Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 3

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (563)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Původní verze z roku 1989 má pro mě status kultovky a tak bylo jasný, že tohle nový zpracování to u mě nebude mít lehký. Nakonec jsem se nechal zlomit některými pozitivními ohlasy od mých oblíbenců a vyrazil do kina a byť nevím jestli mi to úplně půjde, tak se pokusím být objektivní. Nejedná se tentokrát jako v případě nového To o úplný pohřeb staré klasiky, ale výhra to taky zrovna není. Chtěl bych pokud možno pořád neporovnávat se starou verzí, ale moc mi to nejde. Tam kde totiž byla opravdu děsivá a dodnes mi při některých scénách běhá mráz po zádech, tak tady v té nové to na mě nefunguje. Nemůžu si pomoct, ale v originále bylo všechno povedenější. Tady mě nevyděsil ani Church, ani Pascow ani Zelda a jediné co tak můžu pochválit je herecký výkon té malé holky který byl opravdu přesvědčivý. Jason Clarke je sice můj oblíbenec, ale Midkiff dokázal v té původní verzi lépe zahrát tu zoufalost a bezradnost z toho, jak se snaží všechno zachránit a ono se to postupně hroutí pod rukami. Tady na mě Clarke působil až moc v pohodě. Prostě jsem oživil naši mrtvou dceru a kočku jako kdyby to byla ta nejsuverénější věc na světě. Jinak je to v podstatě to samé viděné podruhé, akorát je tu přidaných pár vesměs zbytečných scén a pár věcí je upraveno asi aby nebyli tvůrci obviněni, že natočili úplnou kopii. Bohužel naopak pár výživných scén ze staré verze tady bohužel chybí a ani ty úpravy se úplně nepovedly. SPOILER!!! Třeba scéna kdy Louis zachrání svého syna před kamionem a jeho návěs pak sejme tu holku mi vykouzlila úsměv na tváři a hádám, že to takhle asi působit nemělo. Korunu všemu pak nasazuje změněný totálně WTF konec který mě taky spíš rozesmál než vyděsil. Ale ok abych jenom nenadával, tak upřímně řečeno čekal jsem to horší a uznávám, že po řemeslné stránce je ten film slušně zvládnutý a nijak výrazně nenudí, takže bych možná dal i slabé tři hvězdy, ale opět je tu ta konfrontace s bezchybnou verzí z roku 1989 a za to musí jít prostě automaticky jedna hvězda dolů, ale soudím, že dnešní generace diváků odkojená na principu primitivních lekaček si to užije a já jim to nemám za zlé.45% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jóó tak tohle se povedlo, knihu ani film jsem nečetl ani neviděl, takže jsem nebyl nijak ovlivněn spojlery a mohl jsem si užít překvapivého děje. Ze začátku asi do půlky to bylo takové spíše seznamovací a pomalejší, což se mi až tak nelíbilo a pomalu jsem s filmem ztrácel slibné naděje, ale pak se to zlomilo a až do konce to byla teda brutální jízda, u které mi srdce bilo 200/minutu a málem jsem nedýchal. Hodně překvapily nečekaně drsné scény (týpek v nemocnici, vraždy ke konci) a taky emocionálně vypjatá smrt Ellie. Další věcí, co filmu drželo tempo, byly docela povedené lekačky a zajímavá mytologie tamního lesa. Samotné finále a závěr filmu mě teda dostal a nebýt pomalejšího rozjezdu, pálil bych tady plný počet. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych to přímo čekal, ale Řbitov zviřátek je skvělý poctivý horor. Z Kingovy předlohy si bere to nejdůležitější a nebojí si s ní pohrát tak, aby byl výsledek překvapivý i pro toho, kdo ji zná, ale aby to zároveň pořád zůstalo stoprocentně kingovské. Při několika scénách zavládlo ve slušně plném kinosálu naprosto hrobové ticho, což myslím hovoří za vše, na postavách mi záleželo a postupem času už jsem si nebyl jistý skoro ničím a děsně jsem si to užíval. Jason Clarke se hodí přesně do takovýchto rolí a měl jsem z něj radost stejně jako z Johna Lithgowa, dobrá je i hudba hororového experta Christophera Younga, které si při sledování takřka nevšimnete, ale za samostatný poslech stojí. Jsem prostě maximálně spokojený i přesto, že jsem se těšil na frankensteinovské šílenství z knihy a dočkal se něčeho úplně jiného (ale stejně dobrého). Všechno vyvrcholilo nesmírně vypjatým finále na zamlženém hřbitově... A ten konec! To nebyl konec jako od Stephena Kinga, to byl konec jako od Richarda Bachmana! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

S adaptacemi Kingových děl se vskutku roztrhl pytel a mám radost, že, ačkoliv jsem moc nečekal, jsem byl i jakožto fanoušek-nečtenář s druhou adaptací Hřbitova domácích zvířátek poměrně spokojen. Nejen zdejší hodnocení o filmu vypovídá, že se nijak extra do hororových análů nezapíše (bůh ví, jestli vůbec bude sequel, 22 X 112 mil.), ovšem poměrně dobře na mě fungovala atmosféra i obsazení (napůl pro mne neznámé), dokonce i Jason Clarke, u kterého se pořád nemohu rozhodnout, jestli je to dobrý herec či nikoliv, byl fajn..i když ti šílenci mu jdou zdaleka nejlépe. Ničím nevyčnívající kousek, jež pravděpodobně nejvíce potěší diváky nepolíbené touto literární látkou. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Řbitov zviřátek je v minulém století zamrzlou a rutinně režírovanou přehlídkou vyčpělých prostředků, jimiž se tvůrci marně snaží diváka vyděsit, zlověstně se tvářícím kocourem počínaje a pohřebním průvodem dětí v karnevalových maskách konče. Oproti Kingově předloze jde o psychologicky velmi plochý a řídký horor, trpící absencí napětí, zakletý v opakujících se nočních můrách svých hrdinů, jednoduchých záhrobních motivech a obligátních lekačkách ze čtvrté cenové, realizovaných bez známky vynalézavosti. Od předchozí, třicet let staré adaptace, se to liší jen minimálně - sporadické změny v ději dávají tušit, že tvůrci se aspoň snažili nenatočit úplnou kopii, tím (a kvalitním obrazem a současnými herci) ale ta modernizace bohužel končí. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Americká punk-rocková skupina Starcrawler přezpívala původní písničku od Ramones z roku 1989, která nese stejný název jako původní, tedy „Pet Sematary“. (Yoshitsune)
  • Stephen King, autor knižní předlohy, se nechal inspirovat nemocí vlastní kočky. (Geriel)
  • Vo filme môžeme dvakrát započuť aj hlavnú melódiu Čajkovského hry "Luskáčik". Konkrétne sa jedná o scény, v ktorých Ellie (Jeté Laurence) tancuje. (Astonko)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama