Reklama

Reklama

Robot a Frank

Trailer

VOD (1)

Frank, lupič ve výslužbě žijící v blízké budoucnosti, má dvě odrostlé děti, které se bojí, že jejich otec už nemá dostatek sil na to, aby žil sám. Nejprve se ho chystají umístit do domova důchodců, Frankův syn se ale nakonec rozhodne pro jiné řešení. Navzdory staříkově přání mu pořídí chodícího a mluvícího humanoidního robota, který je naprogramován tak, aby podporoval Frankovo fyzické i duševní zdraví. Robot a Frank nabízí zábavný a dojemný příběh o hledání přátel a rodiny na těch nejméně pravděpodobných místech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (130)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Chvíli je to komedie. Chvíli drama o stárnoucím muži trpícím výpadky paměti. A pak zas chvíli "filosofický" film, který se zaměřuje na slavnou myšlenku: "Myslím, tedy jsem." Kdyby se tyto roviny dokázaly vzájemně doplňovat a kdyby mě některé zvraty přicházející v druhé polovině dojaly, asi bych teď Robota a Franka vynášela do nebes. Bohužel jsem ale měla pocit, že sleduju nekonzistentní dílko, které nakouslo řadu zajímavých témat, ale nedokázalo ani jedno z nich dovést do cíle. A které tak do měsíce zcela jistě zapomenu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Robot a Frank mohla byť skvelá epizóda seriálu typu Black Mirror. Keby sa napríklad vystrihli vatové scény s dcérou, pretože jeden potomok by tu bohato stačil. Takto ide o veľmi príjemné rodinné scifíčko ako z pera Isaaca Asimova, na ktorého tu máme mimochodom odkaz v krstnom mene Langellovho vnúčaťa. Inak ten predvádza skutočne skvelý výkon a po chvíli zabudnete, že sledujete herca a máte dojem, že ide o dôchodcu s poruchou osobnosti vybratého z domovu dôchodcov na základe konkurzu. Pokiaľ budete dávať pozor, všimnete si Katherine Waterston v cameu ako usmievavú predavačku v obchode. Mimochodom ak by tu nebol robot, ale nejaký nový chlapíkov kamarát, na veci, a scenári, by sa zase tak veľa nezmenilo. 70% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Víte, jaký je rozdíl mezi stařeckou a robotickou demencí? Ta druhá se spouští tlačítkem a může být i užitečná.. Lehce nostalgické, místy úsměvné indie o úskalích stárnutí jako jsou osamělost, nedostatek vitality či pocity nepotřebnosti a promarnění. Twist s exmanželkou působí poněkud rozpačitě, ale budiž vše odpuštěno, když interakce Franka Langelly (mrzutý a zapomínající zloděj Oceanova typu) a jednoho Krytona japonského designu (zákony robotiky bezvýhradně ctící, sebedestrukci občas simulující domácí pečovatel) působí tak milým a zároveň smutným dojmem. Jak už to tak bývá, síla se často skrývá v jednoduchosti.. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Tohle bych určitě mezi komedie nezařazoval, protože jde hlavně o psychologický příběh. A ten je vlastně zdařilý a k tomu má dobré herecké obsazení. V dnešní době by asi hodně osamocených staroušků uvítalo podobného robotického společníka. Jenom by nesměli trpět výpadky paměti, aby si kámoše mohli kdykoliv vypnout a zapnout. Frank a jeho robůtek si u mě vysloužili 60%. ()

TheNine 

všechny recenze uživatele

Je to takové nenápadné. Výjimka potvrzující pravidlo: Rozpočet tady nebyl nijak závratný, a přesto se podařilo vyčarovat příjemný, zábavný a hlavně dojemný snímek o robotovi a stárnoucím důchodci. Jedinou vadou je fakt, že autoři nakousnou celou řadu otázek, dokonce i žánrů, ale nedovedou je ke zdárnému konci všechny. Dialog: "Sebedestrukce spuštěna." Hodnocení: 75% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Minivozidlo předjíždějící Franka (Frank Langell) při chůzi po cestě je model Tango amerického výrobce Commuter Cars. (Adrai)
  • Tělo robota bylo navrženo tak, aby jej bylo možné ovládat člověkem skrytým uvnitř. Všechny pohybové scény tak odehrála tanečnice a herečka Rachael Ma. (Adrai)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2012 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama