Reklama

Reklama

Soudkyně Barbara

(pořad)
Reality-TV / Drama
Česko, 2015, 60 min

Účinkují:

Pavlína Kafková, Simona Prasková, Renáta Názlerová, Jaroslav Mendel, Josef Mádle, Ondřej Lechnýř, Lenka Vacvalová, Anna Polcarová, Karolína Hrůzová - Hlaváčková, Štěpán Vlček, Daniel Dítě (více)

Obsahy(1)

Skutečné příběhy ze soudních síní. Nesmlouvavá, neomylná a spravedlivá – soudkyně Barbara rozhoduje, kde je pravda. (TV Barrandov)

Recenze (263)

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden si už celkem zvykl, že na Barrandově recyklují úplně vše(chny odpadky), proto taky to odpovídající hodnocení, ale že se pokusí zresuscitovat vlastní už jednou stažený pořad, o který už před lety nikdo nestál, to vypadá celkem jako novinka.. Ale samozřejmě lze těžko něco namítat, jedná se o naprosto logický krok, zvlášť v případě tohoto komerčního hráče.. Budiž, možná si projekt své diváky najde, stejně jako slovenská mutace Súdna sieň, i když osobně je mi proti srsti celý ten koncept laciné zábavy, navíc neskutečně odporně zahrané.. Jen mě zaráží, proč se tvůrci rozhodli dát soudkyni jméno, když se v její úloze naopak naprosto nelogicky budou střídat rovnou "herečky" dvě.. Nic zvláštního se neděje, jen se zjevil další pořad, jemuž se moc rád obloukem vyhnu..;) ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Je to samozřejmě přitažené za vlasy, ale zas tolik bych to neodsuzoval. Díky své stručnosti a občasným zaujmutím divákovi pozornosti u mě Soudkyně Barbara zabodovala. Ale rozhodně to není nic světoborného. Je to ovšem krásná příležitost pro začínající herce. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 55% (2*) | ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Soudili se dva sousedi o hranice, starou slívu, o kus meze, o smrad z chlívu. Byl to spor urputnej, pět let se táhnul, jeden na druhýho i ruku vztáhnul. Soudili se sourozenci mezi věnci, pozůstalí, kdo co zdědí, kdo co sbalí. Byl to spor urputnej, bez slitování, byl na hrobě plevel a devátý stání .... '' ---------- Zábavné pořady TV Barrandov, to jsou extra formáty vyžadující extra žánrové kategorie a extra hodnocení... Barbaru občas chytám když se vracím z práce a někdy i stihnu skoro celou 2/2. Ne, že bych ji vyhledával, ale občas je prostě příjemné po celodenním frmolu na ulicích naší matičky Prahy usednout s kouřící kávou, vypnout a jen tupě zírat co zase proti sobě ti lidé na obrazovce mají. Věřím, že takovéhle soudy řešící občansko-právní spory jsou i ve skutečnosti a člověk si tak může udělat představu co jej případně čeká. Původně jsem myslel, že je to plné neherců a tak jsem s úsměvem přecházel některé ,,herecké'' projevy některých. Při podrobnějším prozkoumání jsem však zjistil, že sem tam ten či onen už v lecčemž hrál a o to je pak děsivější jeho výstup před soudkyní Barbarou. Neviděl jsem toho moc, ale přiznám se, že občas jsem byl celkem zvědav, ke komu se ta paní se zavázanýma očima a váhami v ruce ústy soudkyně barbary nakonec nakloní.... Dávám za jedno odročení. * ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

