Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Netrvalo ani dlouho od ukončení "velkolepé" ságy Stmívání a Edwardu Cullenovi se přihodila nemilá věc, která nalajnovala celý jeho budoucí život. Eamon Farren jakoby "Shovel face" upírovi z tesáků vypadl. Chained v sobě nese dobrý námět i slušné herecké obsazení, jinak se však v celkovém výsledku jedná o průměrně zpracovaný thriller se závěrečným odhalením, které mi přišlo lehce vykonstruované, i když nápad to byl i tak dobrý a nejednoho diváka možná i překvapí. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Dvě postavy a jejich psychopatologický vztah. Jeden už o zdravý rozum a soucit přišel, druhý si ho i za všech bizarních podmínek snaží zachovat. Násilné scény jsou špinavé, celková atmosféra filmu depresivní a tíživá. Předvídatelnost děje mi kupodivu vůbec nevadila, herecky rozhodně nezklamalo a nenudilo mě ani lehce komornější ladění. Ne vždy je u podobných snímků pozornost zaměřena taky na psychologii postav, většina vrahů se nám představuje jen svojí řezničinou, sociopatií, nebo zvráceností, kdy násilí nemá jiný než sexuální, nebo likvidační účel. Tím, že zde vstupuje na scénu duel vrah a tolerovaná oběť v jeho blízkosti, má příběh ještě další rozměr vzájemné interakce. Není to přehnaně děsivé, ale mně to perfektně sedlo. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Hodně přísná, těžko stravitelná psychologie masového vraha a příčin jeho sociopatie. A jejího dlouhodobého vlivu na “učence” - unešeného mladého kluka, který s ním musí žít. Jejich vztahem “zkažený mentor / trpící žák” posouvá režisérka divácky vděčný portrét vrahouna na vyšší úroveň studie vnímání a chování se dvou diametrálně odlišných postav v extrémních situacích, které prožívají spolu, ale každý jinak. A k tomu umí i scenáristicky překvapit. Nepříjemné, paralyzující, brilantní. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

.. a pak že sérioví vrazi nemají duši. Například tenhle Bob se zhostil role tatínka a kantora poté, co zjistil, že pozůstalý syn jeho oběti by měl rozhodně lepší život s ním. Rodičovskou láskou si ho upne na řetěz, aby mu mladý klučina sloužil až do období prošlé puberty. Odměnou mu bude svědectví všech krutých zločinů, kterých se jeho nový pěstoun dopustí... a samozřejmě si něco z toho i vyzkoušet. No, asi takhle: Chained neni špatnej film, rozhodně má takovou špinavou komorní atmošku a několik slušnejch momentů, ale těch kecacích a do blba čumících scén má přece jenom víc, což rozhodně neni zrovna můj šálek humánní malinovky. Tohle vláčné tempo někomu ale třeba sedne. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že chained není dílo pro každého a ne každému musí přímo sedět, ale mě to sedlo hodně. Docela zajímavá pointa filmu mě vzala a poctivě budovaný příběh dělá z tohoto filmu nadprůměr. Obzvlášt' důmyslný vrah, který si jede svou bezchybnou akci a všechny vraždy dělá podle danného schématu. Do svého domu přivede malého kluka, kterého ušetřil a vychoval pro sebe, asi jen pro to, že mu skrátka bylo líto! Po několika letech začne vrah kluka vychovávat mnohem více a sám mu věří, že bude vraždit také. Co ale netuší je, že kluk se mu nakonec postaví, zradí ho a zabije! Takový konec jsem ani já nějak tak neočekával, jelikož mi přišlo, že po tolika letech ten kluk, přeci jen si zvykne a začne vraždit s ním. 75% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama