Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 3
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (261)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

První díly na mě působily velmi dobře: originální myšlenky, sympatický hlavní hrdina, cynický kolega-hodinář. No jenže je to stejné jako s každým jiným seriálem - schéma vražda-vyřešení-bojíme se Grimma se opakuje v každém díle ve stejném pořadí. Linie s Grimmem a jeho osobním příběhem (včetně osobních problémů se šéfem a blonckou) se zastavila snad ve třetím díle. No co, i tak mě ty pohádky baví a chystám se na druhou sérii. Edit: Druhou sérii mám asi tři roky rozkoukanou a nehodlám se k tomuhle seriálu vracet. Další díly nepřináší mnoho nového. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

absolutně zbytečná slátanina, která vůbec nevyužívá možný potenciál látky a postrádá tvář i logiku.. postavy jsou naprosto nezajímavé, scénář komický, efekty k smíchu a zápletky dílčí a nesmyslné.. po 4 dílech přestávám sledovat.. objektivně bych měl asi dát slabé 3*, ale 2* myslím líp vyjádří mé znechucení z toho, jaký paskvil nám tvůrci naservírovali..... ()

Reklama

Free_player 

všechny recenze uživatele

Vcelku dost chytlavý krimi-fantasy ve, kterém je hlavní hrdinou detektiv Nick, který záhy zjišťuje, že je jeden z posledních z rodu Grimmů, kteří fungují v lidském světě jako rovnáha mezi lidmi a maskovanými, nadpřirozenými bytostmi. Podle mě jeden z dost podhodnocených seriálů. Po dobrém pilotu je pak sice trošku pomalejší rozjezd, ale je to hlavně tím, že nás tvůrci seznamují s většinou stvoření s kterými má později náš hlavní Grimm čest. To mě osobně teda vůbec nevadilo. Jediný co bych tomu vytknul je, že Grimm ( Nick) nemá žádou zvláštní schopnost jak bojovat s monstry což je dost škoda, ale přesto z něho má většina příšer strach .... svoje bojové dovednosti začne podchycovat zhruba až na konci 1. série což je vzhledem k tomu čím už prošel a ským se střetnul docela veliký fail . ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Jedna ze dvou letošních "pohádkových" novinek, tentokrát mix klasické kriminálky a pohádky, která u mě ve všech ohledech prohrává s Once Upon a Time. Navíc v posledních vteřinách pilotu se dozvíme o jakési tajné organizaci, která chce dosáhnout bůhví čeho. Já bych všechny tyhle tajný organizace zakázal! 50%. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Oproti Once Upon a Time tohle není taková pecka (Srovnání pouze prvních sérií - po nich se to rapidně obrací). Srovnávám hlavně kvůli pohádkovému motivu. Dá se na to dívat, ale nepřijde mi to úplně skvělý. Něco tomu prostě chybí. Dokonce jsem přemýšlel o tom, že se seriálem během vánoční pauzy rozloučím. O pauze jsem se ale nerozloučil a udělal jsem dobře, protože druhá polovina nabrala docela zajímavej rytmus a stala se poměrně atraktivní podívanou. K tomu se přidalo malé překvapení na konci a já jsem zvědav na druhou řadu a na pokračování. Vidím to zhruba na 70 %. *** 2. série Kdo by to byl čekal, že Grimm půjde tolik nahoru. Baví mě jak epizodní zápletky, tak se hezky propadám i do kompletní mytologie a tím pádem mě baví i celistvý příběh táhnoucí se celou sérií. Série končí opravdu napínavě a já se velmi těšil na pokračování. 80 % *** 3. série A ono to jde ještě líp. Polehku ubývá epizodních případů a příběh se zaměřuje na linku táhnoucí se napříč celou sérií. Nick nemá zrovna dobrej rok a všechno se mu komplikuje. V závěru začne být trochu přegrimmováno a dozvíme se opět něco víc z příběhu na pozadí. Jako bonus je zde jeden z nejpříjemnějších párů v seriálech vůbec (Monroe a Rosalee). Jsem zvědav jako všechny události ze závěru série dopadnou a nemůžu se dočkat podzimu, kdy odstartuje čtvrtá. Pokud udrží laťku, tak rád přihodím a celkové hodnocení zvednu... 90 % *** 4. série Čtvrtá série opět pokračuje ve větším důrazu na hlavní seriálovou linku a epizodní příběhy ubývají. Celá série měla neskutečně našlápnuto a závěr přinesl tolik krve jako jen málokde. Rozhodně se těším na pokračování. Doufám, že příští ročník bude ještě o něco temnější a rozhodně se nebojím toho, že není co řešit. Je tady královská rodina, Verrat, Odpor, "Dítě", klíče a taky naštvaný Nick. Může to dopadnout opravdu skvěle. Možná to trvalo dvě, tři série, ale Grimm se našel, seriál je skvělý a snad mu to nějakou dobu vydrží... 90 % *** 5. série Grimm se v páté sérii mohl obávat o to, že bude poslední. Ale právě to je možná vybičovalo k tomu, aby tohle byla nejspíš ta nejlepší série. Minimálně první polovina měla pořádnou šťávu, později to už sice trochu vychladlo, ale pořád se schylovalo k velkému finále. To mě sice trošku zklamalo, protože jsem čekal pár mrtvých, ale rozhodně ne natolik, abych na seriál zanevřel. Už teď se těším na šestou sérii a pokud by měla být poslední, tak doufám, že to bude pořádná jízda. 6. série Závěrečná řada Grimma nezklamala, samotné finále sice vyznělo trošku překombinovaně, ale cesta k němu byla lemována zajímavými epizodami a nemohl jsem se dočkat toho, jak bude seriál zakončen. Podle mě se podařilo a Grimm mi zůstane v paměti jako povedený kousek. ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • V seriálu se vyskytuje jeden velice důležitý klíč, který má mít k sobě údajně ještě několik dalších. Podle českého překladu jich však má být celkem sedm a jindy zase osm. (Geriel)
  • V záběru, kdy Monroe (Silas Weir Mitchell) a Rosalee (Bree Turner) připravují dům pro příjezd malého Kelyho a Adnalind, jsou v postýlce plyšáci. Konkrétně jde o vlka a lišku. Jde o narážku na postavy Monroa a Rosalee. (Folda95)

Reklama

Reklama