Čestná, drsná a spravedlivá. Soudkyně Barbara. S pomocí hudby od Two steps from hell zastaví každé zlo, které by se mohlo páchat v tomto státě! Silná žena, jež pomocí "poplatků za porušení kázně, v hodnotě 5000" dokáže odřídit celé soudní řízení jen svou autoritou. Tento pořád patří mezi další pecky stanice Bizárov, ovšem vyznačuje se tím, že člověka doopravdy zajímá, co za hnůj a "úchvatné" herecké výkony přijde v dalším díle. Bohužel, komentář je zbytečný. Mnohem lepší je ukázka přímo v komentáři. Tak začínáme! 35letá paní Jana zdědila pozemek po svém otci, který vlastnil studnu. Proti ní stojí její bývalý přítel, který podal žalobu, protože si do studny chodil pro vodu a ona ji zahradila. Soudkyně Barbara poslušně vyslechne obě strany, ovšem kde leží pravda?! Paní Jana tvrdí, že ohrazení pozemku ŽELEZNIČNÍMI PRAŽCI bylo naprosto v pořádku a že přímo to, že jimi obestavěla studnu a kolem to smrdí vůbec nevadí, protože je to její pozemek. Naproti tomu pan přítel, říkejme mu Igor, si stojí za tím, že ve studně byla křišťálová vodička a že starý otecko by jim ji určitě ponechal, zatímco jeho mladá dcerka, zhýčkaná městem, je jenom podvodná svině. Spor se začíná vyhrocovat, padají ostré výroky! "Vždyť ty pražce stejně smrdí jak hovno!" "Však se to říká v hospodě, že seš jen blbá kráva" "Bez tak je to jenom proto, že jsme se rozešli a ty jsi se se mnou nevyspal!" Soudkyně Barbara musí pana Igora krotit! "Uděluji vám pokutu 5000 korun za rušení soudního řízení." "Uděluji vám pokutu 5000 kč za rušení soudního řízení: ještě jednou a budu nucena zrušit soud!" "Pane navrhovateli, chcete abych ukončila soudní líčení? Dostáváte pokutu 5000!" "Děkuji" "NENÍ ZAČ!". Následují předvolání svědků. Paní Pavla, kamarádka Jany, je si se svým přesvědčivým hereckým výkonem jista, že vyhrála Oscara a hrdě konstatuje, že pan Igor může paní Janě vlézt na záda, protože ona má pravdu. Igor však předvolává svého zachránce - Bohouše z hospody! Bohouš se sice vytasí s plánem z roku 1936, ve kterém stojí, že pozemek dříve nepatřil nikomu, ale poté Igora hanebně zradí! Domnívá se totiž, že Igor pouze žárlí, že ho Jana opustila. Poslední svědek, který pomáhal stavět plot, se jen vyjádří v tom smyslu, že pražce vůbec nesmrdí a je to mnohem lepší než plot. SOUDKYNĚ BARBARA ROZHODNE - NEPŘEPÍNEJTE! - BUM, reklama - "Kurňa, co to je? Dnes večer na TV Barrandov"---"Seš jenom blbá kráva!" "A ty nemanželské dítě?" "Cože?" "Nebezpečné vztahy s Honzou Musilem, již zítra večer!" bla bla bla....o 10 minut později. "Soud praví, že paní Jana má pravdu." KONEC POŘADU! Naprostý bizár, totální a unikátní, ale je to sranda sledovat, takže 1* dát musím. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Od soudu si zajdeš koupit párek v rohlíku, vrátíš se a pokusíš se na pobryndaným cáru papíru přečíst, co ti scenárista nacpal do huby. Kolem celýho Barrandova se už dávno začal kroutit časoprostor. Proč ne seriál? Proč jakási fiktivní reality show? Při sledování dosahuje moje konsternace takových hodnot, že s těma blábolama v soudní síni soucitně souhlasim. Herci neherci nepopsatelně komicky kombinují snahu o afektované chování se spisovnou formální mluvou, "soudní síň" vypadá jak papundekl z osmdesátých let a s právním prostorem má soudkyně Bára společný sotva název. Rozsudek vynesen - nechtěná zábava je ovšem na pekelně vysokém levelu! Jeden z těch škvárů, jehož sledování je guilty pleasure tak velikým, že se skoro bojim žaloby za mou nestoudnou potřebu dělat si z Barbary zvukovou kulisu. Obří plus za epizody, v nichž se objevují ostřílenější (ne)herci a posouvaj tu zábavu, někdy zřejmě improvizačně, na level, kde už se dá považovat snad i za záměrnou. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Nakrúcanie prebiehalo v Bratislave v kulisách totožných so slovenskou verziou. (VasylDeBylak)
  • Za jeden natáčecí den se natočí celkem 4 díly. (ČSFD)

Reklama

Reklama