Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech života v Anglii se Bill Bryson (Robert Redford) vrací do Spojených států. Spolu se svým starým přítelem Katzem (Nick Nolte) se rozhodnou, že se společně vydají po 3500 km dlouhé dálkové turistické trase "Appalachian Trail" vedoucí územím čtrnácti východních států USA. Tato dobrodružná komedie je natočena podle bestsellerových memoárů Billa Brysona. (mac000)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (89)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Ti dva hláškující dědci mě totálně odrovnali!!! Hlavně Nick byl k popukání, u něj člověk šel do kolen jen ho viděl vystupovat z letadla a už věděl, že s ním zažije pořádnou prču nejen Redford. Tak moc jako u tohodle jsem se už dlouho od srdce nenasmál, vážně ne. A nechápu to celkem vlažné hodnocení tady. Že by snad stáří moc nevonělo mládeži?? Je to na míle daleko lepší než Divočina s Renéé i než Pouť do Santiaga. Nádherně humorná sonda dvou bardů co to ani na stará kolena nemíní jen tak zabalit a tak seberou batohy a vyrazí na tůru napříč úchvatnou krajinou, co víc si přát? Takže nenechte se odradit kdo váháte a na tenhle špacír vyrazte s nimi, stojí za to!!! ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že chlapi nerozoberali nejaké nevyriešené záležitosti z minulosti (ocenil by som osobne trochu dramatických prvkov), kedže to, o čom sa bavili, bolo absolútne nezaujímavé. Navyše som cítil taký chladný odstup Brysona od Katza, akoby ani neboli priateľmi. To mi kus vadilo. Tiež som si myslel, že ma čaká jazda sarkastického humoru a taktických podjebov, ale to sa moc nekonalo. Avšak ako taká lajtková oddychovka na vypnutie mozgu to nebolo zlé. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Konečně film, kde Redford mluví. A mluví docela dost a občas je jeho jemnohumor i vtipný. K obsahu. Dobře situovaný kmet/spisovatel dostane ztřeštěný nápad. Tentokrát se však nepouští na širý oceán, ale do hlubokých apalačských lesů. Jako přirozenou zátěž bere s sebou zevlounského kamaráda. Klidně s sebou mohl tahat menhir nebo vábničku na medvědy, jeho přítel je jednoduše nekontrolovatelnou pohromou snad v každé situaci. Přesto snímek není apriori komedií, natož akční. Zcela nenásilně smýká divákem od jedné štace k druhé a ukazuje apalačskou stezku in natura jak se tak říká. Vlastně balancuje mezi tím vším. Není to ani akční, ani se nedočkáme úchvatných záběrů dechberoucí americké přírody, ani nějakých dramatických zvratů, vlastně ničeho. Je to odpočinkový film, který těsně neznudí, ale sotva i výrazně pobaví. Přesto ale potom budete mít pocit, že to byla v podstatě docela prdel a uvědomíte si, že jednou taky budete staří a v kloubech vám bude dovádět kdoví co, kůže na tváři bude připomínat vojenskou mapu Brd a do huby se trefíte až třetím panákem pofidérního rumu z Vietnamské tržnice. Pakliže jste takhle soudní, tahle sonda do stáří vás bude bavit. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Staří chlápci se hecnou a vyrazí na poměrně náročný trek. Pro oba je to možná poslední procházka, čas bilancovat, vyrovnat se s minulostí, se společnými vzpomínkami. Téma nijak originální, tahákem jsou v tomto případě Redford a Nolte v hlavních rolích. Bohužel ti chlapi už jsou oba v reálu natolik vyřízení, že film měl vzniknout tak o deset let dříve. Oba jsou rádi, že se drží na nohou, hrát už moc nezvládají. Pár momentů má sílu, ale čekal jsem hlubší nebo alespoň zajímavější poselství. 60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na poli takychto filmov vedie suverenne utek do Divociny, a tento film je len jeden z tych slabsich. Nic sa tam dohromady nedeje, len 2 ludia si idu na prechadzku po akejsi turistickej trase kdesi v prdeli v USA. Robert Cervenyford /Brubaker/ ani tuna poriadne nehra, to iste plati aj pre Nolteho /Hotel Rwanda/. Reziser Kwapis mne osobne nehovori nic a dialogy obcas sklzavajua az do podpriemeru : 52 % ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Kniha k předloze filmu autora Billa Brysona vyšla v Čechách pod názvem „Appalačská stezka“. (sator)
  • Appalačská stezka vede ze státu Georgia do státu Maine a prochází celkem 14 státy. Měří zhruba 3 500 kilometrů a je nejoblíbenější dálkovou turistickou trasou v USA. (Cheeker)

Související novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (více)

Reklama

Reklama