Reklama

Reklama

Obchod pro sebevrahy

  • Francie Le Magasin des suicides (více)
Trailer 2

Představte si město, kde se žije tak smutně, že lidé ztratili veškerou chuť k životu. Představte si město, kde prosperuje jediný obchod - ten, který prodává jedy, provazy a další sebevražedné pomůcky. Majiteli tohoto obchodu se právě narodilo dítě, které je ztělesněním životního optimismu. Rozklad rodinné živnosti pomalu začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Trošku taká variácia na Adamsovu rodinu, ktorá je síce tempom zábavnejšia, ale tento film je aj trochu originálnejší a preberá zaujímavejšie a ťažšie témy a preberá ich aj zaujímavým spôsobom cez malého chlapca žijúceho vo svete samovraždy a núteného smútku. Avšak tie spievajúce časti vo francúzštine ma fakt že nebavili a celkovo film nemá moc dobré spracovanie. Animácia mi trocha pripomína LokalTV a ta bola pohode. Aj námet je fajn ale lepších tvorcov by to chcelo. Ale pohroma to nie je. Občas fajn čierny humor. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Strašné zklamání, strašné. Film je vizuálně naprosto nádherný! Kamera výborná a nápaditost tvůrců rozsáhlá. ALE příběh o ničem, písničky nezajímavé (až asi na dvě), připadaly mi velmi podobné a právě tyto scény i vizuálně o mnoho slabší. Moc jsem tomuhle filmu fandil a při sledování mne hrozně bolelo jak je to na jednu stranu vizuálně NÁDHERNÝ, ale to je všechno... zatlačil jsem slzu. Film na 2*, třetí je navíc, protože chci. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Copak nevíte, že se to nesmí? - Spáchat sebevraždu se nesmí? - Ne na veřejnosti. Všichni to ví. - Já to nevěděl. promiňte. - Naštěstí žádný fízl se nedíval. Dostal byste pokutu." Na jednu stranu naprosto boží námět, povedené černohumorové vtípky, naprosto očarující postavy odpovídající svým zevřením jejich pocitům a charakteru, zajímavá animace. Na druhou stranu ty neustálé písničky mě sraly. "Lidé jsou blbci. Odsuzujeme je. Vymlaťme z nich šeď. Jsme nejchytřejší ze všech. Jsme supermani." Úplně normální, že když se vaše mimino usmívá, tak se toho zděsíte a řeknete "oh merd". Ta předposlední píseň, kdy zpívali zamilovaný song? No fujky.. všude kolem padaly květy a všichni byli šťastní.. trošku velký obrat a až moc neuvěřitelný. Ten konec prostě to celé převrátil na hlavu. "Paní, žádám vás o ruku vaší dcery. Nevím, jak se jmenuje... - Marilyn. - Marilyn. Do které jsem se právě zamiloval a která mi vrátila chuť žít." A co se úplného týče konce.. happyending byl sice fajn, takový poučující, kdy celou dobu nám ukazovali, jak všecko stojí za plátek hovna pomazaný máslem z obou stran a jediné řešení je sebevražda a na konci se zpívá v té mega happy písni s milionem barev a povstalými duchy, ať lidi nejsou blbí, že život stojí za to žít. O tom že to bylo kýčovité žádná, ale odpustím jim to - 4* a závěrečné titulky byly bomba. P. S. "Buď zemřete, nebo dostanete peníze zpět!" ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Mám rád osobité, animované filmy a tento má své kouzlo v obou z těchto kategorií. V závěru ovšem moc zajímavosti nepobral - čekal jsem trochu nestandardnější zakončení (happy end klidně, ale...). II Scénář: Patrice Leconte (adaptace stejnojmenného románu francouzského spisovatele Jeana Teulé, který pod názvem POTŘEBY PRO SEBEVRAHY vyšel i u nás). 65% ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Nápad s obchodem pro sebevrahy je super, ale dál to bohužel moc nefunguje. Líbila se mi úvodní zápletka o optimistickém šťastném dítěti narozeném do depresivní rodiny, jenže pak to bohužel vůbec negraduje, příběh nechytne a po čase začnou být otravné i ty písničky. Škoda, potenciál to mělo velký, ale takhle jen rozpačitý výsledek. Tři hvězdičky za originální námět. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle světového bestselleru "Potřeby pro sebevrahy" Jeana Teulého. (Mamba)

Reklama

Reklama