Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

dex2man 

všechny recenze uživatele

Taxikář Bob rád občas vyrazí na lov náhodně nebo ze školní ročenky vybraných studentek a má z toho zábavu k pokuchání. Na už tak chorý mozek mu ovšem leze samota a domácí práce jako drhnutí zakrvácené podlahy nejsou jeho koníčkem, takže se rozhodne pořídit domácího mazlíčka. A bylo by neetické, když už kluka drží nejen přísnou výchovou zkrátka, aby ho nepřiměl ke studiu. Taková znalost anatomie přijde při podřezávání krčních tepen překvapených návštěv nejednou vhod. Dočkáme se i průbežného odkrývání příčin Bobovi sadistické povahy pomocí útržků vzpomínek provázejících jeho noční můry s kořeny v dětství. Je to výborně zahrané (zejména D'Onofrio), s odpovídající atmosférou a rovnováha mezi násilnými scénami a náhledem pod pokličku choré mysli dělá z Chained víc, než jen další tuctovou řezničinu. Prostě u Lynchů nepadlo jablko daleko od stromu. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Každý z Vás si určitě jednou řekl, že bude kosmonautem, nebo gynekologem slavných hvězd, ale nikdo nechce být slouhou. Tady mladý Tim se jím stane na hodně dlouhou dobu a je to pekelná podívaná. Od začátku na Vás dýchá ta deprese, atmosféra a v mém případě i otec, který nervozitou dýchal tak nahlas, že i nejlepší běžec z kopce takhle nedýchá. První půlka je hlavně teror, psychický nátlak. V druhé polovině už se jen konzervuje a pomalu se docupitává do konce, který je zvládnutý na jedničku. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

.. a pak že sérioví vrazi nemají duši. Například tenhle Bob se zhostil role tatínka a kantora poté, co zjistil, že pozůstalý syn jeho oběti by měl rozhodně lepší život s ním. Rodičovskou láskou si ho upne na řetěz, aby mu mladý klučina sloužil až do období prošlé puberty. Odměnou mu bude svědectví všech krutých zločinů, kterých se jeho nový pěstoun dopustí... a samozřejmě si něco z toho i vyzkoušet. No, asi takhle: Chained neni špatnej film, rozhodně má takovou špinavou komorní atmošku a několik slušnejch momentů, ale těch kecacích a do blba čumících scén má přece jenom víc, což rozhodně neni zrovna můj šálek humánní malinovky. Tohle vláčné tempo někomu ale třeba sedne. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný překvapení. Obě hlavní role jsou zahraný fakt skvěle a uvěřitelně. Už úvodní scéna dává tušením jakým směrem se bude film ubírat . . . "Máma už se nevrátí, začni si zvykat." Neměl jsem problém vžít se do situace a děj pěkně ubíhal, prokládaný scénama, který se jen tak nevidí (společné umývání, hra s kartama obětí). Konec to celé jen hezky dovršil, ačkoliv jsem měl v koutku duše představu i o trochu jiným směru. Silný * * * * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mě doposud nejlepší film od Lynchové. Sice jsem se celou dobu ujišťoval, že je to takový hezký průměr, ale závěr mě donutil jednu hvězdu přidat. Masový vrah si nese trauma z dětství, což je v podobných filmech dost častý motiv k jednání. Podaří se mu ale podobným způsobem předělat i nedobrovolného zajatce? Jakýpak horror, sociální drama o tom, jak nás formuje či neformuje naše okolí. Strašidelné nikoliv, ale divně tísnivé a nepříjemné ano. Dusné atmosféře napomáhají klaustrofobické zvuky, strohá výprava a dům na samotě. Minimum krve a zobrazeného vraždění zde kupodivu nevadí (což neznamená, že zcela chybí podříznutí krku a podobně). Nejhorší je bezmocný křik oběti za zavřenými dveřmi... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama