Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (874)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Odkaz starých automatových hier, dnes veľmi populárneho retra, kam sa človek pohne a k tomu originálny skvele spracovaný námet. Tona odkazov (Pac-Man, Sonic, MGS, Call of Duty, Medal of Honor, Super Mario, Halo, arkádové závody...), kopa vizuálnych vtipov (rozličné animácie postáv a ich pohybu, easter-eggy...), skvelý humor a spleť výborne nakombinovaných dejových línií a námetov od záchrany sveta cez utužovanie vzťahov až po prijatie vlastnej identity. Na Oscara to možno nestačí, ale môj potlesk a poklonu si tvorcovia zaslúžia. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem ve společnosti Pac-Mana strávil nejednu noc a rád jsem ho zase viděl. Se sympatickým záporákem Ralphem jsem dosud neměl čest potřást si pravicí, takže jsem tuto příležitost využil a popřál mu hodně štěstí při získávání medajle. O něco méně sympatií ode mne dostal vztah Felixe se seržantkou Calhounovou, protože taková sexy bojovnice s vysokým rozlišením by rozhodně měla mít někoho lepšího, než je prťavý rozkostičkovaný opravář. Nicméně postavičky se vyvedly, do příběhu nenásilně zapadly, hláškami se nešetřilo a ačkoli animáky obvykle nevyhledávám, tak pokračování s tetrisem a arkanoidem bych rozhodně uvítal. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ALE VĚC SE MÁ TAK... JÁ UŽ NECHCI BEJT DÁL PADOUCH.“...... /// Parádní (retro)přehlídka videoherních postaviček a celkem solidní jízda se spoustou gagů a nápadů. Mladej se tlemil, až jsem ho musel vobčas vypnout. Jak by musel bejt nadšenej, kdyby všechny ty 8 a 16ti bitový kousky ,,prožil“! Jo, z filmu je cejtit láska a cit pro ,,hru“. Dyť třeba jen ta hudba…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Protože: Felixi, oprav to!. 2.) Nevím, jak mučit bonbón. 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Pro děti je to odpovídající. Pro dospělého je to až příliš přeslazené, nebo alespoň na mě. Jak už to u pohádek bývá, šťastný konec je nezpochybnitelný a nevyhnutelný. Ovšem musím uznat, že celkový nápad a ztvárnění je výborné, stejně jako postavy a všechny hry a zápletky. V celku mě překvapil Skrillex, který hrál pop. :D ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Strašne ma v prvej tretine mrzelo, že som ako ignorant videohier nezachytil tie určite skvelé narážky a tým pádom som sa moc nebavil. Keď sa však naplno rozbehne hlavná story, tak ma to chytilo a už som sa iba smial, fandil, plakal a oceňoval aké je to celé super vymyslené. Výborný animák, aj keď často išiel úplne mimo mňa 8/10 ()

Galerie (88)

Zajímavosti (42)

  • Sejf krále Candyho je vyobrazen jako ovladač Nintenda. Jeho kombinací jsou tlačítka NAHORU, NAHORU, DOLŮ, DOLŮ, DOLEVA, DOPRAVA, DOLEVA, DOPRAVA, B, A, START. Jde o velmi běžný "cheat" (speciální kód, který mění chování hry) užívaný vývojáři Konami v jejich hrách. (HellFire)
  • John C. Reilly (hlas Ralpha) měl z osamělé dabérské práce původně strach, a proto režisér Rich Moore zařídil, aby všichni herci nahrávali své hlasy současně v jednom studiu. (Brousitch)
  • Když na úplném začátku filmu dojde na konec hry, kdy Felix dostává od obyvatelů domu medaili za to, že vše zničené zase opravil, stojí Ralf na konci celé řady na kraji střechy. Hned v dalším záběru, když se kamera zaměří na Ralfa, ale stojí daleko od konce střechy. (CrypzzXD)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama