Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (241)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch hezkých záběrů oceánů a živočichů kolem, byl by ten film nejspíš nekoukatelný a tak o 30 minut kratší. Příběhově je to totiž příšerná břečka a dramaturgicky něco tak odpornýho, že divákovi nad tím zůstává rozum stát. Stejně tak nad tou manikúrou, kterou Brooke Shields během let na ostrově má. Kdyby si kamera ohlídala alespoň takovou elementární věc. Je to dost úchylný a pocitově šíleně dlouhý. Od odpadu to zachraňuje jen ta příroda. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dospívání, zamilování se a objevování vlastní sexuality dvou ztroskotaných dětí na pustém ostrově si opravdu nehraje na realistický "survival", je to naivní kýčovitá červená knihovna z tropického ráje (kde je při tom pozorují zvířátka). Kvůli nechtěnému nostalgickému kouzlu (kazeta z videopůjčovny, nadšená mamka) a idylickému prostředí mne film bavil i dnes, aniž bych se trápil vypočítáváním nesmyslů (jako třeba bezvadné líčení vymydlené 14leté Brooke – a přilepené vlasy přes prsa :-)), takže bez uzardění nadhodnotím. ()

Reklama

Everyone 

všechny recenze uživatele

Krásná kamera z prostředí, které je snem pro každého, kdo je beznadějný romantik, nebo pro ty, co by celý den rádi běhali po ostrově s prokrvenými pohlavními orgány a i pro naivky, kteří se domnívají, že nikdy nebudou potřebovat pomoc - třeba zubaře nebo acylpyrin. Výlet ve snu , ale i na dovolenou parádní. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Krásný, smutný, dojemný, ale i moc hezky romantický film, který je dnes už naprostou klasikou, a tady je zjevně podhodnocen. Viděl jsem ho teď po asi dvaceti letech a musím říct, ach ta nostalgie.. Já tomu prostě musím dát hodně hvězd, Broke je nádherná a příběh moc zajímavý, dle mého i lepší než ten Robinsonův...80% ()

katrk 

všechny recenze uživatele

Ja to vidím tak, že ta kritizovaná naivita a blbost je páteř filmu. Řekla bych, že pojmy romantika a zamilovanost - tj. bezdůvodnost - se dají přeložit jako naivita a blbost a najednou jsou to negativa. Tyhle osmdesátkový filmy, taková krásná klasika, co na tom chápat. Kdo hledá, najde,záleží jestli hledáš zápory nebo klady. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra proběha 20. června 1980 v New Yorku (USA). (ČSFD)
  • V nahých scénach museli herečku Brooke Shields (Emmeline) nahradiť dvojníčkou aj preto, lebo mala sotva štrnásť rokov a zákony to nedovoľovali. Všetky jej nahé scény natočila 32-ročná koordinátorka kaskadérov Kathy Troutt. (Raccoon.city)
  • Christopher Atkins Bomann (Richard) bol vybraný do filmu na kástingu z dvetisíc adeptov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama