Reklama

Reklama

Špína Londýna

  • Velká Británie Dirty Pretty Things (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vystudovaný lékař Okwe (Chiwetel Ejiofor) je nigerijský přistěhovalec, který v Londýně pracuje jako taxikář a noční vrátný v hotelu. Přesto živoří na hranici chudoby. Sdílí pokoj s tureckou uprchlicí Senay (Audrey Tautou), která si v hotelu přivydělává jako pokojská. Coby nelegální přistěhovalci žijí Okwe a Senay v neustálém strachu z vyhoštění. Jednou v noci zatelefonuje Okwemu na recepci prostitutka Juliette (Sophie Okonedová) a požádá ho, aby se podíval na rozbitý záchod, kde na něj v ucpané míse čeká děsivý objev. Okwe to nahlásí řediteli Sneakymu (Sergi Lopez), který ho vydírá, aby mlčel. Okwe brzy odhalí centrum pochybné podnikatelské činnosti, což ho uvrhne do prohnilého londýnského podsvětí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu nevěrohodný film,který si manipulativně pohrává s divákovými city a využívá myšlenkových stereotypů publika.Audrey Tautou je jako hlavní hvězdný tahák vyloženě špatná a jiní herci většinou průměrní.Režie je nevýrazná,za zmínku stojí snad jen kamera a hudba a to je na dobrý film trochu málo... Celkový dojem 40%. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem sice úplně nevěděl, o co režisérovi jde, ale zhruba v polovině filmu se to zlomí a začíná napínavá, depresivní podívaná s jedním velmi chytrým nápadem a úžasným koncem. Audrey Tautou není holka jednoho výrazu, nýbrž jedna z nejlepších hereček současnosti. To, že její výkony někdo neustále porovnává s úplně odlišnou Amélii, je vcelku jeho problém; Tautou v tomhle filmu prostě NENÍ Amélií, ale uprchlicí z Turecka a já nemám důvod jí tuto roli nevěřit. Se Špínou Londýna mám jiný problém. Anglii mám totiž moc rád a tak si pořád nějak nechci připustit, že londýnské podsvětí je skutečně plné nelegálních přistěhovalců, obchodníků s lidskými orgány, hororových hotelů a záchodů, ucpaných lidským srdcem. I když... ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a originální film, ale místy to Frears přehání s patosem a vykreslováním světa obklopující přistěhovalce v příliš jednoznačném, negativním duchu. Stejně tak jako všichni emigranti nejsou andílci (jako v tomto filmu), nejsou ani obyvatelé země, do které se emigranti dostanou, bezcitné hyeny, které je pouze zneužívají. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, příběh je určitě zajímavý, herci nijak neoslňují, ale ani nezklamou, ale mně osobně trochu vadila černobílost postav. Přistěhovalci jsou jen ti kladní a zneužívaní chudáci (tím neříkám, že nejsou) a běžní londýňané jsou zase veskrze špatní. Ale jako zamyšlení nad imigrační politikou a snižováním lidské důstojnosti určitě tojí Špína Londýna za zhlédnutí. Konec mě potěšil.3,5* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me zklamalo. Jsou tu dva hlavni problemy. Takova syrova realisticka kamera, ktera mi ale moc nesedla a cely to kuli ni pusobi tak nejak chladne a odtazite a ani mi pak nejak zvlast nezalezelo na postavach. Druhej problem je samotnej pribeh. Zacatek se srdcem sice pusobil dojmem, ze tu je pouze na efekt, ale sliboval mnohe. Bohuzel se z toho pak vyklubala takova nemastna neslana romantika, do toho nejaka kritika spolecnosti a jak to maj pristehovalci tezky a do toho jeste thriller o nelegalnim obchodu s organama. Navic je to cely podany takovou dost jednoduchou formou, navic bez nejaky gradace napeti, film nic moc nevysvetluje a proste sem neveril, ze by to takle mohlo v klidu prochazet. No a kuli tomuhle vsemu, i pres to, ze ma film jen 90 minut, jsem se misty docela nudil a hlavne me to proste moc nezajimalo, co se stane dal. Aspon, ze tu jsou kvalitni herci, ktery ale zase nemaj dostatek prostoru neco vetsiho rozehrat, nicmene Chiwetel Ejiofor je fajn, i kdyz jeho postava je dost neverohodna a Audrey Tautou svoji prvni anglicky mluvenou roli zvladla docela solidne, akorat ma fakt srandovni prizvuk a kolikrat si a nutno rict, ze zbytecne, hraje na nejakou roztomilou holcicku. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • První role, ve které Audrey Tautou mluví anglicky. (ČSFD)
  • Okrem angličtiny zaznie vo filme španielsky, francúzsky i somálsky jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno