Reklama

Reklama

Sexuální rekonstrukce

  • Česko Podoba věcí (více)
Trailer
USA / Francie / Velká Británie, 2003, 96 min

Rachel Weiszovou můžete znát z filmů jako Sestřička Betty, Mumie, nebo Jak na věc. Paul Rudd si zahrál hlavní roli v Pravidlech moštárny. Oba se teď osudově setkali ve filmu režiséra Neila LaButea s příznačným názvem SEXUÁLNÍ REKONSTRUKCE. Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro své zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, jak si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu, který má z něho učinit dokonalého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nudný, unylý a předvídatelný film, který zachraňuje pouze konec. Herci jsou nepřesvědčiví, mezi Paulem a mou oblíbenou Rachel to ANI TROCHU nejiskří, kamera je otravně statická, celé je to přespříliš ukecané a v žádném případě by to tu nemělo být v červených číslech. Tomu filmu prostě chybí jakákoliv svižnost, dynamika, styl. Rachel, tady to ani Tvůj půvab nezachránil :( ()

trojúhelník 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho filmu poněkud rozpačitý. První, pro mě naprosto nefilmovou, nevěrohodnou a nefungující, hodinu jsem protrpěl, proklikal, probrouzdal na internetu a procucal s tužkou v puse. Nesympatičtí, špatně zrežírovaní a nekonzistentní herci (samozřejmě s výjimkou kouzelné Rachel), těžkopádná hudba, hloupý střih a neustálé nevhodné a za uši tahající zmínky o umění. Celkově zkrátka nesympatické a nevěrohodné, ač mě závěrečný twist dost zaujal a fandil jsem mu. Scénáristicky skvělé, ostatní složky mi nefungovaly. Hodnocení je sporné, ale nepovažuji za šťastné diváka hodinu nudit, abych mu na konci předestřel dlouho připravovaný a distributorem prozrazený twist. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Příjemně (možná ale ke škodě věci až zbytečně moc příjemně :-) hořký malý film, takový pěkně nezávisle americký, postavený na dialozích a vztazích a konverzaci a řečech a lásce a sexu a vůbec těch věcech lidských... Prostě pár epizodek ze žití několika amerických studentů. Až na ten závěr (byť jasně vše k němu směřovalo) snad něco jako "Přátelé" pro intelektuály... ;-) . . . Zajímavé hudební pozadí >mistra všeuměla< Elvise Costella jen tak jakoby mimochodem téměř nepostřehnutelně v předělech jednotlivých scén doplňuje děj a ten plyne a vlastně se zase až tak nenudíte, jak by se z toho plkání všeho zdálo... A tak dost už bylo řečí - tři a půl hvězdičky - a možná právě za toho Costella zaokrouhleno nahoru :-)) - - - P.S. No a jinak pozor na ty mladé >vyrovnané< moderní konceptuální umělkyně!... :-))) - - - P.P.S. Co mi ovšem při uvedení v tv opravdu opět pilo krev, je stupidní (čétédvojkový - to asi jako >klubový< (!) ořez z originálního formátu 16:9 na 4:3, protože dost často měl jsem pocit, že někde v koutku se cosi děje. Proč to ti ignoranti dělají, bůh suď :-( A tak aspoň jak řekla Evelyn Ann ve své vernisážové řeči: "...Jděte do prdele..." No a vydržet do vydání filmu na dvd... ()

BobStClar 

všechny recenze uživatele

Film měl moc hezku myšlenku. Herci moc milí a pěknej debil kdo napsal obsah filmu do csfd jako oficiální text distributora, čímž vysral na plac pointu filmu a tudíž nestojí za to jej vůbec sledovat. Kdo tak neučinil, vřele doporučuji. (ale zřejmě zbytečně, páč než se dostanete k mýmu komentáři, je tu spousta dalších co vyklopili to stejný a to je jak kdybych se prokecl že Harry Potter v posledním díle umře). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pohled na vývoj dvou vztahů a hlavně na "právo" umění. Na moderní umění, kam až může zajít, co ještě je umění apod. Přes zajímavý nástin děje jsou tu věci, které film zbytečně sráží. Hlavně herci. Zatímco obě ženské role jsou zahrány jistě a výtečně, tak mužské jsou, minimálně nevyrovnané. Speciálně Adamův kamarád (Fred Weller) je k neuvěření otřesný. Tak amatérský výkon by měl patřit do soap opery. Také scénář je místy, když nic jiného, tak ne zcela vyrovnaný. Jsou tu scény, kde je až moc zbytečných dialogů a přitom by to šlo i bez nich. Přesto všechno závěrečná desetiminutovka dojmy napravuje. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se od 15. února do března 2002 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Paul Rudd kvôli filmu schudol o približne 11 kilogramov. (U_S_O)

Reklama

Reklama