Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

No tohle nemyslí vážně? Sanitka alias Ordinace v růžové zahradě, Pojišťovna štěstí a Cesty domů???? A ty stupidní melodie při každé činohře, to se fakt nedalo vydržet. O dědku Mádrovi a Janderovi už ani nemluvím. Takový SHIT a takový humbuk kolem toho! Zlaté seriály z komunistické éry. Po prvním dílu říkám: "Již nikdy více další díl!" ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Z původní lehkonohé víly se stala stará bába, která si kecla na svoji tlustou zadnici. Trapná pididramátka, která se primárně točí kolem sexu, nebo alespoň toho, kdo s kým, kdy a proč. Esence toho nejhoršího, co se potácí kolem bludného kamene všech telenovel, si reklamní režisér (kdeže jsou ty doby, kdy točil filmy?) Renč spletl do tlustého biče a mával tímto kostrbatým lejnem, až se divák bojí, kdy se stárnoucí herecké hvězdy obnaží a jmou se kopulovat před kamerou. Bartákova hudba za něco stojí jen v těch okamžicích, kdy ji ukradl bratrům Ormům. ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

V tomto seriálovém paskvilu nevidím nic jiného než poslední křeč naštěstí již bývalého vedení České televize - scénář na úrovni Ordinací v růžových zahradách obohacený o punc "světáckosti" nebezpečně hraničící s porevolučním filmovým panoptikem, naprosto bezradná práce se střihem a kamerou a stejně tak bezradní herci... A výběr dějových motivů raději ponechán bez komentáře, protože se mi někdy z toho, co se nám snaží seriál naládovat do hlavy zvedá kufr. Nevím zda to byl záměr, ale je určitě dobrý tah postavit tento nevzhledný relikt po bok prvních děl dvořákovských kreativních skupin (Cirkus Bukowsky, České století) a v ostrém kontrastu tak ukázat, jak nutná byka pronikavá změna organizace dramatické tvorby, i to, že se co se týče prvních vlaštovek stoprocentně osvědčila. ()

oondra 

všechny recenze uživatele

Filipe, Filipe tys to zase pěkně zmatlal!! Bylo by lepší kdybys pořád točil reklamy na Besip, tam jen shit trvá jenom 20 vteřin!! Velké zklamaní, na Sanitku jsem se těšil, ale bohužel scénář a režie zůstaly za očekáváním. To samé platí o hereckých výkonech!! A to bohužel nemluvím o romovi z lesa nebo paní co se diví, že volala záchranku a ne popeláře ale i o některých větších jménech, které vypadají přímo směšně! Ten kdo dělal výpravu by si měl dát pořádnou facku!! Jako vážně v jednom výjezdu skáču z jednoho konce Prahy na druhý? Asi máme v Praze málo míst... Z nostalgie je to za hvězdičku. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tomuto seriálu uškodila masivní reklama, vzbuzující velká očekávání, která se podle mnohých nesplnila. Dnešní divák má možnost srovnání jednak s původním seriálem a taky s tématicky podobnými špičkovými zahraničními seriály, kterým se snaží tvůrci vyrovnat. Já bych to v naší současné domácí seriálové televizní produkci viděla na lepší průměr. Pominu-li časové nesrovnalosti, tak mám malé výhrady k hereckému obsazení. Václav Jiráček mi v roli Janderova syna příliš připomíná heparinového vraha z filmu Hodinu nevíš. Mohli ho pro odlišení aspoň ostříhat. Taky paní Havlovou mám problém zařadit mezi běžné herce, ale nesouvisí to s jejím hereckým výkonem. Jsem tolerantní, jsme ve čtvrtině, tak uvidím, co bude dál.Po shlédnutí celého seriálu musím poněkud zkorigovat svůj původní názor na tento počin české televize. Dodatečně doceňuji jak jeho dynamiku, tak i to, že se tvůrci nesnažili kopírovat zahraniční tvorbu a vyhnuli se i laciné podbízivosti a stupiditě mnohých současných seriálů. Zaujal mne a pobavil, na každý díl jsem se těšila a dokonce jsem začala paní Havlovou vnímat zase jako herečku. Věřím, že nezapadne a časem si získá další diváky. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • První díl Sanitky 2 sledovalo skoro půldruhého milionu diváků. (hippyman)
  • V dnešní době není v Praze na každý výjezd automaticky posílán lékař tak, jak je to zobrazeno v seriálu. (Chufu)
  • V 6. epizodě hlásí při výjezdu k pacientce pošťačka adresu Kaprovská 8/180 a na dispečinku sestra omylem zaznamená ulici Kaprovskou 180/8. Dle označování orientačních a popisných čísel v Praze je však správné označení na domě 180/8, viz čas 25:25. (Kirman)

Reklama

Reklama