Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jojo, tak ještě že maj šíbři v četečku zase vejvar za ty pepečka. Ale já to chápu, voni ti naši údmělci přece vždycky trpěli bídou a prachy na kultůru nejsou, že... . . . Jedna hvězda tedy za to, že opravdových sraček plodí naše >veřejnostádní< a ty naše tévé okolo kolem a kolem dávno víc a že si naše hvězdy národní zase aspoň trochu polepšily, hlavně paní exprezidentová bude mít zase nějaký drobný na kosmetiku a zlatá Zlata na nový šmuky. Jinak je to želkultuře naší zase jen další šašskotelevizácký stádumilný šmé. Při setkání s postavami jsem se málem udělal a jak to budou dělat dál už mě zase ale fak nezajímá. Když tak si zavolám nějaký ty emergencí! Tak zachraň se kdo můžeš a stádu zdar! - - - P.S. A Budaři, ty alternatívče jeden, probuď se, stává se z tebe karikatura čudlárenské plytkosti!!! - - - P.P.S. A hahaha, slyšet z tlamky nejmenované pražské čudly mistra V. že v "...jůesej se musí makat..." působí jak slovo (z)boží. Ještě že Bůh není a v USA by tyhle naše artistický party někde v béčkových produkcích nejspíš pochcípaly hlady... - - - P.P.P.S. A slyšel jsem, že když Renč lezl ze sanitky, šlápl do hovna a tak si bude kupovat větrolet. Ale to jsou už asi jen nějaké bulvární plky, že... Howgh. - - - - - (Poprvé a nejspíš i naposledy - to si raděj budu číst postřehy zdeuživatele Dobytka, aha, ale on se na to po třetí epissodě taky vysral - doslova protrpěn pouhodlouhý první díl, hodnocení 854., komentář zde rozmrzelý jako stýčtyřicátýsedmý - 14.10.2013) ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Podle ty hate wave jsem to cekal mnohem horsi. Minusem je urcita bulvarnost co do volby zapletek, cernobilost, hodne placaty charaktery a maximalni predvidatelnost. Vetsina postav je ale relativne sympaticka, fortel to ma taky, navic potesi i relativni blizkost k puvodnimu serialu, trebaze by to slo oznacit i za mirny plagiatorstvi. Hazeni odpadama kazdopadne tradicne zavani snobstvim a zaroven neznalosti puvodniho serialu + dalsich zanrovek tohohle typu. Ony totiz na tom byli na E. R. a v CHicago Hope v mnoha ohledech podobne. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po příběhové stránce jde skoro až o další klon odpadové Ordinace v růžové zahradě, jen v dosti nablýskanějším a akčnějším pojetí, v němž hvězdní herci nemají ani moc co hrát. A s tímto scenáristickým mišmašem si bohužel neví moc rady ani sám Renč. Jistota v akčních sekvencích se mu sice odepřít nedá a v některých scénách umí vyvolat ten správný pocit intenzity a napětí (Janderova záchrana pobodaného muže na ulici těžce vládne). Také slušné kamerové nápady a výtečná práce se střihem vyčnívající nad tuzemskou konkurencí mluví v Renčův prospěch a je poznat, že na všemožné záchranářské kousky zbylo zkrátka v kasičce České televize hodně peněz. Jenže jinak si se scénářem a křečovitými dialog neví moc rady a kdykoliv mají postavy něco řešit, tak je zle a seriál se tak mnohdy potácí na hraně nechtěné parodie a ani ty šťouchance do současné společenské situace mu příliš nepomáhají. Kapitální průser ala nové Nemocnice na kraji města se sice nekoná, zase tolik ovšem k další ostudě jedničce nechybělo. ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je zase vrchol. Bohužel jsem měl možnost vidět nějaký díl. Lituju toho a ještě litovat dlouho budu. Cikán podřžíne v lese krk cikánce, teče ji krev z krřní tepny. Nic zvláštního. Zvláštní je to, že ona ještě po půl hodině žije, protože cikán volá záchranku, než se idiot vyžvaní a než Zlata Adamovská to pochopí, uběhne 5 minut. Než se saniťáci rozhoupaj, další dvě minuty. Jedou v klidu, po cestě si ještě povídají, za jízdy se na sebe smějí, dívají se na sebe. Když dorazí na místo, kde sevezme, tu se vezme - novinář na motorce. Ten se stačí ještě předjet a ryyyychle běží fotit ještě nezheblou cikánku, která už dobrých 6 minut krvací z krční tepny a tsále je při smyslech a mluví. Cikán se dá na útěk a saniťáci se domluví, že si zahraji na policisty a zločince dopadnou. Než se ale rozhodne kdo, uběhne minimálně půl minuty. Cikán má samozřejmě náskok. Ale ten mladý saniťák je snad syn pana Zátopka a za 5 vteřin už vidíte, jak cikán leží na zemi a saniťák ho hrdinsky spacifikovává. Ale to že cikán měl u sebe nůž, kterým podřízl krk své běhně, to už asi nehraje roli. Takže pokud to shrnu a vžiju se do reality, tak 6 minut dojezd na mist je asi dost. Samozřejmě záleží na podmínkách provozu a pod. Ale pokud vezmu zdržování, které jsem viděl, salo by se to zkrátit na 3 minuty. Ten novinář tam, se to dozvěděl jak? Byl na školení u CIA nebo co? Nebo pracoval pro NOVU :-) (podrobnosti na tn.cz) A ten hrdinský saniťák...netrvdím, že nikdo takový neexistuje, ale jedno je jasné. Cikán pokud utíká, je už nepolapitelný. Pokud je polapen, tak na 100% použije cigoš kudlu. To znamená že na 90% bude saniťák zraněný. A Vašut odsouzen, za to, že vůbec si dovolil vyslovit v seriálu slovo "cikán", za rasovou urážku. Podrtženo sečteno, ten seriál je odpad. Urážka zachranářů a nebo naivita tvůrců......cože? Tvůrců???.... ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Vážím si práce záchranářů, proto takto hodnotím. Kdyby pan Renč natočil hraný dokument o jednotlivých případech, bylo by to asi zajímavější. Myslím, že by to dokázal, takto z toho vyšla bohužel slátanina za mnoho peněz. Původní seriál byl zdlouhavý a polopatický, tento nevyvážený a překombinovaný. Do žádné postavy člověk nedokázal pořádně proniknout a záchranářské akce byly často nedotažené. Kvantita na úkor kvality. A ta stálá důstojná póza paní Havlové?! Škoda. Takže nakonec jsem se dívala pouze dle vzoru cimrmanovců, ze zvědavosti, jestli příští díl bude stejně tak špatný jako minulý. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Některé scény byly snímány i na mobilní telefon s vysokým rozlišením, aby akce dostala bezprostřednější, téměř dokumentární ráz. [Zdroj: MF DNES] (hippyman)
  • V 6. epizodě hlásí při výjezdu k pacientce pošťačka adresu Kaprovská 8/180 a na dispečinku sestra omylem zaznamená ulici Kaprovskou 180/8. Dle označování orientačních a popisných čísel v Praze je však správné označení na domě 180/8, viz čas 25:25. (Kirman)
  • Natáčení probíhalo i přímo v sídle MF DNES, které tak dostalo dočasně háv bulvárního deníku "Terč". [Zdroj: MF DNES] (hippyman)

Reklama

Reklama