Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Následek Alžbětiny nepodařené operace doléhá na všechny – nejvíce asi na doktorku Foldynovou, která má pocit, že je nechtěnou strůjkyní neštěstí. Setkání majitele letecké záchranné služby s ředitelem Kaderkou má nečekané následky i pro jeho bratra Thea. Složitá a nevyslovená situace, která vznikla mezi Janderovou bývalou a současnou ženou, stále existuje, stále vytváří potenciální napětí, kterému doktor Jandera ne zcela úspěšně uhýbá. Extrémním případem, v němž záchranná služba zasahuje, je zcela jistě paraglidista, uvízlý ve velké výšce na radiovém vysílači, z něhož se pokusil slétnout. Pozemní záchrana nemá naději, nějakou šanci má jen ta letecká. Pilot Gordon Mádr však opět za letu podlehne žárlivosti a to má už tentokrát na záchrance své následky. Horší následky má Alžbětino neštěstí, ústící do rodinné tragédie, postihující ji, Járu i celou rodinu Janderů. Doktor Mádr spatří něco, co nikdy neměl, a záchranář Neliba s doktorem Janderou projdou zkušeností, jaká se na záchrance stala snad poprvé za celou její existenci. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silná scéna s Ivanou Andrlovou, doktor Jandera jako McGyver a pilot Budař, který nejprve setře paraglajdistu, že si za svou situaci může vlastní hloupostí, aby poté seznal, že na tom není o moc lépe. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Tak takhle jsem se dlouho nepobavila. Hanzlík rozřízne hruď bodnutého kolemjdoucího přímo na ulici kapesním nožem, strčí do něj ruku téměř po loket a hledá díru v srdci, aby ji ucpal. Nad ním na to kouká Vašut, přijede sanitka, saniťák k Hanzlíkovi: "Tak dobrej jako ty... nikdy nebudu!" Bodnutý kolemjdoucí byl bodnut samozřejmě zrovna ve chvíli, kdy s přítelkyní nakupovali snubní prstýnky! Budař při záchraňování paraglidisty schválně krouží na svým domem, kde jeho manželka obcuje s Michalem Dlouhym, pak je patřičně zhrzen a zachová se neprofesionálně - to se neodpouští! Mádr-Kostka/otec Budaře, jak jsem pochopila, pak v domě přihlíží za mléčným sklem ve dveřích kopulaci dvojice Dlouhý-Budařova manželka (nevim, jak se jmenuje) na kulečníkovym stole (!!!) a musím teda říct, že to dost přehrávali. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál Sanitka 2 je všelijaký ( od telenovelových hloupostí po solidní akci ve své době ) ale sedmému dílu dávám pět hvězd za scénu zákroku, kdy Jandera zachrání život mladíkovi, kterému zloděj probodl srdce a on mu zastaví ránu a dá přímou masáž srdce skrz otevřený hrudník. Jakoliv to vypadá sci-fi operace, které se diváci vysmívají, jedná se o filmové zobrazení skutečné akce první pomoci ( akorát v reálu to nebyl nůž zloděje ) , za kterou byl oceněn Mudr. Peter Ziman, který si při tom zásahu zahrál chlapíka v černých brýlých, který Janderovi radí aby to nedělal. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jeden z nejlepších dílů díky super případu záchrany muže na ulici bodnutému do srdce. Dalším případem je paraglajdista, ale hlavním a velmi smutným případem je okradnutí Alžběty, která díky tomu zahyne. Dění kolem Gordona je nic moc, prostě nevěrná manželka je prostě problém. Lehce nadprůměrný díl. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Autobus MHD, který lze vidět ke konci dílu, je vůz 4063, zvaný Mazlik, vyrobený roku 2003, jezdící do roku 2019 u DPP a od května 2020 ho vlastní soukromý majitel. (JLanovkar)
  • Ve scéně, kdy Josef Neliba (Marek Vašut) a Vojtěch Jandra (Jaromír Hanzlík) zachraňují muže na ulici po bodnutí zlodějem, zaparkuje Josef svou novou Corvettu asi půl metrů od obrubníku, avšak v další scéně je již Corvetta zaparkovaná tesně u obrubníku. (klojM)

Reklama

Reklama