Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (188)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Šmoulové se mi líbili už ti první, tihle nejsou výjimka. Příběh trochu skomíral, ale pořád dobrá zábava. Šmoulové jsou parádně zpracovaní, moc se mi líbí. A nové xichtíky jen potěšili. Šmoulí vesnice, jednotliví Šmoulíci vynikající... Kdyby ale ten příběh zůstal spolu s Gargamelem a Azraelem ve Šmoulí říši, bylo by to parádní. Civilizace a super rodinka N. P. Harrise to prostě celé topí... Ale tak, že to až bolí.... "Son of a Smurf!!" ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Na okraj s novou postavou Vexy už nemohou být Šmoulové obviňování z propagace árijské rasy, jak jsem kdesi četl. Klasické slabší pokračování, ale jinak není moc co vytýkat. Je to natočeno přesně pro 3D, to je vidět i na 2D verzi - kamera je "blízko" a různé objekty a zpomalovačky (naštěstí jich moc není) tomu jen přihrávají. Celkově dobře zpracovaná seriálová předloha, i když je nacpána do lidského současného světa. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Proč jsem se pouštěl po opáčku jedničky, do reprízy dvojky by byl úkol pro psychologa.  Ale tak, jednička mě překvapila, že pro mě byla pořád místy fakt zábavná a dokud jsem ještě zůstal v naladění, zkusil jsem ze zvědavosti i dvojku, kterou jsem tentokrát viděl vážně jenom jednou v době premiéry. Nalákaly mě taky zmínky o odkazech na Audrey Hepburn za které by tvůrci podle uživatele milka  ale zasloužili vykleštit.:D  No, musím říct, že ta chvilková stylizace a la Holly Golithly byla vážně spíše trapná. Ale tady už to drhne celé. .  Pokud se ptáte, za co ty dvě hvězdy, tak si je rozhodně zaslouží  Garmelovo představení a Gargamelova La hůlka (:D.) Možná ještě drobný zjednodušený nástin komplikovaného vztahu mezi nevlastním otcem a synem. Jinak je to nesourodý nevtipný uječený blázinec. Svoji potřebnou  dávku infantilnosti přístě ukojím jinak. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Raja Gosnell oprášil v roku 2011 kult detského kresleného seriálu "Šmolkovia", keď natočil rovnomenný celovečerný kinofilm. Kombinácia animovaných postavičiek a klasického hraného filmu sa ukázala ako dobrý ťah. Film mal divácky a tým pádom i komerčný úspech. Preto sa po dvoch rokoch pustil Gosnell do pokračovania. Môžem skonštatovať, že sa to takmer vyrovná pôvodnému snímku. Akurát že sa dej presunul z amerického New Yorku do francúzskeho Paríža. *** ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Šmoulové se po dvou letech vrací a v plné zbroji ukazují, že se i v lidském světě dokáží prosadit. Počkat! Tohle jsme už přece někde viděli! No ano, začíná stejná exkurze do šmoulí vesnice plné lásky, míru a klidu. Následuje zmizení (ukradení) milovaného člena party (tentokrát to je o to horší, že se jedná o Šmoulinku, chudinka). Taťka Šmoula opět přichází s řešením prekérky a s akčním záchranným týmem vyráží do světa lidí. Za vším hledej trapného Gargamela s poněkud méně trapnou číčou. Akce kopec, šílená napínačka ke konci bijáku a šťastný hepyend se šmoulí hymnou je prostě povinným prvkem každého dílu Šmoulů. Alespoň tak nám to scénáristé a autoři pokračování Šmoulů srdnatě předkládají. Tak jo, beru, je to pro malý haranty, ale i ti by si zasloužili něco nového, neotřelého a hlavně s vtipem. Ono, když se Vám v celém sále od srdce zasměje jedno dítě pouze jednou za celou dobu filmu, tak je na tom asi něco špatně. Takže došel vtip, došly nápady, došla dobrá nálada. Jediný, kdo to alespoň chvilku zachraňoval, byl Mrzout, který konvertoval k dobráctví a je z něj jaksepatří dobrej ťulpas. 3D verze snímku je koukatelná, neříkám, že si z toho sednete na zadek, ale neruší a dobře doplňuje efekty a pomáhá celkem vyvažovat průsernost celého snímku. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)
  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)
  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno