Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 1

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (566)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o něco víc. Původní dva díly jsem viděl v dětství a skoro vůbec si je nepamatuji, ale nějaká ta vzpomínka tu je. No, nejvíce se mi líbil samozřejmě kocour Church (RIP), atmosféra také nebyla špatná a závěrečná scéna s dítětem v autě byla vynikající. Avšak něco tomu chybělo, za několik dní, si na Řbitov zviřátek už zřejmě ani nevzpomenu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Čím chce ten film vlastně být? Vyčůranou kopírkou úspěšného IT? Rodinným dramatem s prvky hororu? Mysteriózním thrillerem se špetkou dark fantasy? Všechno tu je, a odděleně to kupodivu jakž takž funguje (první půlka je hodně fajn), jenže jakmile se tahle nesourodá mozaika složí dohromady, zbydou fanouškovi žánru jen oči pro pláč. Jsem pochopitelně rád za každý dražší horor, páč jich je stále jako šafránu, ale prosím, ať to nedopadá takhle gulášovitě! Tohohle kočkopsa pak totiž nezachrání ani výborný (jako vždy) Lithgow. P.S. Jedinej horor na světě, kterej končí šťastně a není to spoiler. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica, respektíve hodina, bola pomalá, temná, budovala solídne napätie a pripravovala slušne na nadchádzajúcu hrôzu. Tá nakoniec prišla tak rýchlo a prebehla ešte rýchlejšie, že divák musí odchádzať z kina so zmiešanými pocitmi. Alebo inak povedané, vyzerá to tak, že tu skutočne vznikal film až v strižni, respektíve po dodatočnom prestrihaní podľa "umných" rád štúdia. Mohol vzniknúť pomalý psycho-horor, kde je všetko presne na svojom mieste, ale vzniklo niečo, čo nie je ani zábavné béčko, takže človek vlastne nevie, čo si o výsledku myslieť. Pre znalcov prvého filmu v podstate úplná zbytočnosť a to aj napriek jednej veľkej zmene, ktorá je zmenou ale iba na oko. Čo sa týka naratívu, tak tam stále sledujeme všetko podľa starých plánov. Knihu som nečítal, tam nech porovnávajú zasvätení. Clarke aj Lithgow obsadení presne a v podstate aj zvyšok minimálneho osadenstva, vrátane mačky. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ach ty dnešní děcka, furt někde dělají parkour, vyrábí si děsivé zvířecí masky a hrají si s Wendigem, kdyby raději seděli doma a hráli by Fortnite.......ohh pardon Apex Legends, tak by udělali líp. A dá se říct, že sem zase po dlouhé době, zažil jeden z těch nepříjemných hororů, přesně takovýhle zážitek, sem chtěl dostat od filmu US, který podle mně skončil, až moc šťastně. Tahle nová verze, oproti staršímu filmu, má pár změn a ty změny sou fajn, líp to tady smysl a všechno lépe do sebe zapadá. Příběh šokuje spíše až ve finále a na postavy, je tady kladen větší důraz, sou tady víc upřednostňovány, působí mnohem lépe a dobře se s nimi dá ztotožnit. Tajemství okolo samotného (h)řbitova, je dobře vykresleno a film oddaluje vstup na ono prokleté místo, ta atmosféra se tady buduje o dost pomaleji, ale celé to pak působí mnohem lépe, tahle neuspěchanost a pečlivé budování zla, je nejvíc silné na celém filmu. Za pochvalu stojí, všichni herci, obzvlášť můj oblíbenec Jason Clarke, jeho pomalá (opět) proměna, je parádně zpracována a výborně zahrána. A byť to neni tak krvavé, jak sem očekával, zanechalo to na mně lepší dojem, než z filmu US, i ty tajemství a celková mystičnost, zde působí mnohem lépe. A samotný závěr, ten udělá pořádnou díru do hlavy. PS: Mačku vzít lopatou po hlavě a byl by klid. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Řbitov zviřátek je v minulém století zamrzlou a rutinně režírovanou přehlídkou vyčpělých prostředků, jimiž se tvůrci marně snaží diváka vyděsit, zlověstně se tvářícím kocourem počínaje a pohřebním průvodem dětí v karnevalových maskách konče. Oproti Kingově předloze jde o psychologicky velmi plochý a řídký horor, trpící absencí napětí, zakletý v opakujících se nočních můrách svých hrdinů, jednoduchých záhrobních motivech a obligátních lekačkách ze čtvrté cenové, realizovaných bez známky vynalézavosti. Od předchozí, třicet let staré adaptace, se to liší jen minimálně - sporadické změny v ději dávají tušit, že tvůrci se aspoň snažili nenatočit úplnou kopii, tím (a kvalitním obrazem a současnými herci) ale ta modernizace bohužel končí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (25)

  • Vo filme Ellie (Jeté Laurence) odmieta mať kocúra Churcha naďalej vo svojej izbe, pretože ju poškriabal, keď ho česala. V knižnej predlohe je dôvod iný – Church jej smrdel. (beso74)
  • Sám King byl knihou tak zhnusen, že ji nikdy nechtěl vydat, avšak při jednom méně plodném období, kdy na něj vydavatel vyvíjel tlak, se rozhodl, že knihu přeci jen nakonec vydá. (Chipsonator)
  • Dej sa odohráva v mestečku Ludlow. V ňom sa odohráva ešte jeden Kingov sfilmovaný román, a to Temná polovica (1993). (beso74)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama