Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 1

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (475)

heyda 

všechny recenze uživatele

Ta scénáristická klišovitost a hromada přehnaných scén zbytečně sráží jinak vcelku kvalitně odehraný i odrežírovaný film do prachobyčejnýho průměru. Z kladů bych asi vypíchl především Natashu Calis. Ta holka má herectví v sobě. Její výkon byl skoro na úrovni geniálního přednesu Isabelle Fuhrman v Orphan, takže typuju, že o ní ještě hodně uslyšíme. Ze záporů mi asi nejvíc vadí ta do očí bijící neoriginalita. Pořád mi uniká, proč musí tvůrci do podobných hororů vždycky cpát nějaké létající brouky, které lezou z pusy nebo jich je najednou milion všude, dále typickou scénu s vlasy či vznášejícími se těly ve vzduchu a další krávoviny, které jsou fyzicky nemožné a ani pořádně se samotným dějem nesouvisí. To jsou jen zažité filmové scény, které prý mají asi u někoho vyvolat větší strach. Já si ale nemyslím, že to je děsivý, spíš ohraný a hloupý. 55% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jak už je o mě známé, mám slabost na horory o vymítání. Possession nemohl zklamat a také nezklamal. Herecké obsazení skvělé, protože J.D.Morgan je můj celkem oblíbený herec. Tempo od začátku slušné, atmosféra nejdříve nic moc, ale postupně se zlepší. Vymítání v trošku jiném podání, ale stále neokoukané. Pokud divák vydrží do konce, tak ho čeká perfektní závěr, i když trošku klišé.. 8/10 = 86% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Standartně rutinní horůrek, který je natočen na jistotu podle spousty žánrových klišé a postupů s předvídatelným scénářem, ale výborným technickým zpracováním.Herecké výkony jsou skvělé a hlavně Natasha Calis je excelentní, vynikající hudba a zvuk v kině umocňuje režisérsky dobře odvedenou práci, atmosféra je hutná, lekačky děsivé a v kině sme měli mrazení jako prase a opravdu jsme měli nepříjemný pocit, který se mě drží ještě teď a u toho má jít u hororů především.Bornedal odvedl dobrou práci, jednoduchou a sázející na jistotu, občas mi ale vadila jasná práce Sama Raimiho, styl mi až moc připomínal Stáhni mě do pekla.Až se objeví jednou na tohle téma okázalejší projekt, který se vyvaruje chybám (Insidious....chyby) a rutinně (právě Kletba z Temnot) a natočí odvážný 5 hvězdičkový horor na tohle téma, tak se proseru do Tádžikistánu a definitivně zešedivým.V celkově vzato podařený kus a po návštěvě kina spokojenost s menšími výhrady ke scénáři, ale s ´´radostí´´ z děsivosti.75%. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tohle téma je už nuda. Vytíraní ďábla tam a sem. Začínám si myslet, že FF a VĎ už vedou hororový průmesjl. Ale vrátíme se k filmu. Atmosféra filmu zde je někde mezi souloží po tmě a venčení psa přes den. Režisér masturboval nad tím, že se určitě polekáte, ale bohužél jsem se ničeho nezlekl. Na třetí stranu, film nenudí a určitě si dokáže najít své fanoušky. Jak hereckými výkony, vizuálními efekty i tou min. atmosférou. Od filmu jsem moc nečekal a asi jsem udělal dobře. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o posednutí, s rigidně klasickým schématem rodinné situace (pár po rozvodu se dvěma dcerami, matčin nový šamstr, úspěšnější než původní, a děsně milující dcery) a úporně klišovitými prvky. Sympaticky zahrané, sympaticky vyprávěné, jen je to takové... zatuchle neoriginální, že zkrátka moc nechápu, proč vůbec takový furt stejný příběh točit. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Dybbuk je v židovské mytologii zlý duch hledající lidské oběti, do nichž by mohl vstoupit a ovládnout je. (MikeCool)
  • Dybbukova skříňka skutečně existuje. Štáb ale odmítl se skutečnou skříňkou natáčet. Ozval se dokonce vlastník této skříňky, režisér však přesto schůzku z bezpečnostních důvodů odmítl. (MikeCool)
  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru v Britské Kolumbii. (rafix)

Reklama

Reklama