Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že už jsem tenhle kousek dávno viděl. Pak mě ale zarazilo, že ho tady nemám ohodnocenej. Po přečtení zdejšího obsahu už jsem si nebyl sám jistej. Obdobných filmů jsem už totiž pár viděl a tak jsem se rozhodl, že si film prostě pustím a zjistím kde je pravda. Zpočátku mi film nepřipadal nějak extra povědomej. Ale jak se objevil zubatej němčour(Klaus Stiglmeier) vše se mi začalo vybavovat. Takže závěr zní. Film už jsem kdysi viděl ale ještě asi v dobách kdy se nebyl na ČSFD. Ale už jenom ten fakt, že jsem si z něho skoro nic nepamatoval hovoří o tom, že nejde o žádnou hororovou pecku. Záporák je sice slizkej, fajn je i scéna s košilkou(asi TOP scéna filmu) ale jinak opravdu o žádnej hororovej zázrak nejde. 2hvězdy. ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, možná kvůli zdejšímu hodnocení, ale čekal jsem od toho mnohem víc. Komentáře jsem si pro jistotu nepročítal, ale teď už tuším, že jsem udělal chybu. Když se totiž ve tři ráno u snímku, od kterého čekáte lekačky nebo aspoň trošku strašidelné atmosféry, nudíte, tak je něco hodně špatně. Takže, bezbohažel, nemůžu jinak. PS: (SPOILER!) gulášek byl chuťovka, ale původ masíčka mi byl jasnej hned (i když, to asi nebudu jedinej). ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hoďte do mixeru Metro + všechny ty Jeskyně + buranské horrory + Hory mají oči + ....a máte Urban Explorer. Zaráží mě úžas na německým filmem, který tu nechává kvalitní hodnoty již od němých a zjm. expresionistických dob. Stejně jako ostatní kinematografie i Němci umí filmy dobré a špatné. Oceňuji momenty napětí, dobrou hudbu a stabilní kameru (roztřesená ručka je opravdu na mašli). Většina děje a momentů je poměrně dobře předvídatelná, jen konec je poněkud debilní. Cílem těhle snímků je především napnout, což se zde částečně daří. K.Stiglmeier je mírně děsivý sám od sebe, namaskovaný je pak chvílemi hrůzný (zuby mu dali fakt příšerný). Přese všechno snažení film, bez něhož se dá lehce obejít... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Standardní podzemní slasher/exploitation. Originální vůbec, natočený pěkně, bez nějakých výrazně rušivých elementů typu šíleně nelogického jednání postav atd. Zubatý záporák působí možná až moc řvavě psychopaticky, chvilkama mi připadal spíš jako nějaká parodická karikatura hororového záporáka. Urban exploring považuju za velmi zajímavou a lákavou aktivitu (hlavně proto jsem se na film velmi těšil), takže je mi trochu líto, že se tvůrci prostory opuštěné městské architektury nepokusili využít jako prostředku k budování hutné atmosféry, ale spíš vsadili na poměrně pěkný, líbivý vizuál a stvořili tak spotřební horor, který sice fanoušky neurazí, ale nadchne spíše neznalé teenagery. V daných mezích to funguje dobře, ale nejedná se nakonec o nic, na co bych měl potřebu pět ódy. A marginální stížnost na závěr: Většina filmu se odehrává v nepřístupných podzemních prostorách, ale i v momentech, kdy nikdo nesvítí baterkou, je všude světlo, jako kdyby se děj odehrával v sešeřelé místnosti, kam z povrchu proudí proudy světla. Je to sice prkotina, ale všímal jsem si toho a mírně mi to vadilo. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Konečně horor z prostředí tunelu, který byl natočený normální kamerou. Navíc námět a scénař není vůbec špatný. Do doby, kdy se řeší nacismus bych dal 5 hvězdiček, ale jakmile přešel film do klasické slasher nalajnovanosti, tak jsem musel dát jednu hvězdičku dolů. I tak se ale jedná o jeden z nejlepších hororů v posledních měsicích a všem fanouškům žánru ho doporučuji. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)
  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama