Reklama

Reklama

VOD (1)

Toto zcela netradiční zpracování legendy o Dr. Jekyllovi a panu Hydeovi je příběhem dobra a zla, lásky a vášně. Mary Reilly (Julia Roberts - Pretty Woman, Hook, Noci s nepřítelem) je skromná služka, pro kterou je její pán životním idolem. To by nebylo nic divného, kdyby oním vyvoleným nebyl Dr. Jekyll (John Malkovich - S nasazením života, Nebezpečné známosti). Mary postupně zjišťuje, že její pán je nejen milý a obdivuhodný doktor, ale také šílenec, který skrývá velké tajemství... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (72)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé - ne, tohle vážně není moc horor...Frears udělal z tohoto tématu spíše takovou temnější láv-story, možná proto se to taky nejmenuje Jekyll a Hyde, ale Mary Reilly...ovšem upřímně - vůbec mi to nevadí... Láv-story je to totiž nádherné, se skvělou atmosférou... Malkovich po Nebezpečných známostech v jedné ze svých nejlepších rolí, rovněž tak Julia - ta bych řekl dokonce v nejlepší. Nemůžu taky opomenout skvělou Glen Close. A hlavně to celé podmalovává neuvěřitelně nádherná hudba George Fentona (jinak např: Gándhí, Král rybář, Nebezpečné známosti, Anna a král) Jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně staré. Pamatuji si to ze svého dětství a zároveň vlastně nevím, proč jsem to teď cca o 20let později chtěla znovu vidět...Nicméně - líbí se mi dobové scenérie, ta červená krev, kde jen je možna, syrovost, jakou je tehdejší doba ukázaná - nicméně - nemyslím si, že by to bylo jinak. Extrémně ošklivá Glen Close :D a mlaďounký Michael Sheen :) Film je ale i tak určitým způsobem průměrný a už ho asi nikdy nepotřebuji vidět. ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele

Kdybych nebyla blbá a nezačala se před lety zajímat o fanfikci a obsah termínu "Mary Sue", tak na mě ta atmosférická, lehce úchylná romanťárna mohla fungovat stejně jako v dětství. Teď už z toho holt není nic jiného než typicky plochá verze původního materiálu zprasená o přítomnost spasitelské bezvýrazné panenky. Snad mi přečtení knížky za účelem pravděpodobného potvrzení tohohle závěru nebude trvat dalších deset let. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Spíše než klasickým filmovým zpracováním bych to nazval divadelním představením, ve kterém všechno začíná a končí u bravurního Malkoviche - strhující herecké představení, střídající jeho rozdvojenou osobnost Jekylla a Hydea, je krásnou ukázkou toho, že tuhle roli nemohl zahrát jen tak někdo. Film, odehrávající se na pár metrech čtverečních se zdařilými příspěvky dalších zúčastněných herců a hereček..horor je to především v momentu, kdy se Malkovich upřeně dívá, nebo mnohdy stačí, když pouze mluví, paráda.................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Julia Roberts svojí roli zvládla skvěle. Tichá, neviditelná dívka, z které už jen srší dobrota na pohled. John Malkovich zahrál své "role" bravurně. Na jedné straně hodný, inteligentní doktor a na druhé vrah a násilník. Zajímavé pojetí rozdvojení osobnosti. Strašidelná atmosféra tomu dodala jiskru, ale stejně si tak nějak myslím, že by to Tim Burton zvládl natočit lépe. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • John Malkovich, který hraje dr. Jekylla a pana Hydea, se předtím objevil v Objektu krásy, kde si jeho postava stěžovala na to, že bylo natočeno příliš mnoho filmových adaptací Dr. Jekylla a pana Hydea. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Reklama

Reklama