Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy Divoký západ začínal ustupovat před civilizací, přichází na americký kontinent s dalšími imigranty také německý inženýr jménem Karel May. Čeká na něj místo zeměměřiče u železniční společnosti Pacific Railroad, jež zrovna soutěží s konkurencí, která postupuje z druhé strany kontinentu, kdo z nich postaví delší část trati, než se někde uprostřed nepokořené divočiny protnou. Jenže na nadšeného muže, okouzleného přírodou a možnostmi nového světa, čeká také rozčarování z barbarismu osadníků, kteří si uzurpují právo na půdu, jež patří původním obyvatelům. Tak se dostává do křížku s grobiánem Rattlerem, který vede skupinu pistolníků pověřených úkolem chránit stavbu před indiány. Během průzkumu terénu se Mayova družina dostane do přestřelky s indiánskými bojovníky a on sám je vážně zraněn. Jeho odvaha v boji učaruje vůdci bojovníků, náčelnickému synovi Vinnetouovi. Tak se Karel May původně jako zajatec dostává ke kmeni Apačů a díky Vinnetouově sestře Nšo-či, poznává indiánský způsob života a jeho hodnoty. Díky své síle dostává nové indiánské jméno Old Shatterhand a je rozhodnutý zajistit smír mezi železniční společností a indiány. (Česká televize)

(více)

Recenze (150)

feryk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po té záplavě kritiky a prvních ohlasů jsem čekal propadák, ale zas tak špatné to nebylo. Pokud se člověk odprostí od starých verzí a srovnávání a vezme tento film jako něco samostatného, tak se jedná o dobrý western, kterých se už moc netočí. Také český dabing mě příjemně překvapil, vše sedělo jak má. Jediné co mi vadilo bylo až příliš nočních scén, ve kterých bylo pramálo vidět a slabší charisma vinnetoua. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Janu Bergerovi (autor scénáře) bych vzala počítač a nechala ho ten jeho příšerný paskvil opsat stokrát ručně. To si sakra nemohl vymyslet nějaké svoje hrdiny? Ta jedna hvězda je za Mitiče. Z jeho "indiánského" charisma nic neubral ani čas. Skončila jsem, dalších dílů mi netřeba a doufám, že se jednou nedočkám realistických Rychlých šípů, bo to by moje ideály šly do kopru už úplně. ()

Reklama

korok 

všechny recenze uživatele

Chyběla mi tam nějaká lépe zpracovaná a pořádná přestřelka, jako tomu bylo u původního filmu ze šedesátých let a jakou čekám i od ostatních filmů westernového žánru obecně. Ale s přimhouřením oka, i vzhledem k tomu, že se jedná o televizní film si to u mě "za čtyři" zaslouží. Bylo fajn vidět Vinnetoua a jeho přítele Old Shatterhanda znovu v novém provedení. Jsem rád, že něco takového vůbec vzniklo. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3,5* ~~~ Na to, jak jsem tu nejprve četl smutky a nářky nad novým zpracováním dávno známého, jsem byl docela mile překvapen, co se z toho vyvrbilo. Ano, je to trochu jiné, ale ne špatné, Prostě jen jinak pojaté. Ale i takhle se mi to líbilo. trochu pomalejší, trošku reálnější pojetí. Čekal jsem nějakou totální béčkovou srágoru, čerpající jen ze známého jména a postav, dostalo se mi docela zajímavého syrovějšího pohledu ála "Jak to bylo v skutečnosti". Nezklamán, příjemně překvapen. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle asi ani radši nemělo vzniknout. Chybí tomu kouzlo původních filmů, celý je to takový nemastný, neslaný a ošklivějšího Old Shatterhanda snad už vybrat nemohli. Navíc jeho uřvaný, nesnesitelný charakter postavy má do odvážného a charismatického Lexa Barkera hooodně daleko. Vinnetou a Old Shatterhand je prostě jen jeden - Pierre Brice a Lex Barker. Jsem zvědavá, jestli s druhým dílem přijde nějaké zlepšení, nebo se to utopí ve stejné nijakosti. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama