Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Letadlo se čtyřiapadesáti cestujícími na palubě ze zřítí přímo před malým gaunerem Berniem LaPlantem (Dustin Hoffman). Coby první osoba, která se ocitla na chaotickém místě nehody, bez váhání nasadí svůj život a zachrání všechny lidi z havarovaného letadla. Protože mu však životní zkušenost velí zbytečně na sebe neupozorňovat, raději se z místa neštěstí vytratí do deštivé noci. Mezi zachráněnými je také ctižádostivá televizní reportérka Gale Gayleyová (Geena Davisová), která chce získat prvotřídní reportáž zjištěním totožnosti neznámého "Anděla letu 104". Je vypsána odměna jeden milion dolarů. Bernie však svoji šanci zmešká. Ocitne se ve vězení a jeho roli převezme bezdomovec John Bubber (Andy Garcia), jemuž Bernie celou záchrannou akci vylíčil. Zdrcený LaPlante ve vězení sleduje Bubberovu hvězdnou kariéru. Po propuštění se zkouší o peníze přihlásit, ale nikdo jeho historce nevěří. V dramatickém závěru dojde ke konfrontaci skutečného i fiktivního zachránce na římse luxusního hotelu. (Cinemax)

(více)

Recenze (125)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Amerika se vším všudy. Média, realita a touha mít hrdinu. Frears dostal velkou šanci předvést co umí s velmi dobrými herci a zajímavým tématem, které se opakuje prakticky každý rok za oceánem v země (ne)svobody. Krom toho jde i o jeden z posledních kvalitních snímků Geeny Davis. Škoda, že ta holka prakticky zmizela z filmového světa, ale je tady opravdu dost dobrých herců i v menších rolích. Pěkná podívaná s dobrým tempem. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Solidní příběh o mediální manipulaci, o pokrytectví, o tom jak velmi se realita hrdinství může lišit od zažitého obrazu, a taky o tom, jak těžko se nám překonávají zažitá schemata. Dustin Hoffman je jako vždy skvělý, ale nějak jsem se nedokázal zbavit pocitu, že je víc Dustinem Hoffmanem než kdy jindy. Ani příběh sám na mě nepůsobil tak silně, jak jsem čekal, nebo spíš doufal. Na druhou stranu, není tu nic, co mi vadilo natolik, aby to rušilo a stálo za zmínku. Takže ano, přijemná podívaná, zábavná i když místy poněkud hořce, ale pokud si budu chtít někdy zokapovat něco s Dustinem, asi si vyberu něco jiného. ()

Reklama

walsidal 

všechny recenze uživatele

Na začátku 90.let měla Geena Davis skutečně hvězdné období. Po té, kdy se Susan Sarandon vytvořila titulní roli ve filmu „Thelma a Luisa“, dnes už klasice světové kinematografie, hrála s Tomem Hanksem ve „Velkém vítězství“ a ve stejném roce také s Dustinem Hoffmanem a Andym Garciou ve filmu „Hrdina proti své vůli”, kde si zahrála novinářku, jíž při letecké havárii zachrání život neznámý zachránce, kterého se snaží vypátrat. Hrdina proti své vůli je sice nenáročná komedie, ale vtipnou formou ukazuje sílu mediálního světa, který dokáže vytvářet padouchy i hrdiny. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Prepalena komedie strizena dramatem o prostackovi, ktery se pohybuje mezi nouzi a veznici. V jedne z nejhorsich zivotnich chvil na nej spadne dopravni letoun z nebe, a i pres sve zivotni kredo nabidne pomocnou ruku prezivsim a s tim se odviji medialni slet s vice ci mene bizarnimi situacemi. Nastesti se hlavni role chytil (Dustin Hoffman) a cely snimek nepusobi az tak klisovite ci dokonce na prvni pohled predvidatelne hloupe. Sila medii je neuprosna. 55% ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Brilantní snímek, který nádherně ukazuje, že i obyčejný člověk se může v kritické situaci stát hrdinou, a především pak jak současnou společnost snadno ovlivňují média.. Samozřejmě i tento film má své mouchy, ale všechno dokonale zakryje svým tradičně perfekcionistickým výkonem mistr Dustin Hoffman... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Pôvodný pracovný názov filmu bol Hero and a Half, no nakoniec musel byť zmenený kvôli podobnosti so snímkou Cop & 1/2 (1993). (m.a.t.o.)
  • Slovo "fuck" a jeho deriváty zaznejú 11-krát, čo je na film s ratingom PG-13 veľmi nezvyčajné. (m.a.t.o.)
  • Meno Chevyho Chasa (Deke) nemohlo byť uvedené v záverečných titulkoch kvôli tomu, že v čase vydania filmu bol zmluvne viazaný so štúdiom Warner Brothers. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama