Reklama

Reklama

Útok dvojhlavého žraloka

  • Česko Žraločí mutanti (více)
Trailer

Obsahy(1)

Výpravný zvířecí horor ve stylu filmů Čelisti a Útok z hlubin.
Poté, co je jejich loď potopena zmutovaným dvouhlavým žralokem, najdou přeživší úkryt na opuštěném korálovém ostrově. Skryté místo v moři ale začne brzy sužovat silné zemětřesení a dvojité čelisti krvelačné příšery se nezadržitelně blíží... (Řitka video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dvouhlavý žralok hlasí nástup na otevřené moře! A spolu s ním parta vnadných studentek v bikinách. Jejich profesor a studenti z pochopitelných důvodů neměli po jejich boku zhola čím oslnit. Neoslní ani triky. Film láká na bujné poprsí, na herecké výkony to určitě není, dvojice Brooke Hogan & Carmen Electra. A když to tak vezmu, je jich pro tenhle film škoda, ale současně jsou tím hlavním, co slabě zrežírovaný film dokáže udržet nad hladinou a nejen nad tou vodní. Pod ní se ostatně podíváme také nejednou. Brázdí si to pod ní bizarně vyhlížející žralok s tělesnou anomálií, který je legračně naanimovaný, útočící v nepravidelných intervalech na početnou posádku lodi, která se hned v úvodu musí nouzově vylodit na neznámém atolu. Film však s počátečním útokem žraloka dost otálí, což je dost překvapivé vzhledem k tomu, že v nabídce toho nemá až tak mnoho. První útok přijde zhruba po celkem zdlouhavé půlhodině plné debilního divení studentů, kteří podle jejich ještě debilnějších reakcí a otázek, nejspíše studovali zvláštní školu. Překotná sláva to není ani s útoky žraloka, které se sice postupem času vrší, ale jsou z hlediska kamery dost nešťastně zabírané a technicky celkem nezvládnuté, ačkoliv krevních konzerv bylo k dispozici dost. Chybí jim řemeslná zručnost, větší údernost a s tím spojené elementární napětí a také určitý moment překvapení. Úmrtí probíhají vždy různě. Většinou jsou až bizarní. Byla při nich dobře znatelná disproporce žraloka. Pod hladinou se jevil o dost menší, než když se nad ní vynořil, kde z něj najednou málem byl Moby Dick. Dialogy byly opravdu na té nejnižší možné úrovni a zcela neposlouchatelné. Dabing jméno jejich profesora vyslovoval "Babiš". A aby film dostal ty správné grády a mimořádně bizarní rozměr, musel by se na atolu slunit náš ministr financí a následně být predátorovi předhozen. Vzhledem k tomu, že nic takového ve filmu k vidění není, tak se nabízí otázka, čím chce tenhle žalostně zrežírovaný, a pokud jde o námět, stokrát přežvýkaný produkt v ubohoučkém trikovém provedení, vlastně zaujmout. Kromě dívek, které to prakticky dají do bikin, některé si troufnou i dál, se tady nic kvalitního nevyskytuje. Od dob "Čelistí" se žralok objevil ve filmech v mnoha podobách, avšak se sestupnou tendencí. Tentokrát je to však ještě větší soda, než se čekalo. Koho nesežere žralok, může si zatipovat, která z dívek se chlubí silikonovým poprsím a kterou příroda štědře obdařila. Vyplatí se to. Jistotu silikonů máte jen u Carmen Electra. I když u Asylum, není nic nemožné ani jisté, a už vůbec ne dost absurdní. Pozitivně hodnotím Brooke Hogan a dívčí sestavu kolem ní, několik dobrých nápadů, včetně explozivního finálového zúčtování. 40% ()

PinokKio odpad!

všechny recenze uživatele

Víc hlav víc ví, což se o tomhle žraloku lačném po tučném soustu asi říct nedá. Ale zase to zvyšuje jeho apetit po tupých studentkách, uplakaném profesorovi a natřásající se Carmen Elektře. A jako dezertík ukusuje po částech z korálového ostrova, kde režisér nechal pást se velké ztroskotané stádo koz (nebo spíše spoustu velkých koz), takže se bylo alespoň na co dívat .. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmov o vraždiacich žralokoch som už videl veľmi veľa a stále ma to ešte baví. Rád objavujem nové snímky, kde títo morskí predátori nemilosrdne masakrajú ľudí. Najlepšie sú samozrejme Spielbergove "Čeľuste" z roku 1975. No nepohrdol som ani ďalšími dielmi tejto série. Videl som už aj všeliakých mega žralokov, zmutovaných žralokov a dokonca viaceré žraločie tornáda, kde doslova títo dravci padali z neba. Včera som mal možnosť zoznámiť sa s piesočnými žralokmi. No a dnes som si doprial ďalší vskutku raritný "Útok dvojhlavého žraloka". Bol to lacný, nízkorozpočtový brak s mizernými hercami, stupidným scenárom, podradnou réžiou a totálne úbohými filmovými trikmi. Ale aspoň som si týmto americkým béčkovým snímkom, z produckie spoločnosti Asylum, zasa trocha viac rozšíril svoje filmové žraločie obzory. * ()

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Efekty od studia Asylum jsou skvostné, fanoušci je miluji a těší se na ně. Ovšem scéna z tohoto filmu, kdy žralok pod vodou útočí a zuřivě se zakusuje do dětské gumové panenky, je převratná a měla by vejít do dějin filmových efektů (zisk Oskara?). Znalci nemohou ocenit jinak, než plným počtem - 100 %. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Některé filmy jsou tak dementní až jsou geniální, ale některé jdou dál a z té nechtěné geniality kloužou ladně na vyšší level demence... Aneb-pokud dvouhlavý žralok velký jako nákladní vagón žere nohy holkám stojícím po pás ve vodě a je přitom celý pod hladinou-něco je špatně.. Jedna hvězda za to, že jsem se tomu mohl smát(né "vtipnosti" toho filmu ale prostě jen-škodolibě-jeho ubohosti). ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo na Florida Keys. (Terva)
  • Když se Kate (Brooke Hogan) a Kirsten (Corinne Nobili) vrátí do vesnice a profesor Babish (Charlie O'Connell) zavelí k dalšímu průzkumu, mihne se v záběru cyklista, který by na opuštěném ostrově neměl co pohledávat. (L_O_U_S)
  • Hlavy žraloka měly být původně spojené. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama