Reklama

Reklama

Mladý sokol Kai se přes zákazy svého otce vydá na dobrodružnou výpravu do bájného ptačího města Zambezia, aby se stal členem prestižní letky chránící město před útoky nepřátel. Jeho otec se ho snaží zadržet, ale je lapen podlým ještěrem, který kuje pikle na přepadení Zambezie. Kai a jeho spřízněná duše Zoe budou muset použít všechny své síly, aby před ním toto jedinečné místo zachránili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Další z řady moc hezkých animáků se zvířecí tématikou. Opět si troufnu srovnávat s trapným Madagaskarem a mega-trapnou Kung-Fu Pandou. Tyhle dvě tolik oblíbené asi-komedie to strčilo hravě do kapsy. Americký dabing byl velmi povedený a příběh, byť jednoduchý, se mi moc líbil a měl sílu. Heslo "táhnout za jeden provaz" je zde proklamováno jasně a účinně. Animace taky jednoduchá, ale parádní. Jasně je poznat, o které ptáky jde. Kdo se trochu o ptáky zajímá, musel si to úžívat. Jediné lehké mínus je to, že tvůrci opravdu balancují na hranici toho, pro jakou věkovou kategorii je vlastně snímek zaměřen... Jinak obrovská spokojenost. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Moc hezký animák, ke konci se mi chtělo i trochu brečet, ale udržela jsem se. Má to takovou skvělou přátelskou, rodinnou a týmovou tématiku. Rozhodně mě to pobavilo. Akce je tam dostatek a příběh také není nudný. Je lepší to vidět v originále, jelikož je skvěle poznat koho mluví černoši, což je super okořenění. ()

Reklama

torn666 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je takovy kolega animaku "Rio" - taky o ptacich a ze stejneho roku. U mne z tehle dvou vychadzi jako ten lepsi prave "Zambezia", je hezci na pohled s dejem vhodnym spis pro deti ale i starsi to snesou skouknout. Celkove lehce nadprumerna pocitacove animovana komedie ktera by snesla srovnani treba i se velmi dobrym CG(kdo by nevedel - CG je Computer Graphic) animakem "Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole - Legenda o sovích strážcích" (mimochodem odveci dlouhy nazev :-). Pro mne tedy "Zambezia" trochu slabsi 4*. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bájná to země. Zaslíbená všem ptákům bez rozdílu. Ptačí město bylo moc hezky nápaditě vymyšleno. Být ptákem, tak chci žít právě tady. Tvůrci si dali záležet. To se mi líbilo. Byla jsem ohromená stejně jako sokol Kai, jehož očima vše sledujeme. Lítání z jeho pohledu bylo super. Vodní hladina vypadala téměř jako skutečná. Není to kdo ví jak originální příběh, ale byl roztomilý a příjemný. Je tu pár drsných momentů i dojemná scéna. Chvilkami mi tenhle film připomínal Madagaskar. Viděna dabovaná verze. ()

corona 

všechny recenze uživatele

V animákoch minimálne 100x požutý, strávený a opätovne použitý motív komplikovaného vzťahu usadlého otca a syna, túžiaceho po dobrodružstve. Jeden z filmov, u ktorých od začiatku viete ako dopadne a žiaľ aj tak dopadne.Nezachraňuje to ani slušná, farebná animácia, ani fakt že to pochádza z JAR, kde by som čakala možno viac nápadu a vtipu. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • První film Samuela L. Jacksona s ratingem "G". (Cheeker)
  • Jedná se o jeden z prvních filmů pořízených v Africe, který byl natočen technologií stereo scopic 3D. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama