Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1994 čtyři teroristé Ozbrojené islámské skupiny (GIA) unesli letadlo společnosti Air France na letišti v Alžíru s 227 osobami na palubě. Teroristé požadovali osvobození svých spolubojovníků a okamžitý vzlet letadla. Teprve po dlouhých diplomatických vyjednáváních mezi francouzskou a alžírskou vládou a popravě 3 cestujících opustilo letadlo Alžír, muselo však přistát na letišti v Marseilles-Provence, protože nemělo dostatek paliva pro let do Paříže. Film sleduje tři postavy, Thierryho, člena GIGN, Carole Jeanton, ambiciózní technokratku z ministerstva zahraničí, a Yahia Abdallaha, odhodlaného džihádistu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Neubráním se srovnání s United 93 a neubráním se ortelu, že se to Greengrassovu majsrštyku nevyrovná. Ale srovnání se špičkou v oboru snese jen málokdo, Leclerq se svým Assaultem navíc více než obstojně. Dvě linie fungují, dojetí se dostaví, mrazení též, stejně jako napětí, zrychlený tep a nedýchavičnost. Na Leclercqa si dám příště pozor. ()

Andy. 

všechny recenze uživatele

Nechápu zdejší hodnocení, protože něco tak napínavýho jsem dlouho neviděl. Možná je to způsobený tím, že film se zabývá tématem, které mě velice zajímá, ale přesto to nechápu :-). Skvěle zkombinované reálné záběry s natočenými. O samotném zákroku by toho šlo napsat určitě víc než dost. Osobně ho považuju za ne zcela povedený (nechápu například nepoužití flashbangů, či slzného plynu atp, ale předpokládám, že k tomu kluci měli nějakej důvod). Byl však úspěšný a to se počítá. Zm*di umřeli, GIGN ani žádný další civilista nikoliv. Takhle by to mělo vypadat, protože s teroristy se nevyjednává. Je tu velmi zajímavá paralela s útokem Mohameda Meraha, ke kterému nedávno došlo, kde pro mě z nepochopitelného důvodu dost otáleli z útokem. Asi se čím dál více stáváme tak humánními, že se nám to jednou vymstí. Byl bych strašně rád za podobně dobře natočenou rekonstrukci operace Nimrod. Zasvěcení jistě vědí... To by byl teprve nářez! To byly ještě časy, kdy politici měli koule, i když to byly ženy. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Lepšie by spravili, keby z toho spravili hodinový dokument, ako celovečerák veľký fail. Režisér nevie stupňovať napätie, navodiť atmosféru a takisto nepochopil, že divák potrebuje kontakt s postavami. Nič som sa nedozvedel ani o motývoch teroristov, ani o súkromí postáv zo špeciálnych jednotiek, ktoré boli načrtnuté, ale nijak sa nerozvíjali. Škoda, na tak silnej udalosti sa dal postaviť veľmi silný film. 55%. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po počátečních kladných dojmech obrovské zklamání. Pokles v hodnocení byl obrovský, musím bohužel uznat, že zasloužený, poněvadž jsou daleko záživnější filmy v letadle. Napětí, nějaké pořádné překvapení, toho se divák nedočká, což považuji jako jeden z největších záporů. Pár momentů není špatných a dokonce občas i hudba dokázala přesvědčit, ale to je málo na snímek, z kterého by se mohlo vyždímat daleko více... 4/10 = 45% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Alah Akbar vystrelí s papule teroristov častejšie ako náboje zo zbraní a to nieje moc dobre. Príbeh je jednoduchý, ale nudný. Atmosféru to sem tam má, čo je len plus, ale že by bol toto akčný film tak to ani náhodou. Celý film len čumíme na zakempených teroristov v lietadle ako vrieskajú do vysielačky a na koniec aj tak dostanú na hubu. Skratka žiadny moment prekvapenia. Úvod vás síce naladí, ale rovnako ako aj vy, tak asi aj tvorcovia čakali na koniec filmu, pretože sa v druhej tretine nič nestane. Pre mňa nuda, radšej si pustím Wesleyho a jeho prepadnutie vo vzduchu. 50% - 2* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Tento film je založen na skutečných událostech, ke kterým došlo na letu Air France 8969 24. prosince 1994 a sledovalo je v přímém přenosu 21 milionů diváků. [Zdroj: Film Europe] (Krouťák)
  • Unesený Airbus byl po útoku natolik poškozen, že byl vyřazen z provozu. (Caaslav)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama