Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Malkovich v roli muže, který miloval lehkovážné hrátky s láskou. Americký snímek režiséra Stephena Frearse z roku 1988 je v pořadí třetí adaptací známého francouzského románu Choderlose de Laclose z konce 18. století (počítáme-li i málo známou japonskou verzi z roku 1978). Příběh vikomta Valmonta a jeho lehkovážných hrátek s láskou inspiroval na konci 80. let i režiséra Miloše Formana a ještě dříve v roce 1959 francouzského režiséra Rogera Vadima, který natočil stejnojmenný snímek s Gérardem Philipem v hlavní roli. John Malkovich v roli Valmonta se pustí do hry plné exaltované vášně s nevinnou paní de Tourvel. Píše jí dopisy a nevynechá jedinou příležitost k vyznání lásky. Nechce však skutečný cit, ale pouze svést kouzelnou ženu. Do krutého plánu navíc vstupuje i protřelá markýza de Merteuil. Nikdo z trojice netuší, pro koho se nakonec stane pohrávání se sexem a láskou osudné. V dalších rolích zazáří Glenn Closeová a Michelle Pfeifferová. Snímek byl oceněn třemi Oscary za scénář, výpravu a kostýmy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (267)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem se ( jako valná většina z vás ) pouštět do srovnávání tohoto Frearsova snímku s Formanovým Valmontem ( už pouze kvůli faktu, že oba přistoupili k látce rozdílně), ale nakonec jsem se tomu neubránil :o) Důvod proč Frears ( u mě ) poráží Formana je jednoznačný. JOHN MALKOVICH jako vikont Valmont poráží Colina Firtha na plné čáře! Zatímco John je zde více než důstojným soupeřem pro EXCELENTNÍ Glen Close, tak Formanův snímek " odtáhla " pouze ÚŽASNĚ intrikující Annette Bening. Colin oproti Johnovi působí téměř směšně. Co se týče výpravy, kamery, kostýmů....jsou oba snímky srovnatelné ( myšleno tím na velmi vysoké úrovni ). Řekl bych ( díky Pištěkovi a Ondříčkovi ), že zde Formanův Valmont má i nepatrně navrch. Výsledný resultát : 5:4 pro Frearse! p.s. a potom, že se neubráním tomu srovnání, pcha :o) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Intriky a vášně na šlechtických sídlech. Více sexuálnější, více propracovaný, se silnějším zakončením, ale bohužel také o poznání nudnější film než Formanův Valmont. Mladičká Uma Thurman je sladká, Malkovich, Pfeifferová i "Cruella" Closeová zase skvěle hrající. A "Neo" Reeves zatím hraje druhé housle. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=FbB2oBlP2uI ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Tuto variantu som zhliadla az teraz, hodne opozdene, ked som si dala minimaraton Znamosti (Cruel a na to Dangerous). Volajte ma ignorantom, teenverzia sa mi pacila viac. Ano, kostymi su skvele, o hercoch snad ani pisat nemusim ( i ked si neodpustim podotknut ze az v tomto filme som pochopila preco su Uma a Keanu vseobecne povazovani za krasnych). Bavilo ma vnimat spolocne repliky a pozorovat, ako je dejovo novodoba verzia prisposobena aktualnosti. V kazdom pripade, vadil mi Malkovich. Ze je diabolsky, nie je pochyb, ale diabolsky zvodny? Nemyslim. Mozno aj preto som v tejto verzii ani nejak nepochopila, cim ze si to k sebe Pfeiffer priputal... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Choderlos de Laclos psal svůj román jako kritiku šlechty své doby. Kdyby knihu napsal třeba současný autor, ptal bych se: proč to tak činčat? Dovedu si představit zajímavější příběh ze současnosti, kde by sex, zrada a pomsta vyjímaly možná líp. Ale zase je to lepší pro film - kdyby nebyl reflexí spisovatelovy současnosti, který věděl, o čem píše, zaujal by mě míň. Pro mě jsou tyhle příběhy o "historických intrikách" spíše stereotypní prodlouženou rukou ženské červenoknihovnové četby. Je mi líto. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Nebezpečné známosti jsem četl, viděl dvakrát na divadle a viděl Valmonta, část Velice nebezpečných známostí a nyní i tento film. Musím říct, že tenhle film patří určitě k těm lepším verzím. Intriky, lži, pomluvy, zkaženost šlechty, boj dobra se zlem, všechno je tu krásně zachyceno a zahráno. Proti castingu nemám nejmenších námitek. Nikdy bych si nepomyslel, že se v jednom, nota bene historickém, filmu potká Close, Malchovich, Pfeiffer, Reeves a Thurman, pět naprosto odlišných hereckých typů, ale je fakt, že všichni hrají excelentně. Close je úžasná mrcha, Malchovichovým svůdným pohledům opravdu žádná žena nemůže odolat, proměna Michelle Pfeiffer z nábožné poctivé ženy ve škemrající trosku je dechberoucí a Reeves s Thurmanovou jsou krásně naivní. A navíc ten skvělý poslední záběr. Ano, i já si myslím, že Forman byl překonán.. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (11)

  • Po tomto filmu se Uma Thurman zděsila, když zjistila, že je pokládána za sexysymbol. Načas opustila USA a řadu rolí odmítla jen proto, že předpokládaly půvabný vzhled. (Aknah)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama