Reklama

Reklama

Smrtelně nemocný Frank je zároveň smrtelně unavený z americké konzumní kultury a rozhodne se zbavit společnost těch nejvíce otravných členů. K této misi si vybere neobvyklou spolupachatelku - šestnáctiletou Roxy. (JayZak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (354)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem pokračování Volného pádu, ale doba se posunula a tak konzumní způsob života a společenské neduhy mají jinou podobu, než před 20ti lety. Ovšem stejně jako jsem dokázal pochopit Douglase, tak jsem sympatizoval s Frankem a Roxy. Nesčetněkrát jsem měl chuť vystřílet všechny ty Vyvolený, Petry Novotný a Babicu z obrazovky a God Bless America mi tak trošku splnilo můj sen. Pravda - něco tomu maličko chybělo, něco, co nedokážu pojmenovat, ale přesto je to v záplavě romantických komedií víc než příjemný svěží vítr. 85% ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Goldthwait mě překvapil už svým minulým filmem, kdy jsem se divil, že ten uřvaný šílenec z policejní akademie dokáže natočit něco tak černého a zároveň hlubokomyslného. God bless America má parádní námět a trailer byl prakticky dokonalý, vtipný. Ale bohužel se na kvalitu World's Greatest Dad ani traileru nepodařilo navázat. 65% ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

rozhodně zajímavý pohled na problém konzumnosti a zkaženosti současné společnosti, především pak dnešní mladé generace.. po svižné a originální první polovině, v níž je s nadhledem nastíněno elegantní "řešení" tohoto "problému" :) , ale přišla nudná a roztahaná polovina druhá, která celkový dojem z filmu dost kazí.. takže 3* ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

" Máme civilizáciu, ale načo nám je ak nie sme civilizovaný " takto znela jedna v múdrych a výstižných viet ktoré utrúsil hlavný hrdina Frank, ktorého veľmi dobre stvárnil Joel Murray. Celý film vynikajúco odkryl dnešný neschopný, hlúpy systém, ktorý propagujú naše média plné primitivizmu (big brother, hotel paradise, farma atď., ktoré dostali prednosť pred dobrým večerným filmom) a bavenia sa na úbohostí druhých ľudí, či rozmaznanosť a zanedbanú výchovu zbohatlíkov. Nečudujem sa, že potom človek dostáva sklony k extrémnym situáciám. To že dej bol veľmi zaujímavý, o tom niet pochyb, občas rozosmial ale len ironicky, takže od klasickej formy komédie to malo ďaleko. Toto prevedenie mi pripomínalo skôr drámu s dobre pracujúcou kamerou, ktorá prispela k napätosti či emocionálnemu vyjadreniu niektorých momentov. Nebolo to zlé, ale ak sa tento film dostane do rúk nesprávnych ľudí, môže to byť návodom pre ich ďalšie počínanie a nato asi tvorcovia nemysleli. 40% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Wauuu, tak tohle bylo něco nezapomenutelnýho. Film, který se snad ani tvrději už nemůže navážet do americké společnosti a její povrchnosti, egoismu, chamtivosti, hrubosti a arogance. Kde se hrabe Michael Moore. A ještě víc je k nevíře, že to točil a napsal ten největší pošuk z Policejní Akademie. Tenhle film má moje naprosté uznání, protože je to krutě pravdivý (kdo tam byl, pochopí), navíc je to fakt vtipný a Tara Lynne Barrová je neskutečně zajímavá mladá herečka. 1 000 000 % ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kniha, kterou Frank (Joel Murray) půjčuje recepční, je "Pride and Prejudice and Zombies" od Jane Austenové a Setha Grahama-Smitha. (DJDVD)

Reklama

Reklama