Reklama

Reklama

Private Romeo

USA, 2011, 98 min

Obsahy(1)

Netradiční zpracování Romea a Julie, které se odehrává na střední vojenské škole mezi soupeřícími kadety. Tvrdé dialogy, něžná láska a jedinečné prostředí. (danielosbourne)

Recenze (9)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad a originální zpracování. To co mě mrzí je fakt, že já nejsem schopná tenhle snímek pořádně ocenit. Jelikož jsou dialogy po většinu doby v Shakespearovských verších, tak byla naprostá většina mé pozornosti zaměřená na to, abych vůbec rozumněla textu a přiznávám se dobrovolně, že by tomu nebylo jinak ani kdyby mluvili česky, prostě mi chybí schopnost porozumnění uměleckému textu. Kvůli tomuto omezení jsem už neměla čas a prostor hledat ve filmu souvislosti s prostředím a všechno si to tak nějak poskládat do současného příběhu z vojenské školy. Věřím, že když někdo dokázal vidět ten příběh v příběhu (:D), tak pro něj musel být tenhle film velmi zajímavý. Pro mě to ale moc nefungovalo, takže jsem se celkem nudila. Pro někoho velmi silné dílo, pro někoho odpad, myslím, že u tohoto snímku dokážu pochopit všechna hodnocení. Za mě silná jedna hvězda. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Jak jsem zmínil u lesbické variace, shakespearovská tragédie by mohla být každá homosexuální romance, ale zrovna v tomto filmu to zahodili. Měli sice skvělý nápad, že si v prostředí chlapecké školy vzpomněli na původní nastudování, kdy i ženské role hráli muži (jak připomněl Zamilovaný Shakespeare)... dokonce ho zajímavě rozvinuli, když chlapci začali zkoušet i mimo učebnu... jenže pak se snažili prodat, že hra sáhla kadetům do svědomí a přispěla k větší toleranci stejnopohlavní náklonnosti. Na vojenské škole! To už věrohodné nebylo. Přesto dávám filmu průměrné hodnocení zvláště za civilní výkony herců s přihlédnutím jednak k levné produkci, druhak k tomu, že většinu filmu mluvili ve verších. Mohlo to dopadnout daleko hůř. A titulkářka zaválela (byť s profesionální pomocí a že se v překladu ztratilo, jak angličtina v 1. osobě nerozlišuje mužský a ženský rod, tedy v originále to na samé kluky sedí více). // 58% ()

Reklama

WorteeFlex 

všechny recenze uživatele

Tento film mě velice zaujal. Proč by přeci nemohl být Romeo a Julie pár kadetů vojenské školy a proč by nemohli být oba kluci? Toto zpracování je velice povedené a určitě si zaslouží pozornost. Výběr herců byl velmi povedený, občas jen bylo trochu matoucí poznat kdo je kdo, ale v polovině se přestanete ztrácet. Myslím že je velice dobrá myšlenka, aby kluci neříkali nic jiného než je text Romea a Julie, nebo text nějaké písničky. I když vám občas může připadat že nevíte na co to koukáte, určitě to stojí za to a není to promarněných 90 minut života. Doporučuji velice vřele. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Film mi před časem vůbec nesedl a dal jsem jej k ledu. Už jsem psal recenzi, když v tom si říkám. "Nepiš to, dej mu ještě někdy šanci, ať tady nedopadneš podobně, jako někteří u jiných filmů, kdy snímek odsoudí a poplivou, ať nevypadáš, jako hňup..." Dneska jsem si jej stáhl znovu a zhlédl. A víte, co jsem zjistil? Už jej nevymažu, objevil jsem totiž přes četná úskalí ZVLÁŠTNÍ KRÁSU ... (snahu tvůrců o naprosto jiný pohled, krásu příběhu, krásu mladých herců a jejich snahu o co nejlepší výkony atd.) 7786 ()

Piggsy odpad!

všechny recenze uživatele

Nejenom že se mi tento film nelíbil - on se mi přímo hnusil! Nemá to žádný děj, žádné napětí, prostě nic. Hodinu a půl hledím na partu buzerantů, kteří mezi sebou recitují jakési divadlo a občas si dají odporný polibek. Nechápu, jak to mohl někdo natočit, nechápu, jak v tom někdo mohl chtít hrát, nechápu zdejší hodnocení - nechápu prostě nic! Kdyby bylo alespoň prostředí nějak zajímavé, třeba trocha pěkné přírody nebo aspoň blbé hřiště, ale ani to ne - pořád jen tělocvična, pokoje, nějaké místnosti, čtyři hnusné rozmazané stěny. A aby toho nebylo málo, je celé toto dílo natočeno odpornou roztřepanou kamerou, která je dnes (stejně jako gayové) děsně v módě. Ať se snažím sebevíc, tento film mě nebavil ani jednu jedinou vteřinu své délky. Viděl jsem už téměř 3 tisíce filmů a bylo mezi nimi i hodně odpadů, ale toto se mi ještě nestalo - takový hnus tu vážně ještě nebyl! Odpady dávám nerad, ale tentokrát opravdu nemůžu jinak, protože toto je vůbec ta nejhnusnější vyblitina filmového světa! Nula procent - absolutně absolutní nula! PS: A kdybych si s tímto filmem mohl vytřít prdel, tak bych to udělal... :) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama