranských kecov bolo na môj vkus až príliš. U mňa 80% - najmä za chrumkavú brutalitku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ROZHLAS ZPRÁVU, BUDE NOVÁ SHOW. VSTUP VOLNÝ, A NA KONEC – PŘEKVAPENÍ!“...... /// Vyvražďovačka, ve který si chtěj dělat prdel z vidláků, z gore záběrů, sociálních pracovníků a fretek (či co to bylo za hajzla…). Vesnička, ve kterej by jen magor třebas jen vykoukl z okýnka (čehokoliv), páč ten venkov je fakt dementů a vidláků ráj. Pravděpodobnost ,,všeho“ rovná se číslu měřítku na mapě (neser vole s navigací…) a jestli jste letos viděli debilnější film, tak mi nepište, páč přiznávám, že jsem vobčas čuměl, co všechno se dá vymyslet. Škoda, že v tom všem nevidím všechnu tu zábavnost (třeba ty ksichty, co se snažej ksichtit tak, že to je až trapný…). Ale nejsu zas takovej dement, abych nepochopil, že se prostě snažej vodlišit (filmově) a chtěj to uhrát na švandu. Nebaví mě to. Jestli jsem vo něčem řek, že je to píčovina, tak to vodvolávám. TOHLE je píčovina! I když s veselejma prvkama a vodlehčenou krví. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vo mučení koněm jsme už u nás na vsi slyšeli, ale neviděli. 2.) Vod filmu vočekávám sračky a krev. 3.) Thx za titule ,,jason24“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Inbred nie je celkom moja šálka kávy, keďže sa vlastne jedná o komédiu resp. paródiu na buranské horory, ktoré mám ja osobne omnoho radšej v smrteľne vážnom prevedení. Postavy zdegenerovaných vidlákov, pre vlastné potešenie týrajúcich a vraždiacich mestské obyvateľstvo mi tu prišli všetko možné - absurdné, hlúpe, charakterovo prehnané, len nie vtipné a počas pozerania Inbred som si uvedomil, že zrovna u hixploitationu mi komediálne odľahčenie moc nereže. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama