Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 1

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (475)

ainny 

všechny recenze uživatele

Podle skutečnosti, jo? Aspoň to píše náš programový průvodce, bo jak se to jmenuje. Ale zase na to, že normálně na horory moc nekoukám, tak mě to zaujalo a byla jsem zvědavá, jak a co se z toho vyvrbí. Takže asi dobrý, no. Jednou se to dá. Akorát byl průšvih, že ve finále, kdy bych se měla asi bát, jsem se začala smát. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nečakané prekvapenie na rozdiel od očakávaného SINISTERa. Kvalitný démonický horor (Ole Bornedal je skrátka trieda), žiadna lacná a chvalabohu nie ručná kamera ako v THE LAST EXORCISM. Šťastný výber hercov, hlavne J.D.Morgan na ktorom to celé srojí ale aj mne nesympatická Kyra Sedgwick sa dala tentokrát prežiť. Mladé herečky tiež paráda. Minimálne o dve triedy lepší ako DEVIL SEED a jeden z top hororov 2012. ()

Reklama

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Horor podľa "skutočnosti", ktorý ma určite nesklamal. Síce mal dosť pomalý rozjazd, ale po polovici filmu to začalo naberať ten správny hororový nádych. Určite to bola vykrádačka viacerých hororov, a nič prevratného to nedonieslo, ale niektoré scény mali dosť mrazivú atmosféru. Možno kebyže je tam viacej takých scén a viacej lakačiek, ktoré by mi zvierali veniec, by som dal aj 5*. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Další uklidňující důkaz o tom, že věnovat se v dětství modelařině a kašlat na dlouhovlasé holčičky se vyplácí. Minimálně se dožijete puberty a nenastěhuje se vám do chřtánu podlý židovský duch, který na rentgenu straší doktory. Ole Bornedal v béčkové lize předvádí hororové řemeslo, které spíš potěší než vystraší, ale především důstojně udržuje nad vodou starý dobrý vymítačský žánr. Týpků, co do noční temnoty šeptají, že vám snědí srdce a sežerou duši, totiž nikdy není dost. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Not bad, ale stále je to len ďalší zo zástupu hororov o posadnutí/ podľa skutočného príbehu, ktorý ničím nevyniká a miestami ide takmer pod priemer. Prekvapilo ma celkom dobré obsadenie (hlavne Morgan) a veľmi slušné budovanie atmosféry, zvyšok však pokrivkáva a jediné, čo ešte stojí za zmienku, je hudba, ktorá vám pripomenie temné démonické Bisharove tóny z Wanových novších filmov. 60% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • V roce 2004 vyšla v Los Angeles Times reportáž o muži, který údajně prodával originální Dybbukovu skříňku, jež způsobila každému z předchozích majitelů okamžiky nepředstavitelné hrůzy. Předmět nakonec zakoupil kurátor univerzitního muzea a začal zkoumat jeho minulost a neblahý vliv na její předchozí majitele. Pátrání ho přivedlo ke staré ženě, která přežila holocaust a po válce si přivezla zapečetěnou skříňku do Ameriky. (MikeCool)
  • Dybbukova skříňka skutečně existuje. Štáb ale odmítl se skutečnou skříňkou natáčet. Ozval se dokonce vlastník této skříňky, režisér však přesto schůzku z bezpečnostních důvodů odmítl. (MikeCool)
  • Dybbuk je v židovské mytologii zlý duch hledající lidské oběti, do nichž by mohl vstoupit a ovládnout je. (MikeCool)

Reklama

Reklama