Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi povedené, ale v zásadě je to natažený videoklip a ani ta hudba není zrovna dechberoucí (krom některých momentů). Většinu stopáže tam je skoro ticho, nebo tam atmosféricky brnká jeden, dva nástroje, teprve u některých vizuálních koláží se rozjede naplno nějaká pořádná hudební mela - pak je to celkem obstojné. Jako celý film je to ale strašně jednoduché. Děj stopáž neutáhne, vizuál stopáž neutáhne a hudba stopáž neutáhne. Ghosts od Jacksona jsou někde úplně jinde (nejen mnohem vhodnější, 40ti minutovou stopáží). ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Imaginaerum by NIGHTWISH - ten přívlastek určitě přilákal velkou spoustu fanoušků (co si budu nalhávat, mě taky, i když jinak Nightwish neposlouchám). Ovšem ti pak mohli být trochu zklamaní, protože zde zazní celkově tři písničky + pár fragmentů (stylu: dvě postavy si povídají a v pozadí hraje gramofon "I Want My Tears Back", což ve výsledku jenom ruší), jinak jde o symfonické variace. Zpočátku tripový a smysl moc nedávající výlet do snů (respektive mizejících vzpomínek) umírajícího skladatele se postupně prodchne překvapivou dávkou emocí a ve spojení s povedeným vizuálem a právě tou monumentální hudbou dokáže vykreslit velmi působivé momenty. 7/10 ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

73%? Neblázněte! Je to hezky udělané, Nightwish jsou jistě skvělí a celé je to originální. Nicméně je to nehorázná nuda! Možná jsem na to nebyl dostatečně bdělý a pozorný, ale nezdálo se mi to ničím zajímavé. Hlavní herci byli nijací a celkově jsem čekal lepší skandinávskou atmosféru a více hudby. Chápu, že se má jednat o "rodinná pouta", jak to nemá umírající člověk jednoduché, ale mě to zkrátka během toho filmu nezajímalo. Jinak sněhulák byl skvělý! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle je ... Nepopsatelnej film, hlavně díky jeho dosti podivné (ale rozhodně ne špatné!) stavbě. Chyb není mnoho, ale o to jsou některé pro mě závažnější, třebas, že hudba nebyla využitá tak jak si zasloužila a na konci zůstane pocit promarněné příležitosti, protože scény, kde se objevují reální Nightwish jsou se scénou "ztráty iluzí otce i dcery" absolutní vrchol filmu a orgastická záležitost, hlavně proto, že se nebojí být tou kapelou (a hlavně Tím skladatelem), kterou (kterého) freneticky zbožňuju a jako oběť v jeho prospěch již padlo několik pytlů kvalitního prosa. Chvílemi nudí nefantaskní část příběhu, jenže to se poměrně brzo vyrovná zásadní složkou, kterou jsou emoce. Už dost dlouho jsem neviděl film, který by mě donutil hned několikrát nedýchat a snažit se, aby moje slzné kanálky zůstali pouze ve stavu pohotovosti. Až po závěrečných titulcích jsem si vlastně uvědomil, že mě nehorázně bolí hlava a tak se jdu nadopovat nějakejma práškama a hurá spouštět některé scény stále dokola. [_Egocentrické info pouze pro mne: hodnocení čtvrté, komentář druhý_] ..... Když jsem dostal nutkání na třetí projekci během tří dnů, přidal jsem pátou ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Já teda Nightwish neposloucham a ani jsem nevěděl, že si pouštim jejich projekt. Měl jsem tady k tomu poznámku "zajímavá vizualizace (82 minut)" nebo něco takovýho. To mě přinutilo si to asi po 3 letech, co to mam v chci vidět, pustit (hlavně těch 82 minut). No na to, že to je srdcovka hudební hvězdy, to překvapivě funguje! Asi to bude i tim, že to má docela pěknou výpravnou hudbu, která vesměs postrádá zběsilý dupání do kopáků (metal). Spíš než příběh (no tak, je to muzikál...) zaujmou všeljaký obrázkový metafory. Fanoušci jsou asi zklamaný, ale já jsem s tim v pohodě =). (70%) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Tuomas Holopainen chtěl původně na základě jednotlivých písní zrežírovat dvanáct krátkých filmů. Režisér Stobe Harju ale přišel s tím, že by bylo lepší vytvořit celovečerní film. [Zdroj: Spark] (MikeeTheory)
  • Troy Donockley, hrající ve filmu postavu kouzelníka objevivší se v cirkuse, s kapelou také vystupoval na turné k albu Imaginaerum, kde hrál na dudy a flétnu. Jeho hru na folkové nástroje je také možno slyšet v hudbě k filmu Robin Hood(2010) či Ironclad (2011). (Helo)
  • Záběry ze zákulisí a příprav filmu vyobrazuje videoklip ke skladbě „Storytime“ od kapely Nightwish. (Andrew_Deer)

Reklama

Reklama