Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (261)

Free_player 

všechny recenze uživatele

Vcelku dost chytlavý krimi-fantasy ve, kterém je hlavní hrdinou detektiv Nick, který záhy zjišťuje, že je jeden z posledních z rodu Grimmů, kteří fungují v lidském světě jako rovnáha mezi lidmi a maskovanými, nadpřirozenými bytostmi. Podle mě jeden z dost podhodnocených seriálů. Po dobrém pilotu je pak sice trošku pomalejší rozjezd, ale je to hlavně tím, že nás tvůrci seznamují s většinou stvoření s kterými má později náš hlavní Grimm čest. To mě osobně teda vůbec nevadilo. Jediný co bych tomu vytknul je, že Grimm ( Nick) nemá žádou zvláštní schopnost jak bojovat s monstry což je dost škoda, ale přesto z něho má většina příšer strach .... svoje bojové dovednosti začne podchycovat zhruba až na konci 1. série což je vzhledem k tomu čím už prošel a ským se střetnul docela veliký fail . ()

Tirion odpad!

všechny recenze uživatele

Asi to není zcela relevantní hodnocení seriálu, když hodnotím pouze pilotní díl, ale dál to sledovat nemůžu a zhnusen jsem natolik, že to hodnotit musím, abych své zhnusení vyjádřil veřejně. Tohle je pouze slátanina rádoby pop kultury dneška. Je to špatné, plné klišé a podprůměru. Scénář je komický, herci ho rozhodně dále neposouvají a jich samotných je mi líto. Tohle je pouze televizní loutka, znásilnění filmového umění a braní žánru a platformy seriálu jako rukojmí. ()

Reklama

killjezor 

všechny recenze uživatele

Tohle se vám buď líbí a zavrhne to nebo přesně naopak. U mne se potvrdil případ druhý. Přes mírné herecké nedostatky hlavních postav a dost lacině působící triky u některých pozdějších dílů, si nese seriál punc originality a člověk se nenudí. Přechod na druhou sérii celou neovyklost jen podtrhuje. Sledováno v původním znění. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Grimm je takový mix průměrné kriminálky, Buffy, Supernatural a pohádek. Rozhodně to není špatné, ale nemůžu úplně nesouhlasit s lidmi, kteří to po pár dílech odepsali. Zápletka u každého dílu je příšerně průhledná a předvídatelná, bez jakékoli gradace nebo momentu překvapení a to je rozhodně největší zápor seriálu. Místy nelogičnost (proč Nick nejde po vrazích tety, proč se monstra Grimmů bojí, když nemají ani žádné nadpřirozené schopnosti..) a stvůry, které jsou většinou jen mutanti mezi zvířaty a člověkem tomu moc nepřidají. Každopádně pokud v Grimm nehledáte další guilty pleasure nebo něco víc, tak zklamaní nebudete. Já byla ohledně celého seriálu dost skeptická a nakonec jsem mile překvapená. Atmosféra super, hudba všechno krásně dokresluje a navíc se tu najdou sympatičtí záporáci (Hexenbeast Adalind připomínající Ruby ze Supernatural). ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z nejbizarnějších a nejoriginálnějších procedural cop shows na televizních obrazovkách. Když si člověk zvykne na celý ten prapodivný svět grimů, blubadů a dalších potvor, tak je to i docela zábavná podívaná. Zvláště, když cca v polovině druhé série se začne příběh věnovat dlouhodobější linii a nesoustředí se jen na epizodní vyšetřovací zápletky, které se dost brzy omrzí. Třetí série více prohlubuje nastavenou mytologii a konečně začne poskytovat i nějaké odpovědi na dlouho kladené otázky... Nejedná se o světoborné dílo, ale svým praštěným námětem je osvěžujícím zpestřením ve světě stále stejných zapšklých kriminálek. ()

Galerie (3 317)

Zajímavosti (20)

  • Tvor nebo osoba, která se na moment objevuje na začátku dílů u nápisu Grimm, je Hexeanbeast. (Nevka)
  • V záběru, kdy Monroe (Silas Weir Mitchell) a Rosalee (Bree Turner) připravují dům pro příjezd malého Kelyho a Adnalind, jsou v postýlce plyšáci. Konkrétně jde o vlka a lišku. Jde o narážku na postavy Monroa a Rosalee. (Folda95)

Reklama

Reklama