Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Série 1

(série)
USA, 2017, 8 h 19 min (Minutáž: 34–60 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Hannah Gross, Anna Torv, Cotter Smith, Cameron Britton, Alex Morf, Joe Tuttle, Peter Murnik, Joseph Cross, Jesse C. Boyd (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dva agenti FBI se na konci 70. let ve snaze pomoci rozvoji kriminalistiky odhodlali ponořit do psychologie vraždy a přiblížit se znepokojivě blízko skutečným netvorům. (Netflix)

Recenze (99)

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Mindhuntera přichází na poli thrilleru s originálním pojetím vyšetřování, a přibližuje divákovi vznik pojmu sériový vrah. Chemie mezi Groffem a McCallanym je výborná, a byť na Groffa jsem si musel zvyknout, tak McCallany si mě získal okamžitě. Každý díl je napínavý, atmosférický, a i když se občas najdou hluché místa, tak vzápětí člověk zjistí, že měli své opodstatnění. Děj je skládán velice zvláštním způsobem, kdy na jedné straně člověk sleduje +/- chronologický děj, a na straně druhé divák sleduje fragmenty, které se přesouvají pravděpodobně do další série. Závěr seriálu dokonale gradoval a měl téměř hororovou atmosféru. To ovšem neplatí jen pro závěrečnou scénu s Edem, podobně zpracovaných pasáží má série víc. Překvapilo mě a moc se mi líbilo, že tvůrci nevsadili na velkou vlnu explicitního násilí, ale zaujali více popisnou pozici a v závěru člověk z daného činu neviděl prakticky nic, ale pro představu měl maximální paletu vodítek, jak to mohlo být bizarní a děsivé. Děj, který pojednává o psychologickém rozebírání profilů sériových vrahů, a vede k jejich zakomponování do oficiálních cest při vyšetřování má rozhodně co nabídnout, a trpělivého diváka odvděčí velice kvalitním zážitkem. Náročné, originální, temné, ale vysoce precizní. 90% ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi vydarený seriál, ktorý má síce pomalší rozbeh a po prvej časti som musel predýchavať mierne sklamanie... no potom sa už nalodíme na pohodlnú filmovú loď plnú všelijakých prekvapení. Každý diel je precíznejší než ten predošlý, dialógy sú nadpriemerne dobré a bež ohľadu na to, kto stojí za kormidlom, je každá časť vždy maximálne originálna a pútavá. Konečne poriadny seriál o skutočných masových vrahoch, ktorý sa snáď dočká ešte mnohých vydarených sezón. Bolo by nadmieru žiaduce aby sme sa dočkali aj trocha krvi. Aj napriek jej absencii v prvej sezóne má odo mňa Mindhunter vrelé odporúčania. 80 %!! ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vrchol nudy. Fincher je tam uveden snad jen jako hlavní známé jméno nebo měl tak maximálně dozor. Vyzpovídáváním těch nejhorších zločineckých magorů se dva FBi agenti snaží zjistit podstatu psychoušského jednání. Sem tam se přichomýtne nějaký případ, ale v rámci děje seriálu je to takřka podružné. Po 4. díle jsem přeskočil na poslední v sérii a shledav, že se nic nezměnilo, jsem to vzdal. Finito. ()

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okamžitý miláček. Desítky lidí mi říkalo, že to budu milovat, ale pořád jsem z nějakého důvodu otálel. Až se startem druhé série, jsem si na svátky vzpomněl, že bych to mohl zkusit a ejhle. Hned jakmile McCallany projevil svůj eastwooďácký šarm, jsem hotovej. Geniální mix retro reálu v konfrontaci s nejmodernější možnou produkcí. Bromance jako svině. Hej hou. Jedem. Nedá se od toho odtrhnou. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta vůbec nejslavnější Netflix kriminálka mi dost dlouho unikala, zkusili jsme ji už předloni, abychom se na ni na úkor jiných vykašlali a správný čas nadešel až nedávno. A po první řadě je třeba uznat, že měla být zkouknuta už v době svého uvedení. Neříkám, že mi netrvalo si zvyknout na občasnou nekonzistenci, přeskakování z případu do případu či matení v samotném prostoru a čase, stylisticky a přístupem bez servítek si mě ale Mindhunter rychle zaháčkoval. [viděno na Netflixu] ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Dr. Wendy Carr (Anna Torv) si po poslechu nahrávky sundá sluchátka a zeptá se: „Co je v krabici?“ Jde o možnou narážku na Fincherův film Sedm (1995). (Tomas_TM)
  • Píseň, která zazní v posledních záběrech a v závěrečných titulcích, je „In to the light“ od Led Zeppelin. (l3ricktop)
  • Agent Holden Ford (Jonathan Groff) jezdí Chevroletem Nova z roku 1976. Debbie Mitford (Hannah Gross) má Volkswagen Super Beetle ročník 1974, který byl o něco větší než standardní model a měl více prostoru na zavazadla. (J.F.B.)

Reklama

Reklama