Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou teenagerů, spřízněných duších, které společně hledají únik před traumatizujícími životními událostmi ve vlastním světě „svého lesa". Silné vzájemné pouto je přitom tak křehké a návrat do reality tak bolestivý. Dokumentarista Dom Rotheroe chtěl ve svém hraném debutu zachytit intenzitu a intimitu vztahu hlavních hrdinů, proto se rozhodl pro ruční digitální kameru, kterou vedl Robby Müller, zkušený holandský kameraman, jenž točil s režiséry, jako jsou Jim Jarmusch, Wim Wenders nebo Lars von Trier. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (82)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

My Brother Tom je film s velmi zajímavým, i když velmi temným námětem, který ale bohužel není úplně dokonale zpracován. Ben Whishaw i Jenna Harrison byli ve svých rolích naprosto skvělí a samotný námět mě naprosto dostal do kolen. To je ale do výčtu pozitiv bohužel všechno. Kamera byla naprosto příšerná, šíleně zdlouhavé nic neříkající scény, které se s postupem času stávaly víc a víc nudné a podivný skok v nejdůležitějším bodě příběhu mě naopak vcelku štvaly. Závěr se dal sice logicky předpokládat, přece jenom mi ale nějak úplně nesedl. Nebýt "zbytečné" omáčky okolo, kdy je půlka filmu o tom, jak se ti dva vyslékají a chovají jak dva psychopati, měl by film určitě na víc než jen obyčejný průměr. ()

noby 

všechny recenze uživatele

Krásný film o dospívání a vyrovnávání se s pravidly světa, do kterého se máme zařadit, a hledání správné cesty mezi extrémy. Slabší film o vyrovnávání se se znevýhodněním oproti očekáváním. Slabší forma, příliš suplující emoce protagonistů a příliš je distancující od normy, na druhou stranu silná v intimitě. Zato množství opravdu silných momentů. Celkově film, který určitě stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Ten film je nádherný, ale nevěřím, že lidé jsou schopni v něm tu krásu nalézt. Je výborně natočený a především skvěle kamerově zpracovaný. Téma je to nejúžasnější, jaké si já umím představit - vtah dvou lidí, který se neúprosně vzdaluje atributům lidské civilizace. Ti dva chtěli být jen přátelé, ale city je přetavily v jedinou bytost. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

kluk a holka utíkají do lesa a chovají se tam jako zvířátka, pak se pomalu ukazuje proč utíkají, nedobrovolný sex se staršími je mnění a tak se nějak sblíží až se pomilují a kluk se zabije, protože z principu všechno zničí. I když s tím ježkem je to 1:1. Určitě je to zvláštní film, ale základ na kterém stojí jejich chování je za hranicemi mého chápaní. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych toho napsat tolik, ale nic pořádného mě nenapadá. Jen, že jsem právě viděl nádherný, úžasný a smutný film zároveň. Možná časem něco dopíšu nebo celý koment předělám, ale dnes ne. Dnes nemám tu správnou náladu a kdo ví, zda li jí vůbec někdy budu mít. Na tenhle film si už určitě nikdy netroufnu, to vím zcela jistě. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama