Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

misterz 

všechny recenze uživatele

Atmosferická lahôdka s výborným psychologickým pozadím hlavných postáv. Psychologická hra medzi ústrednými postavami je tu rozohraná veľmi dobre. Škoda len, že sú tu voľnejšie, nudnejšie miesta (hlavne v strednej časti). Nie je ich veľa, ale aj napriek tomu uberajú na atmosfére a dávajú divákovi priestor aby si vydýchol, prípadne zazíval nudou. Tiež som čakal väčší masaker, prípadne nejaké mučeníčko, pričom koniec sa mi zdal predčasne ukončený. 75/100 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nevšední rodinné drámo o jednom chorém zasranovi a jeho králíčkovi na řetězu. D´Onofrio čekal dlouhé roky na roli, která by mu opravdu sedla a tady(klobouk dolů)byl tak odporný, jak jen to bylo možné. Možná je trošku škoda, že do toho Farren se svým ufounským xichtem nechtěně vnášel prvky sci-fi -ale co už. Ve výsledku je to docela záživná konverzační vztahovka, která s překvapivou samozřejmostí automaticky vkládá rovnítko mezi trauma z dětství a život dospělého psychopata.(s takovým tvrzením bych byl možná opatrnější). ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Slušně udělaný béčko. Nejsem fanda těhle zvrácenejch thrillerú, ale tohle se povedlo skoro na výbornou. I přes těch příliš nudnejch debat a pár do blba koukajících scén mě to dokázalo vtáhnout neskutečně. Atmosféra toho doupěte byla dokonalá a celkově ten průběh od malýho Rabbita až do mladistvýho a bylo jasný co se musí stát, ale konec holt opět otevřenej, jak mě tohle potom ničí... ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, kterej sem dal v origu bez titulek. Šlo to. Žádný astrofyzikální dialogy tam naštěstí neprobíhaly. D´Onofrio sice mluví jak s bramborou v držce, ale on tam toho zase tolik nenamele. O to víc práce vozí domů malýmu králíkovi. A ten pak pucuje a šúruje a zakopává jak vo život. Řetízek má tak akorát a než se člověk naděje, už je z něj študentík, kterej ví kam bodnout, aby byl jeho vlčí tatík na něho náležitě pyšnej. Ale....vždycky je tam nějaký ale. Nebudu spoilerovat. Každopádně mě to tou atmosférou docela nadchlo. 75% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Varuji, tohle je SPOILER jako prase. Film Chained vypráví příběh rozmazleného přecitlivělého hošíka, který se Božím řízením dostane od své slabošské matky na převýchovu k pořádnému, silnému a správňáckému chlapovi, co není žádný měkkejš jako jeho táta, umí to se ženskýma a vštěpuje chlapci důležité mravní zásady jako pracovitost a poslušnost. Nevděčný spratek ale kuje proti svému chlebodárci pikle a pokouší se zdrhnout, protože je líný pracovat. V divákovi takové nevděčné chování poprávu vzbuzuje nelibost a s chlapcovým nevlastním otcem soucítí, protože je to charakterní a poctivý chlap. Je jen kapánek nekrofilní sadista, no ale co, každý jsme přece nějaký, nikdo není dokonalý, že. A on měl navíc ještě nešťastné dětství, chudák. A na kluka je sice přísný, ale i hodný, snaží se ho něco naučit, předat mu svoje vědomosti, znalosti, ale vzpurný hajzlík si toho vůbec neváží. A roste z něho ufňukaný slaboch, hanba mluvit. Chlap mu dokonce i holku přivede, no žádného vděku se opět nedočká, kluk se tváří, jako kdyby ho to snad obtěžovalo. No a když už se zdá, že z něho bude navždycky jen změkčilý a neschopný srábek, stane se zázrak, projeví se konečně pečlivá dlouholetá výchova jeho otčíma, a kluk nám najednou dospěje v muže. Tady by mohl film šťastně skončit, ale pan scénárista (nebo paní scénáristka?) si s námi nepěkně zahraje. Vše se najednou otáčí. A pak ještě jednou... Za nečekaný, i když hodně křečovitý závěr přidávám jednu hvězdu. Zajímavá komorní béčková podívaná. Pupkatý Vincent D'Onofrio podává dobrý výkon, jeho svěřenec celkem také a dcerunka Lynchová dělá svému slavnému otci jistě radost. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama