Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (169)

amirgal odpad!

všechny recenze uživatele

Za devatero horami a devatero řekami v jednom lese žila byla skupinka apoštolů spravedlnosti nového věku, spolu s janem křtitelem (malým záměrně). Někteří utekli, jiní zemřeli, někdo šel do basy ... a ty ostatní, ty ostatní čekala velká budoucnost. Záleželo zejména na tom, jestli měli dobré srdce, dobrý žaludek, byli dost přesvědčiví a měli peníze na letenky ... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

The East bohužiaľ dopláca na angažovanosť tvorcov a snahu predať posolstvo. Batmanglij natočil výborný film, respektíve natočil TO výborne; originálne a ústredné dve mladé herečky sú opäť famózne, ale aspoň pre mňa; záverečné scénky prebíjajú niekoľko predošlých vynikajúcich scén aj snahu Brit Marling. A prečo? Aby bol svet krajší. Naivné. V spomienke ale našťastie zotrvá skôr to pozitívne. 85% ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele

Přitažené za vlasy to je, i když kdo ví, posuzuju ze svého pohledu člověka, který se nikdy aktivně neangažoval, veškerá moje činnosti začíná i končí tříděním odpadu, na druhou stranu jsem si vědoma tolika svinstvech, který dnešní průmysl produkuje a ktere se nam vedome i nevedome dostava do tela, že je mi jistý eko terorismus blizky a takže se mi to libilo, ale ty blbosti s veceri v kazajce ci vzajemné umejvani se v rybnici mi zavani etrémním fanatismem... Proste proc by se eko terorismus nemohl delat z klidu normalniho domu, kde i lidi budou chodit do prace. A hlavne, proc si zrovna barvi vlasy na blond, neni to prece proti tomu byt uplne prirodni bytost ?! :) ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Na čisté čtyři hvězdy to asi není ale tady je i přesto udělím. A to proto kvůli mé slabosti k Brit Marling jak po stránce herecké tak i scénáristické. A druhý důvod, že jsem mohl nahlédnou do mě úplně neznámé problematiky. Každopádně film na zamyšlení a být v kůži Sarah a rozhodovat se kterou cestou se ona sama vydá, bych určitě nechtěl. Slabší 4*. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna příkladný ekolog a už vůbec bych si netroufnul vymezit hranici, kam až lze vlastně v zájmu ekologie zajít a přitom své činy obhájit jako správné a legální. Naštěstí v tomto případě režisér dává proměnou hlavní postavy poměrně srozumitelně najevo, na čí straně by měl divák stát a fandit se dá i kvůli nesnesitelné Patricii Clarkson a její ještě nesnesitelnější firmě snad jen jedné straně. Ta čtvrtá hvězda je hlavně za fantastickou Brit Marling, ta film vytáhla z průměru. Všiml jsem si jí už ve Smrtelných lžích, kde měla jen malou vedlejší roli, tady dostala dostatek prostoru a ukázala, co v ní tříme. Zdatně jí sekundoval i Alexander Skarsgård. Ellen Page trochu v pozadí a dost protivná, ale to ona umí velmi dobře, a byť jí takovou nemusím, tak to leccos vypovídá o jejím hereckém talentu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Filmové natáčení probíhalo výhradně v americkém státě Louisiana v poslední čtvrtině roku 2011 celých 26 dní. (Conspi)
  • Jedná se již o třetí spolupráci režiséra Zala Batmanglije a herečky Brit Marling, který spolu spolupracovali na do té doby všech režisérových počinech. (Itar)

Reklama

Reklama