Reklama

Reklama

Desetiletá Charlie se od narození s rodiči (Zac Efron a Sydney Lemmon) neustále stěhuje z místa na místo. Nomádský způsob života ji neskutečně rozčiluje, ale rodiče netuší, jak jinak ji ochránit. Charlie je totiž „jiná“. K zapalování věcí nepotřebuje sirky ani zapalovač, stačí, když se rozhodne, že mají hořet. Horší je, že svou schopnost nedokáže úplně ovládat, a když je rozhozená, může být sobě a svému okolí pořádně nebezpečná. Tajná vládní agentura, která se specializuje na vyhledávání a ovládání podobně mimořádných lidí, po Charlie samozřejmě jde, a to je důvod, proč rodina permanentně utíká. Stačí jeden malý incident a Charlie se objeví na jejich radaru a zmizet z něj není snadné. Tihle lidé se navíc neštítí používat násilí, ani vražda pro ně není nijak zásadní problém. Proti sobě však mají zoufalé rodiče, kteří jsou pro ochranu svého dítěte ochotní obětovat cokoliv, a holku, kterou opravdu rozčílit nechcete, pokud na sobě nemáte protipožární oblek. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (128)

jefff 

všechny recenze uživatele

Neviděl bych to úplně tak zle. Ano, je to béčko a moc nechápu kinodistribuci. Asi že King. A Efron. Ale jinak je to jasný nízkorozpočtový biják. Jediné co je jasně áčkové je skvělá hudba, kteoru má mimo jiné na svědomí John Carpenter. Až je škoda, že je vyplácaná na tenhle průměrný kousek. Má ale i světlejší okamžiky. Občas funguje napětí, zvlášť ke konci a občas je tu náznak strašení, ale jen opravdu občas. Efron je jinak prkenej a scénář dost pofidérní. Režie pak téměř televizní. Ale úplně nudné to přesto není. Jo a triky jsou jak z devadesátek. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Ďaľšie z nevýrazných a pomerne nepodarených filmových spracovaní podľa knihy môjho obľúbeného spisovateľa Stephena Kinga. Do kina som na tento film prišiel s tým pocitom, že idem na mierne podpriemernú jednohubku a presne to som aj dostal. Herecké výkony nie sú nijaké famózne - máme tu Zaca Efrona, ktorý mi počas celého filmu prišiel tak, že sa už už ide rozplakať. Potom tu je Ryan Kiera Armstrong alias Charlie, ktorá svojim herectvom nijako neohúrila, čo na druhú stranu až tak nevadí. No vrátim sa späť ku filmu - scenár má v sebe množstvo medzier, z ktorých mi niektoré naozaj udierali do očí a neubránil som sa hlasnému smiechu :) Ale pár dobrých momentov v Podpaľačke predsa len bolo. Vyzdvihol by som hudbu, ktorá v niektorých scénach do filmu aj celkom zapadala. A aby som nezabudol, triky boli tiež celkom vydarené. Za mňa absolútne adekvátnych 4/10 ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsia spackana adaptacia vybornej King-ovej kniznej predlohy. Tolke kvanta reziserov sa o to pokusaju a mizivemu percentu sa podari ich ozaj vystihnut.  Nebyt paradnej doprovodnej filmovej hudby, a ze s tou horrorovou ma Carpenter bohate skusenosti, a celkom uchadzajuceho zaveru, nebolo by tu moc pozitiv. Potesil fireball. Sklamalo ma, ze som nevidel nuklearnu baby-Godzilu. :)) Kto ste videl zaver druheho dielu, viete, o com hovorim. :) Ako prosta zabava to vsak ujde, ak nudne pasaze trochu "posurite". Za mna to bol len vedome vzhladnutie dalsieho z radu chabych filmov, inspirovaneho King-om, ktore dokaslu i vybornu predlohu. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Firestarter je neuvěřitelně mizerná filmová záležitost, která mě až šokovala, jak je ve všech ohledech špatná. V šoku jsem navíc ale i z účasti Zaca Efrona v takovémto průseru, jako herce ho mám totiž velmi rád, nicméně tento výběr se mu fakt ale zle nevydařil. Každopádně celý scénář tohoto snímku je vhodný tak akorát posloužit jako nějaká průměrná epizodka v jakémkoliv sci-fi seriálu, a to ještě dost krátká epizodka, jelikož obsahově to je vážně miniaturní hříčka, k čemuž bych chtěl jen tak mimochodem podotknout, že to není ani zdaleka poprvé, co takovýmto způsobem byla zpracována nějaká povídka Stephena Kinga, kdy působí na celovečerní film opravdu nedostačujícím způsobem, tudíž by se nad tímto trendem měli v Hollywoodu již vážně trochu zamyslet, jestli má opravdu cenu zfilmovávat každý prd, co tento plodný autor napíše, ať už je kvalitní jak chce. V tomto případě je celý tento film ovšem nefunkční o to víc, že se tu tvůrcům nepodařilo navodit ale ani žádnou atmosféru, napětí, emoce, veškeré postavy mě ani trochu nebavili, film navíc ani příliš nic nevysvětluje, prostě je tu nahozena jen banální, otřepaná linie, která nemá čím zaujmout, hodná rodinka proti zlé vládní agentuře, to fakt není žádná nápaditá hitparáda, k tomu žádný zvrat, žádný zásadní moment, pointa nudná, zkrátka tato podívaná se skutečně nepovedla, a víc k tomu nemám a už ani nechci co dodat. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Ohnivé oči som nevidela (nutno dodať, že ten názov mi pripadá oveľa poetickejší), čiže nemám s čím zrovnávať, i tak sa ale film javí ako nedynamický a zle naračne uchopený snímok, v ktorom absentuje skoro akékoľvek napätie (a to má byť asi aj horor), Efron pôsobí, akoby vo filme hral na silu a na obraze ani nechcel byť, dej sa vlečie a subjektívne trvá skoro večnosť, postava dieťaťa sa správa skorej ako nejaký elitný zabijak, prežívajúci v nehostinných podmienkach, pričom presne vie, čo má robiť a vlastne všetky motívy pôsobia neskutočne nevyužito, všetko sa objaví, ale len tak, aby to v scenári bolo, k postavám sa nedá utvoriť skoro žiadny citový vzťah. Až je to k neuvereniu, že v dnešnej dobe v hollywoodskej produkcii môže vzniknúť niečo takto slabé, podpriemerné a zbytočné.⚪ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Scéna v budove firmy, kde Charlie odpáli jedného z agentov a následne mu zoberie kartičku, bola k ničomu, pretože neskôr Charlie otvára dvere bez pomoci kartičky. (peetrejr)

Reklama

Reklama