Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po svém podivínském strýci Cyrusovi zdědí Arthur dům. Nové dědictví má však nečekané zvláštnůstky skleněné stěny popsané neznámým jazykem a především 12 naštvaných duchů. Rodina záhy zjistí, že bydlení zde je doslova o život. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Muj oblibenej horor. Z hlediska nejakyho vystraseni to sice nic moc neni, jen parkrat vcelku povedena lekacka, ale ma to slusnou atmosferu, film je sviznej a ma jen nakejch 80 minut. Navic tu je paradni particka 12 duchu, z nichz nektery dostanou bohuzel malo prostoru, ale vsichni jsou spravne odporny a hlavne v druhy pulce to je skvela prehlidka gore. I kdyz zase ne nic, z ceho by se clovek zeblil. Ale po trikovy strance taky povedeny, hudba taky slusna, navic to zarikavani dodava na atmosfere a herci sice nic moc nehrajou, ale je tu sympatak Monk a sexy Shannon. Takze ackoliv po jednotlivejch strankach nejde o nic extra, jako celek me to vzdy skvele bavi a ze uz jsem film videl nekolikrat. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Otřesná podívaná, u které jsem se neskutečně nudil. Nejen, že film není atmosférický, napínavý, komediální (no vlastně komediální je většinou v situacích, kdy se snaží být vážný...), ale má také naprosto tragické dialogy. Když se k těm dialogům přidají špatně hrající herci, tak mě napadá jen několik menších důvodů, proč se na tento film podívat, a to jsou vcelku povedené masky, Shannon Elizabeth a jedna povedená vražda. Mé hodnocení 1 hvězdička… ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Náhodou byl ten nápad - kdyby to vzal do ruky někdo talentovanější - dobrej. Sbírat různý typy duchů a zavírat si je do sklepa, typické hobby. Škoda, že jak to tak bejvá, ve snaze bejt co nejstrašidelnější se z mnoha duchovskejch exemplářů stali takový docela lůzři. Třeba ten chudák s hlavou v kleci nebo smolař Torso, co se musel dopravovat po rukách, vskutku vzbuzoval účast. A ten černoch plnej hřebíků, nehoda v dílně očividně, není divu, že byl nasranej. Ten skleněnej dům byl ale nepochybně parádní a pár herců tam i trochu "zahrálo," třeba Embeth Davidtz nebo Matthew Lillard, bohužel Tony Shalhoub je Monk a Monk by do takovýho domu nikdy nevkročil, takže mu to na důvěryhodnosti moc nepřidalo. Obě jeho děti na facku otravný, jak to tak taky bejvá. Ale rozhodně mě to bavilo, jako béčko je to slušný a triky jsou fajn. Jen těch střihů, když se blíží duch, mohlo bejt míň, nemělo to kýžený efekt, nemělo to totiž praktický žádný efekt. Jinak ale se na to v klidu koukat dá. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Jsou to takové dvě lepší hvězdy. Skoro tři, ale prostě to na průměr nemá. Atmosféra je zanedbatelná, všechno působí takovým zvláštním dojmem, kde se vytrácí napětí a spíš čekáte, čím vás film překvapí. Ničím. Konec je předvídatelný, herecké výkony nic moc a jediné co stojí z mého hlediska za zmínku je pár těch duchů. Zvlášť ta pořezaná nahatice. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Pan Monk ve strašidelném domě, asi tak bych definoval tenhle film. Herecké obsazení bylo vyloženě špatné a i když se film honosí částečným zasazením mezi komedie, je přehrávání a topornost herců nepřehlédnutelná. Samozřejmě po stylistické stránce jde o poměrně povedený film, který ale dojíždí na svou nízkorozpočtovost. Osobně mi taky spojení komedie a hororu nedává moc smysl a málokomu se tyto žánry podaří spojit, bohužel film 13 duchů mezi takové filmy rozhodně nepatří. Mimochodem digitální efekty "strojovny" samotného domu byly naprosto úděsné a také na logiku se tady moc nehraje. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Ze všech makeupů použitých ve filmu trvalo nejdéle vytvoření masky pro "The Angry Princess" a to pět hodin. (Chatterer)
  • Na začátku filmu jede v domě Arthurovi rodiny během snídaně na pozadí v televizi původní film 13 Ghosts. (Chatterer)
  • Za devět týdnů promítání film vydělal v USA přes 40 milionů dolarů a po celém světě přes 60 milionů dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama